Αρχική » » 0 αμερικανικός στρατός σε νέες αθλιότητες

0 αμερικανικός στρατός σε νέες αθλιότητες

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΜΕ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ 

Νέο σοβαρό πλήγμα στην αμερικανική επικοινωνι­ακή πολιτική του πολέ­μου στο Αφγανιστάν προκάλεσαν πεζοναύτες, ασχημονώντας πάνω στα σώματα των νεκρών αντιπάλων τους. Σε ένα βίντεο, όπου παραβιά­ζεται κάθε κανόνας της ηθικής του πολέμου, Αμερικανοί πεζοναύτες... ουρούν πάνω σε νεκρούς Ταλιμπάν κάνοντας αστεία. Το βίντεο, που έχει κάνει το γύρο του κόσμου από χθες που προβλήθηκε στο Διαδίκτυο, έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο Πεντάγωνο καθώς τινάζει στον αέρα την πολιτική της ήρεμης αποχώρησης των Αμερικανών από το αφγανικό έδαφος.
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, μίλησε για «απάνθρωπες πράξεις» και ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση την πιο αυστηρή τιμωρία για τους υπαίτιους. Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο You Tube, τέσσερις Αμερικανοί εικο­νίζονται να ουρούν πάνω σε τρία πτώματα ενώ κάποιος βιντεοσκοπεί τη σκηνή. Το βίντεο συνοδευόταν από τη διευκρίνηση πως επρόκειτο για το 3ο Τάγμα, 2ο Σώμα Πεζο­ναυτών (με βάση στο Στρατόπεδο Λεζέν της Βόρειος Καρολίνας), ενώ οι νεκροί ήταν Ταλιμπάν. 
Ο υπουργός Άμυνας των Η ΠΑ, Λίον Πανέτα, υποσχέθηκε την πα­ραδειγματική τιμωρία των ενόχων και έδωσε εντολή στις αμερικάνικες δυνάμεις και το ΝΑΤΟ που εδρεύ­ουν στο Αφγανιστάν να ερευνήσουν τη υπόθεση και την αυθεντικότητα του βίντεο. 

Αυστηρή ανακοίνωση 

Αυστηρή ήταν και η ανακοίνωση του Σώματος των Αμερικανών Πε­ζοναυτών που υποσχέθηκαν πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, με την οποία θα ασχοληθεί η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στην Καμπούλ, που είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση πέρυσι, όταν αποκαλύφθηκε πως αμερικανικές «ομάδες θανά­του» δολοφονούσαν Αφγανούς πολίτες. Το Συμβούλιο Αμερικάνοισλαμικών Σχέσεων είπε ότι εάν το βίντεο επιβεβαιωθεί, τότε δείχνει συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν καθόλου σε Αμερικανούς στρατιώ­τες. Οι Αφγανοί Ταλιμπάν καταδίκα­σαν την πράξη αλλά εκπρόσωπός τους δήλωσε στο Ρόιτερ ότι δεν θα επηρεάσει τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει.
Η κυβέρνηση Ομπάμα προσπα­θεί να δημιουργήσει ένα μίνιμουμ ασφάλειας στο Αφγανιστάν, βο­ηθώντας τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας να αναλάβουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη διατήρηση της τάξης, συμβάλλοντας και στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Τα­λιμπάν προκειμένου να ολοκληρω­θεί η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν μέχρι το 2014. 

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΑΝΤΙΘΑ 

24 Ιρακινοί πολίτες, άνδρες και γυναικόπαιδα δολοφονή­θηκαν άγρια από πεζοναύτες, τον Νοέμβριο του 2005 στη Χαντίθα. Οι πεζοναύτες εισέ­βαλαν στα σπίτια και πυροβο­λούσαν εναντίον των ενοίκων στην πόλη του Δυτικού Ιράκ. Η επίθεση έγινε σε αντίποινα για το θάνατο ενός πεζοναύ­τη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ένα χρόνο αργό­τερα απαγγέλθηκαν κατηγο­ρίες εναντίον οκτώ πεζοναυ­τών αλλά μόνο ένας, ο λοχίας Φρανκ Βούτεριχ, κάθισε στο εδώλιο - η δίκη του, μετά από πολλές διακοπές, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. 

«ΟΜΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 

Έντεκα Αμερικανοί στρατιώ­τες καταδικάστηκαν πέρυσι, για τις δολοφονίες τριών Αφ­γανών από «ομάδα θανάτου». Οι στρατιώτες προέβαιναν και σε βεβήλωση νεκρών καθώς ακρωτηρίαζαν τα πτώματα και έπαιρναν τμήματα των σορών (δάχτυλα, κρανία κ.λ.π) ως τρόπαια. 


ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ 
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-13/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger