Αρχική » , , » «ψωροκώσταινα» και στο γρήγορο Ίντερνετ!

«ψωροκώσταινα» και στο γρήγορο Ίντερνετ!

Με ρυθμούς... σαλιγκαριού κινείται το Ιντερνέτ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 66η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη διαδικτυακή εξυπηρέτηση αλλά και τη διαφημιστική αξιοπιστία των παρόχων. 

Οι ελληνικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών πιάνουν πάτο στην ταχύτητα των συνδέσεων Ιντερνέτ που παρέχουν στους πελά­τες τους. Από τα στοιχεία της διε­θνούς εταιρίας μετρήσεων Ookla που δημοσιεύει η «Wall street Journal» προκύπτει ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην... 66η θέση διε­θνώς με βάση τη μέση ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων κατά τις τελευταίες 30 ημέρες. 

Πολύ χαμηλά κατατάσσεται και με βάση τη σχέση μεταξύ της τα­χύτητας που διαφημίζουν οι εται­ρίες ότι προσφέρουν και αυτής που πραγματικά απολαμβάνουν οι χρή­στες. Η κρίση, που έχει δημιουργή­σει σοβαρά προβλήματα στις υπερδανεισμένες εταιρίες τηλεπικοινωνι­ών, οδηγεί σε περαιτέρω περιορισμό των επενδύσεων, με αποτέλεσμα να συμπιέζεται και η ποιότητα. 

Τις ταχύτερες συνδέσεις στο Δι­αδίκτυο απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Λιθουανίας. Με βάση τα στοιχεία της Ookla, η μέση ταχύτητα έφτα­νε τον προηγούμενο μήνα τα 31,89 Mbps και αντιστοιχούσε στην ταχύ­τητα που διαφημίζουν οι τηλεπικοι­νωνιακοί πάροχοι. 

Για την ακρίβεια, διαφημίζουν ταχύτητες πρόσβασης έως 32 Mbps, δηλαδή ελάχιστα υψηλότερα από αυτές που πραγματικά προσφέρουν. Δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ελλά­δα, όπου η μέση ταχύτητα ήταν μόλις 6,05 Mbps και αντιστοιχούσε (σύμ­φωνα με την εταιρία μετρήσεων) μό­λις στο 44,4% της ταχύτητας που δι­αφημίζουν ότι παρέχουν οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών. 

Στην ουσία, χιλιάδες συνδρομη­τές πληρώνουν για υπηρεσίες πρό­σβασης στο Διαδίκτυο που προσφέ­ρει ταχύτητες «έως 24 Mbps», όπως διαφημίζουν οι εταιρίες τηλεπικοι­νωνιών. Η ποιότητα των συνδέσεων είναι τέτοια, που ελάχιστοι απολαμ­βάνουν αυτές τις ταχύτητες. 

Κατά τις εταιρίες, η ταχύτητα εξαρτάται κυρίως από την απόσταση που χωρίζει τον συνδρομητή από το κέντρο του ΟΤΕ (εντός του οποίου εγκαθίστανται και τα συστήματα των ανταγωνιστών του) και άλλους πα­ράγοντες. Εξαιτίας της κρίσης «πά­γωσαν» ή κινούνται με πολύ πιο αρ­γούς ρυθμούς τα επενδυτικά σχέ­δια των παρόχων, από το VDSL του ΟΤΕ, μια τεχνολογία που θα προ­σφέρει πολύ μεγαλύτερες ταχύτη­τες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, έως τις αναβαθμίσεις δικτύου των αντα­γωνιστών του. 

Στις ελληνικές καλένδες πήγε και το μεγαλεπήβολο σχέδιο εγκα­τάστασης δικτύου οπτικών ινών που θα φτάνει έως το σπίτι (Fiber to the Home-FttH) καθώς είναι αδύνατη η προσέλκυση επενδυτών στο σημερι­νό οικονομικό περιβάλλον. 

Οι ελληνικές εταιρίες επικεντρώ­νονται τα τελευταία χρόνια στην πα­ροχή συνολικών πακέτων τηλεφω­νίας και σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Οι ταχύτητες, όπως δείχνουν και οι με­τρήσεις, παραμένουν από τις χαμη­λότερες στην Ευρώπη και πολύ μα­κριά από αυτές που αναφέρουν στα συμβόλαια που υπογράφουν οι κα­ταναλωτές. 

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώ­πη και στις ΗΠΑ αρχίζουν πλέον να συνεργάζονται με εταιρίες μετρήσε­ων της ταχύτητας, ώστε να ελέγχουν πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται σε σύγκριση με τις εξαγγελίες τους. 

ΦΩΤΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger