Αρχική » , » Η δημοκρατία του γκισέ

Η δημοκρατία του γκισέ

Την Πρωτοχρονιά του 2000,πρώτος επισκέπτης του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλου ήταν ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος δώρισε στον Πρόεδρο μία σειρά της έκδοσης του ευρώ.

Μη ρίχνετε ψηφοδέλτια στις κάλπες. Η γνώμη σας είναι επικίνδυνη. Ρίξτε ευρώ στα κρατικά ταμεία που άδειασαν οι κλέφτες. 

Έπρεπε ένας νουνεχής Έλλην, εγνωσμένου κύρους, να βάλει τα πράγ­ματα στη θέση τους. Είναι ο Κωστής Στεφανόπουλος. Δικαι­ούται διά να ομιλεί. Έχει μελετήσει ενδελεχώς τον επιπόλαιο ανθρωπότυπο που τιτλοφορείται «Έλλην». Υπηρέτησε επί σειρά δεκαετιών τη δημοκρατία. Συμμετείχε σε απανω­τές εκλογικές αναμετρήσεις είτε ως...
στέλεχος της Ν.Δ. (με επιτυχία) είτε ως πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ (άνευ επι­τυχίας αλλά με Κατσίκη). Μετά, δί­χως εκλογές, έγινε Πρόεδρος της Δη­μοκρατίας και εξυπηρέτησε θαυμά­σια τις πολιτικές επιδιώξεις του (τότε) υπέρτατου θεσμού της χώρας: του Κώστα Σημίτη. 

Τώρα, ο τέως έχει ελεύθερο χρόνο και αρθρογραφεί. Στην «Καθημερι­νή της Κυριακής» το άρθρο του περι­γράφει πώς θα σωθεί η χώρα: Να πά­ψουν οι Έλληνες να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Αυτό το χούι είναι κα­ταστρεπτικό! Γράφει ο σεβαστός συ­νταξιούχος: «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες, που θα εργαστεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους δια­τρέχει. [.,.] Συνεπώς τα κόμματα οφεί­λουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκρι­μένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίο ο κ. Παπα­δήμος θα εργαστεί υπέρ του συμφέρο­ντος της χώρας». 

Νίκος Αλέφαντος 

Ο μοναδικός Έλληνας που τόλμησε να τα βάλει με τον λιβανιζόμενο από όλους Κωστή Στεφανόπουλο (και μάλιστα 48 ώρες προτού ανανεωθεί η θητεία του στην Προεδρία της Δη­μοκρατίας) ήταν ο Νίκος Αλέφαντος. Ο Μεγαλέφαντος, εν έτει 2000, ήταν προπονητής της Παναχαϊκής και ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ κ. Στεφανό­πουλος είχε εκφράσει τη δυσφορία του (σε γιορτή του ΠΣΑΤ) για την πο­ρεία της ομάδας. Τότε, στις 6/2/2000, ο ανεπανάληπτος κόουτς, έπειτα από ένα ισόπαλο ματς με τον Ιωνικό, δή­λωσε: «Δώστε ένα μήνυμα στον Πρό­εδρο της Δημοκρατίας, τον παραμυ­θά αυτόνα. Έτσι γράψτε. 

Γιατί δεν ασχολείται με το ποδό­σφαιρο. Να πάει να ασχοληθεί, για­τί στο χωριό του ούτε βουλευτής δεν έβγαινε. Τον έκανε, λοιπόν, το ΠΑ­ΣΟΚ Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λέει παραμύθια. Τίποτε άλλο. Ού­τε να κουράζεται ούτε να ασχολείται με τα προβλήματα. Τα προβλήματα τα λύνουν ο πρω­θυπουργός και η εκάστοτε κυβέρνη­ση. Μην ανακατεύεται με το ποδό­σφαιρο, γιατί θα ανακατευτώ κι εγώ σαν Αλέφαντος και θα του πω ότι "στο χωριό σου δεν βγήκες βουλευ­τής ποτέ. Ούτε μία ψήφο δεν έπαιρνες''. Μάντης ο κυρ Νίκος


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger