Αρχική » , , » Χειροπέδες στον ταξίαρχο που πουλούσε απαλλαγές σε επωνύμους

Χειροπέδες στον ταξίαρχο που πουλούσε απαλλαγές σε επωνύμους

α. Συνελήφθη στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου είχε καταφύγει 
β. Βιομηχανία ψευδών βεβαιώσεων είχε στήσει από το ΝΙΜΤΣ όπου υπηρετούσε 63χρονος ταξίαρχος με τις οποίες ηθοποιοί και σκηνοθέτες απέφυγαν τη στρατιωτική θητεία. Είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και έξι μηνών για σειρά αδικημάτων. 
γ. Σε βάρος του ταξιάρχου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ' επάγγελμα, ανθρωποκτο­νία από αμέ­λεια και πα­θητική δωρο­δοκία κατ' εξακολούθηση.
δ. Ο ΠΡΏΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην τον Απρίλιο του 2010 σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, συνελήφθη έπειτα από συνεργασία των ελληνικών και των νοτιοαφρικανικών Αρχών. 

Δεν τον έσωσε η «παραλλαγή» τον πρώην ταξίαρχο του Ια­τρικού που «λούφαρε» επωνύμους από τον Στρατό και ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό» κύκλωμα. Εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νότιο Αφρική και ήδη άρχισαν... οι διαδικασίες από πλευράς Δικαιοσύνης και υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα και να δικαστεί. Ο πρώην ταξίαρχος, ηλικίας 63 ετών, υπηρετούσε στο ΝΙΜΤΣ και φέρεται ότι εκτός των άλλων βεβαιώσεων που είχε εκδώσει, με τις οποίες είχαν ανοίξει οι πόρτες της φυλακής για ποινικούς κρα­τούμενους, είχε απαλλάξει από την υποχρέωση να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους 18 άτομα.
 
Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα είχαν κατηγορηθεί μια ανακρίτρια και ένας αρχιμανδρίτης.Μεταξύ των ατόμων που απαλλάχτηκαν από τη στρατιωτική θητεία τους ήταν ηθοποιοί και σκηνοθέτες γεγονός που όταν αποκαλύφθηκε προκάλεσε σάλο στην ελληνική κοινωνία, αφού έγινε γνωστό ότι διάφοροι επώνυμοι δεν υπηρέτησαν ποτέ στον Στρατό, με βεβαιώσεις απαλλαγής που φέρεται ότι είχαν χορηγηθεί από τον εν λόγω αξιωματικό του Υγειονομικού. 

Ο γιατρός συνελήφθη έπειτα από συνεργασία των ελληνικών και των νοτιοαφρικανικών Αρχών. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης από τον εφέτη ανακριτή Αθηνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ' επάγγελμα, ένταλμα από τον ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, καθώς επίσης και τρεις καταδίκες ερήμην του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών.Είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση οκτώ ετών και έξι μηνών για πλαστογραφία, σωματική βλάβη από αμέλεια ανυποταξία υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παθητική δωροδοκία. 

Εμπλοκή στο παραδικαστικό 

Για την υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος ο πρώην ταξίαρχος είχε κριθεί ένοχος από το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για δωροληψία και έκδοση ψευδούς βεβαίωσης. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη του διότι, μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος, στο οποίο κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε, έκδιδε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο. το 2003 ο στρατιωτικός γιατρός είχε εκδώσει έναντι αμοιβής ψευδές πιστοποιητικό για άτομο που είχε κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών, βεβαιώνοντας ότι είναι καρκινοπαθήςΜε τα πιστοποιητικά αυτά φέρεται πως κατηγορούμενοι για ναρκωτικά έβγαιναν από τη φυλακή ή δεν έμπαιναν ποτέ. 

Η δίκη για τον πρώην ταξίαρχο είχε διαχωριστεί, λόγω της φυγοδικίας του, και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ενώ εκδι­κάστηκαν μόνο τα πλημμελήματα που τον βαρύνουν για να μην παραγραφούν. 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ
(ΕΦ. ΕΘΝΟΣ-12/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger