Αρχική » » «Έκανα τον καραγκιόζη στην Τουρκία»

«Έκανα τον καραγκιόζη στην Τουρκία»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι καραγκιόζης! Απλά τον υποδύθηκε για το καλό της πόλεως. 

Το τελευταίο 48ωρο κάνει θραύση στο Διαδίκτυο μια συνέντευξη που πα­ραχώρησε ο κ. Μπουτάρης στο περιοδικό Soul της Θεσσαλο­νίκης. Σε ερώτηση που δέχτηκε ανα­φορικά με την προσέγγιση που πραγ­ματοποιεί με την Τουρκία και το Ισραήλ, απάντησε:... «Το άνοιγμα που κάναμε στους Εβραίους και τους Τούρκους έχει διπλό στόχο. Εκμεταλλευόμαστε το παρελθόν, που για αυ­τούς έχει τεράστια σημασία, όπως με­ταφράζεται στην υπόσχεση αμερικανοεβραϊκού λόμπι για διάθεση 1.500.000, προκειμένου η πλατεία Ελευθερίας να γίνει το 2012 χώρος μνήμης. Δεύτερον, όλη αυτή είναι μια ιστορία που μας βάζει σε διαδικασία εξωστρέφειας χωρίς λεφτά. Τι κάνα­με; Ανοίξαμε τα παράθυρά μας. Πή­γα και έκανα τον καραγκιόζη σε τηλε­οράσεις στην Τουρκία, σε τηλεορά­σεις στο Τελ Αβίβ. Πόσο κοστίζει αυ­τό; Μια προσωπική φθορά»

Οι άνθρωποι που συμπαθούν τον αναντικατάστατο κ. Μπουτάρη και δεν θέλουν να τον βλέπουν να υπο­βάλλεται σε αχρείαστες φθορές θα τον συμβούλευαν να μην κάνει τον καραγκιόζη εκτός συνόρων, σε τη­λεοπτικά δίκτυα γειτονικών χωρών. Μπορεί να τον ενσαρκώσει υποδειγ­ματικά και στην ημεδαπή τηλoψία, δί­νοντας μια νέα ώθηση στη σχεδόν λη­σμονημένη τέχνη του Θεάτρου Σκιών. Πάντα υπάρχει χώρος για καραγκιό­ζηδες στη φιλόξενη ελληνική τιβί. 

Αρμένικη βίζιτα 

Ο αυτοθυσιαζόμενος δήμαρχος υπε­βλήθη μεν σε θυσία κάνοντας τον κα­ραγκιόζη, αλλά ευτυχώς προέκυψε εθνικό όφελος. Ο υπουργός Εξωτε­ρικών της Τουρκίας έκανε «αρμένι­κη βίζιτα» στο γραφείο του κ. Μπου­τάρη! Λίγο το 'χετε; Ιδού τι είπε ο δή­μαρχος: «Σαν αποτέλεσμα συνέβη και το πρωτοφανές. Να έρθει υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και να μεί­νει μιάμιση ώρα στο γραφείο μου. Και ξέρεις τι μου είπε; «Έχεις προβλήμα­τα με την οδό Ατατούρκ; Θα σου κά­νω και εγώ μια Βενιζέλου»! Ξέρεις σε τι επιμένει όμως; Θέλει χώρο λατρεί­ας. Μία φορά τον χρόνο, όπως μας δίνουν αυτοί την Παναγία Σουμελά. Και θα τους τον δώσουμε». 

Δίκαια πράγματα. Να κάνουμε οδό στον Κεμάλ Ατατούρκ που γενοκτόνησε τους Έλληνες και οι Τούρκοι θα κάνουν μια οδό Ελευθερίου Βενιζέ­λου (που δεν γενοκτόνησε τους Τούρ­κους)! Σαν να λέμε ότι θα δέχονταν οι Εβραίοι να κάνουν οδό Αδόλφου Χίτ­λερ στο Τέλ Αβίβ και σε αντάλλαγμα οι Γερμανοί θα ονομάτιζαν έναν από τους δρόμους τους «Γκόλντα Μέιρ». Από πού ψωνίζει λογική ο κ. Μπουτάρης να πάρουμε κι εμείς; 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger