Αρχική » , » Νέες περικοπές για στρατιωτικούς- ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 20%

Νέες περικοπές για στρατιωτικούς- ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 20%

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι έχουν παγώσει οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ε.Δ. 

Περιορισμό επιδομάτων, οδοιπορικών, ακόμη και κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών των στρατιωτικών σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενδεχό­μενα που, αν τελικά υλοποιη­θούν, θα επιφέρουν νέες περι­κοπές έως και...
20% σε αξιωματι­κούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι σχεδιαζόμενες μειώσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα προέλθουν σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να εξοικονομηθούν άμεσα περίπου 2,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα, άλ­λωστε, με το υπουργείο Άμυνας, οι αποδοχές όλων των στελεχών πρέπει μειωθούν αναγκαστικά κα­τά 6,15% (μέσος όρος) προκειμέ­νου να καταλάβουν το 52% του συνολικού προϋπολογισμού του υπουργείου, ο οποίος είναι μειω­μένος 16,22% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, οπότε και πά­λι ήταν μειωμένος 19,40% από την προηγούμενη! Ήδη από το περασμένο καλο­καίρι έχουν παγώσει οι μισθολο­γικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήττο­ντας κυρίως όσους προάγονται από τον Ιούλιο. 
Αναφορικά μετά επιδόματα, οι σκέψεις είναι να διατηρηθούν μό­νο τρία, και συγκεκριμένα: του «χρόνου υπηρεσίας», το οποίο πά­ντως έχει παγώσει για την ώρα, της «ειδικής απασχόλησης» για υπαξιωματικούς, αξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες (από 162 έως 375 ευρώ) και της «θέσης ευ­θύνης», που δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με την παραγωγικό­τητα του κάθε στελέχους, στα πρότυπα του νέου μισθολογίου - βαθμολογίου για το Δημόσιο. 
Όσον αφορά τα οδοιπορικά, υπάρχει η σκέψη να ενσωματω­θούν στο βασικό μισθό και να πα­ρέχονται σε ημέρες εργασίας, ανάλογα με το διοικητικό βαθμό, τρεις για τα κατώτερα και οκτώ για τα υψηλόβαθμα στελέχη, ένα­ντι 29 ευρώ έκαστη. 
Σε σύγκριση με το 2009, οι αμοι­βές των στρατιωτικών έχουν ήδη ψαλιδιστεί περίπου 25%, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει πολλούς σε οικονομικό αδιέξοδο και άλλους σε εξαθλίωση, όπως φαίνεται και από τη μαζική συμμετοχή στα συσσίτια εντός των μονάδων. 
Εν όψει των νέων περικοπών, η στρατιωτική ηγεσία κρούει τον κώ­δωνα του κινδύνου και για σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρησια­κή ικανότητα, και γενικότερα στο ηθικό των στελεχών. 
Να σημειωθεί ότι στα μέτρα για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 7 δισ. που απαιτούνται μέχρι και το 2015 για την εφαρμογή του Μνη­μονίου περιλαμβάνονται και οι πε­ριορισμένες προσλήψεις με αυ­στηρή τήρηση του κανόνα «5 απο­λύσεις για κάθε 1 πρόσληψη» και στις Ε.Δ, ενώ περιορισμένες είναι και οι δαπάνες για τον εξοπλισμό. 

ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗΣ 
(ΕΦ.ΒΡΑΔΥΝΗ-17/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger