Αρχική » , , » 0 Βελόπουλος, η μύγα (στο νερό) και η παλιά καταδίκη του για υπεξαίρεση

0 Βελόπουλος, η μύγα (στο νερό) και η παλιά καταδίκη του για υπεξαίρεση

Ο Κυριάκος Βελόπουλος (αριστερά) με τον Μάρκο Καραμπέρη (δεξιά) και το δεξί του χέρι, τον Δημήτρη Λογοθέτη. Δεξιά: Η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης και η απόφαση του Αρείου Πάγου

O ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ορίζοντας του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού καθίστα­ται ομιχλώδης, μετά τις συνεχείς αποκαλύ­ψεις για «συνοικέσια» και φιλίες του προέ­δρου του Γιώργου Καρατζαφέρη αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών του με την Κόζα Νόστρα του Βορρά. Συννεφιασμένος είναι παράλληλα και ο πολιτικός ουρανός για τον... βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος εικονίζεται σε νέες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με το θε­ωρούμενο από την Αστυνομία ως πρωτοπα­λίκαρο του αρχηγού της εγκληματικής ομά­δας (Μάρκου Καραμπέρη), τον 47χρονο Δη­μήτρη Λογοθέτη. 
Τα προβλήματα όμως για τον κ. Βελόπου­λο δεν σταμάτησαν ποτέ, αφού και στο πα­ρελθόν δεν ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς είχε καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού. 
Σύμφωνα με την απόφαση 1375- 1376/99 του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο τό­τε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Ημαθίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτι­κού σταθμού IV Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζαρκάδας κατήγγειλε ότι ο Βελόπουλος, ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής κοινωνι­κής εκπομπής, ιδιοποιήθηκε παράνομα πο­σό 1.440.000 δραχμών από τις διαφημίσεις που έμπαιναν στο κανάλι.
Κατά τη διαδικασία της δίκης αποδείχτη­κε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ είχε συμ­φωνήσει ότι 60% των διαφημίσεων θα δί­νει στον ιδιοκτήτη του και 40% θα το κρατά­ει αυτός, εισέπραξε 2.400.000 δραχμές και δεν απέδωσε τις 1.440.000 δραχμές. 0 ση­μερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ όμως (και τό­τε πολιτευτής με τη Ν.Δ στην Ημαθία) είχε μηνύσει με τη σειρά του τον γιατρό και ιδιο­κτήτη του σταθμού για εξύβριση και δυσφή­μηση. 0 Ζαρκάδας, κατά τα πρακτικά της δι­καστικής απόφασης, είχε αποστείλει επιστο­λή προς την επιτροπή ελέγχου υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ ισχυριζόμενος ψευδώς για τον Βελόπουλο ότι «εξαργυρώθηκε η σι­ωπή του από την εταιρία εμφιαλώσεως ύδα­τος ΙΟΛΗ, ώστε να μη δημοσιοποιήσει την ανεύρεση μύγας εντός φιάλης...». Σύμφωνα με τη δικογραφία, ακροατής πήγε στον Βε­λόπουλο ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, που είχε μέσα μια μύγα. 0 δημοσιογράφος συναντήθηκε στην Αθήνα (τυχαία, όπως εί­πε ο ίδιος, στο Κολωνάκι) με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας-κολοσσό και γυρίζοντας πίσω η εταιρία «απέστειλε διαφήμιση στο IV Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν συνηθίζεται στα τοπι­κά κανάλια». Ο κ. Ζαρκάδας καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για απλή δυσφή­μηση και όχι για εξύβριση, αφού ο κατηγο­ρούμενος γιατρός «δεν τελούσε σε γνώση της αναλήθειας των περιστατικών και τον κατήγγειλε στο κόμμα για να προστατέψει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ», όπως αναφέ­ρεται στην απόφαση. 
Ο Κυριάκος Βελόπουλος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή ανα­στολή για υπεξαίρεση. Εν συνεχεία, ο τότε πολιτευτής προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αλ­λά το ανώτατο δικαστήριο, με την υπ' αριθ­μόν 325/2000 απόφασή του, απέρριψε την από 24 Μαΐου αίτησή του και η ποινή πα­ρέμεινε. 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger