Αρχική » , » Τέρμα οι αποστρατείες στο Στράτευμα

Τέρμα οι αποστρατείες στο Στράτευμα

Αλλαγές στην εξέλιξη των στρατιωτικών προβλέπει σχέδιο του ΓΕΕΘΑ. 

Τέρμα στις υποχρεωτικές αποστρατείες στρατιωτικών ουσιαστικά πριν από τα 58 προβλέπει σχέδιο του ΓΕΕΘΑ που στάλ­θηκε για επεξεργασία στα Γενικά Επιτελεία και αν υιοθετηθεί με νόμο φέρνει τα πάνω - κάτω στην εξέλιξη και τη σταδιοδρομία των αξιωμα­τικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ καταργεί τις ετήσιες κρίσεις για...
καρατομήσεις. Αυτό που θα γίνεται ουσιαστικά κάθε 1 ή 2 έτη θα είναι μόνο κρίσεις για προαγωγές. 

Η βασική από τις υπό διαβούλευση ρυθμί­σεις καταργεί τη διάκριση περσινού νόμου που εξαιρούσε παλιούς αξιωματικούς από την υπο­χρεωτική 35ετία και προβλέπει για όλους πλέον τους στρατιωτικούς ότι μέχρι 53 ετών θα έχουν κανονική εξέλιξη, θα φθάνουν μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη (και ομοιόβαθμου για τους άλλους Κλάδους) και στην συνέχεια θα έχουν τις εξής επιλογές: 

    Ή θα φεύγουν, αν θέλουν, με 35ετία (συν 5 πλασματικά που ήδη προβλέπει ο νόμος Βε­νιζέλου του 2010), 
    Ή θα μένουν για μια τουλάχιστον 5ετία, δηλαδή μέχρι 58 ετών το λιγότερο. 

Οι τελευταίοι χωρίζονται σε δυο κατηγορί­ες - κατευθύνσεις: 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ανήκουν οι κατάλληλοι αλλά και επιδιώκοντες πρόσθετη εξέλιξη της καριέ­ρας τους. Αυτοί θα έχουν μάξιμουμ παραμονή 4 χρόνια στον βαθμό του ταξιάρχου, 4 του υπο­στρατήγου και 3 του αντιστρατήγου (και υπο­ψήφιοι για αρχηγοί). 

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ανήκουν όσοι θέλουν απλή πα­ραμονή, οπότε θα μένουν άλλα 4 χρόνια ως συ­νταγματάρχες και ένα ως ταξίαρχοι και θα απο­στρατεύονται ως υποστράτηγοι. 

Για όσους οι μεταβατικές διατάξεις του περ­σινού νόμου προβλέπουν δυνατότητα αποχώ­ρησης με τη συμπλήρωση 25ετίας δεν επηρεάζονται. Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι το σχέ­διο διαμορφώθηκε με βάση εντολή της πολιτι­κής ηγεσίας για τροποποιήσεις στον υφιστά­μενο νόμο που θα επιφέρουν «απόλυτη αξιο­πρέπεια» στην εξέλιξη των στρατιωτικών και εργασιακή ειρήνη. 

ΠΟΙΝΕΣ ΠΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. 

Εξάλλου, όσοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπαχθούν στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή περικοπής των συντάξεων. Η περικο­πή αυτή προβλέπεται σε χθεσινή εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και θα επιβάλλεται ανεξαρτήτως του λόγου για τον οποίο εξαιρέθηκε κάποιος υπάλ­ληλος, ρίχνοντας με τον τρόπο αυτό το βάρος ελέγχου των διαπιστωτικών πράξεων υπαγω­γής στην εφεδρεία που εκδίδουν οι φορείς και στους ίδιους τους εργαζόμενους. 
Με δεδομένο ότι οι εντασσόμενοι στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία πρέπει να λαμβάνουν για δύο χρόνια το 60% των βασικών αποδοχών τους, θα προ­βλεφθεί για τους υπαλλήλους που θα παραμεί­νουν στις υπηρεσίες τους παρά τις προβλέψεις του νόμου η παρακράτηση των όποιων ποσών χορηγήθηκαν επιπλέον του ποσοστού αυτού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η παρακράτηση θα γίνεται σε δόσεις από τη σύνταξη και το πο­σό της μηνιαίας παρακράτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1 /4 του συνόλου της σύνταξης. Αντίστοιχη ποινή έχει προβλεφθεί με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου. 

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
(ΕΦ.ΤΑ ΝΕΑ-14/12/2011) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger