Αρχική » , » ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ



Μάχη για τη διάσωση του μερίσματος στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού δίδεται προκειμένου οι απόστρατοι να μην υποστούν και νέα μείωση πέραν της αρχικής που ήταν 25%. Τόσο στη διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτιμάται πως υπάρχει αυτή η δυνατό­τητα εάν...
Το υπουργείο Οικονομικών απελευθερώσει τα έσοδα του ΜΤΣ αφού προηγηθεί ο διακανονισμός των υπαρχόντων χρεών του Ταμείου. Κι αυτό για να μη δεσμεύονται απευθείας όλα του τα έσοδα. 
Συνεχιστεί η κράτηση από τους εν ενεργεία αξιωματικούς να πηγαίνει στο ΜΤΣ και όχι υπέρ του ΟΑΕΔ. Η κράτηση αυτή είναι 1%. 
Και γίνει αναδιακατανομή του κοινωνικού πόρου. 

Μέχρι τώρα αν η Πολεμική Αεροπορία πραγ­ματοποιεί εξοπλιστικό πρόγραμμα, το 3% επί της αξίας αυτού πηγαίνει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Το αντίστοιχο γίνεται και με το Πολεμικό Ναυτικό. Εδώ να σημειωθεί πως τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αε­ροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της φύσης των όπλων, είναι πολύ ακριβότερα απ' ότι του Στρατού. 

«Κουμπαράς» 

Κι αυτό το 3% πήγαινε σε Μετοχικά Ταμεία, όπως της Αεροπορίας και του Ναυτικού, με μικρότερο αριθμό δικαιούχων απ' ότι εκείνου του Στρατού. Τώρα υπάρχει η σκέψη το 3% από τα εξοπλιστικά προγράμματα και των τριών κλάδων να πηγαίνει σε έναν κοινό «κουμπαρά» και από εκεί να μοιράζονται στα Μετοχικά Ταμεία ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων που έχουν. 

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύνδε­σμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυ­νάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καταγγέλλει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τη μετάθεση της καταβολής του μερίσματος στο τέλος κάθε τριμήνου ενώ μέχρι τώρα διδό­ταν στην αρχή κάθε τριμήνου. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά, όπως λένε, την απώλεια μίας κατα­βολής, δηλαδή τριών μερισμάτων. 

Επίσης επισημαίνουν τις περικοπές που έχουν υποστεί με τα μνημόνια καθώς και στο «ψαλίδισμα» που έγινε στο οικονομικό βοήθημα (ΕΚΟΕΜΣ) που τους δίδεται κατά 10%.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
(ΕΦ.ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ-22/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger