Αρχική » , , » Στη «ζούγκλα» με τον Ταρζάν

Στη «ζούγκλα» με τον Ταρζάν

Ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Γιάκομπ Ζούμα

Ο Γιώργος μίλησε στη Νότιο Αφρική για την κλιματική αλλαγή, ενώ η τύχη της Ελλάδας κρεμόταν σε μια κλωστή στη Σύνοδο Κορυφής. 

Κάθε λιμάνι και καημός, κάθε καημός και... Παπανδρέου. Τον καημό του για την κλιματική αλλαγή ήθελε να εκφράσει και πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η τύχη της χώρας μας, αλλά και της ευρωζώνης συνολικά, κρεμόταν κυριολεκτικά σε μια κλωστή. Στο λιμάνι του Ντέρμπαν, στη Νότιο Αφρική, ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε επιτέλους το... ακροατήριο που αναζητούσε για να αναλύσει τις απόψεις του για την κλι­ματική αλλαγή. 

Όσο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούσαν στις Βρυξέλλες για τη Νομισματική Ένωση, ο Πα­πανδρέου (ως νέος... Ταρζάν) βρι­σκόταν λίγο νοτιότερα από τις ζού­γκλες της Νοτίου Αφρικής, στο πα­ραθαλάσσιο θέρετρο Ντέρμπαν, στο πλαίσιο της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. 

«Είμαι επίσης εδώ ως Έλληνας» (πρωτύτερα είχε παρουσιαστεί ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) είπε ο Παπανδρέου στη συνέ­ντευξη Τύπου που παραχώρησε, και χτύπησε το καμπανάκι του συναγερ­μού για την οικολογική κρίση, αφού, όπως είπε, η οικονομική κρίση έχει τραβήξει όλο το ενδιαφέρον. Κανείς, πάντως, από το ακροατήριο δεν τον ρώτησε αν σκοπεύει να αντιμετωπί­σει την οικολογική κρίση με την ίδια επιτυχία με την οποία εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει την οικονομι­κή κρίση, ιδίως μάλιστα μετά τις πρό­σφατες δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, που είπαν ότι η ιδέα του για δημοψήφισμα παραλίγο να τινάξει την ευρωζώνη στον αέρα. 

Μιλώντας μάλιστα στο γαλλικό πρακτορείο, ο κ. Παπανδρέου σχο­λίασε τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες λέ­γοντας ακριβώς αυτό που τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς εδώ και δύο χρό­νια: «Η δημοσιονομική πειθαρχία από μόνη της δεν θα λύσει το πρό­βλημα στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε και μια στρατηγική ανάπτυξης». 

Ο Παπανδρέου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ένα από τα προσφιλή του θέματα, την πράσινη ανάπτυξη. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλά­δα, όπου, όπως είπε, γίνονται επεν­δύσεις στα φωτοβολταϊκά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με σκοπό να γίνει η χώρα μας ενεργει­ακός κόμβος στην ευρύτερη περιο­χή. «Φοβάμαι ότι κάνουμε πολύ λί­γα, πολύ καθυστερημένα» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του, μιλώντας και για την κλιματική αλλαγή και για την οικονομική κρίση, αλλά αναφε­ρόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες και όχι στον εαυτό του. 

Στόχος των διαπραγματεύσεων για το κλίμα στο πλαίσιο των Ηνω­μένων Εθνών είναι η επίτευξη νο­μικά δεσμευτικής συμφωνίας όλων των χωρών για τη μείωση των εκ­πομπών αερίων φαινομένου θερμο­κηπίου, ώστε να περιοριστεί η αύ­ξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στους δύο βαθμούς Κελσί­ου και, αν είναι δυνατόν, ακόμα χα­μηλότερα. 

Τέλος, ξεχωριστή συνάντηση είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Γιά­κομπ Ζούμα. 
..................................................................................................................................................
Οι «διάδοχοι» τον περιμένουν έτοιμοι να τον… κατασπαράξουν 

ΠΑΝΙΚΟ έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν τα πο­σοστά του σε ιστορικό χαμηλό. Οι δελφίνοι αναζη­τούν βηματισμό και οι βουλευτές... έκφραση. 

«Είμαστε σε μαύρο χάλι» υποστήριξε σχολιά­ζοντας τις δημοσκοπήσεις ο Χρ. Πρωτόπαπας. Μί­λησε για λάθη του ΠΑΣΟΚ παρά τη «φιλότιμη προσπάθεια» του επί διετία ως κυβέρνηση, για «χυλό» που παρουσιάζει σήμερα το κόμμα, χωρίς να δια­τυπώνει συγκεκριμένο λόγο, και για στελέχη που «σκίζουν τις σάρκες τους». 

Άσκησε κριτική και για τη συγκρότηση της νέ­ας κυβέρνησης Παπαδήμου, που, αντί να είναι τύ­που Μόντι, συνεχίζει με 49 υπουργούς, οι περισ­σότεροι εκ των οποίων είναι οι ίδιοι του προηγού­μενου σχήματος. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, πρέπει να αλλάξουμε» είπε (Ράδιο 9), ζητώ­ντας να συνεδριάσουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ με σκοπό, πρώτον, τον απολογισμό του κυβερνητι­κού έργου και τα πρόσωπα με τα οποία θα συνεχί­σει το κόμμα, δεύτερον, τις νέες πολιτικές και, τρί­τον, τις ανύπαρκτες σήμερα προγραμματικές συμ­μαχίες. Όσο για την ανάδειξη προέδρου, ήταν κά­θετος. «Δεν είναι ώρα για "μπαλαμούτι". Οι θεσμοί του κόμματος είναι σαφείς. Μιλάμε για εκλογή από τη βάση με την ελεύθερη έκφραση της κοινωνίας» είπε μεταξύ άλλων. 

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο, οι εκλογές είναι κο­ντά, οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Κ. Καρτάλης, ζητώ­ντας επιτακτικά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει τις διαδικασίες για την «επόμενη μέρα» την επόμενη εβδομάδα. Ερωτηθείς (ΑΝΤΙ Radio) αν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κά­ποιος που έχει καταλληλότητα 5,3% για την πρω­θυπουργία, ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ποσοστό προβληματίζει σοβαρά τον κ. Παπανδρέου και κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και επέμεινε στην καινούργια πολιτική ταυτότητα που χρειάζεται το κόμμα στις νέες συνθήκες. 
Αντίθετα, ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο εκλεγμένος για τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός της Ελλάδας» επέμεινε ο Μ. Καρχιμάκης, υπονο­ώντας ότι δικαιούται τρόπον τινά να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Απαντώντας δε σε όσα λέγονται για τη συγκυβέρνηση με τον ΛΑΟΣ, υπο­στηρίζει ότι «στον πόλεμο δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις στο ποιοι θα πολεμήσουν».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΛΙΜΙΝΤΖΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger