Αρχική » » Εκπαίδευση (δύο εβδομάδων) στο Πεζικό για ναύτες και σμηνίτες από την επόμενη ΕΣΣΟ.

Εκπαίδευση (δύο εβδομάδων) στο Πεζικό για ναύτες και σμηνίτες από την επόμενη ΕΣΣΟ.


Στόχος η ενιαία «κουλτούρα» στρατιωτικής εκπαίδευσης.

ΣΤΟ ΧΑΚΙ θα ντύνονται πλέον τόσο οι σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) όσο και οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), καθώς ως νεοσύλλε­κτοι θα περνάνε υποχρεωτικά από εκ­παίδευση στον Στρατό Ξηράς για του­λάχιστον δύο εβδομάδες. Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα και πιο...
συγκεκριμέ­να από την πρώτη ΕΣΣΟ του 2012, που αναμένεται να πάρει προσκλητήριο για να παρουσιαστεί τις επόμε­νες ημέρες στα Κέντρα Εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, το ΓΕΕΘΑ θέλει στα­διακά να δημιουργήσει μια ενιαία «κουλτούρα» στρα­τιωτικής εκπαίδευσης, με στόχο να μπορεί να εκμε­ταλλευτεί περισσότερους εφέδρους και σε περισσότερες ειδικό­τητες, εφόσον παραστεί ανάγκη.
Αυτό που ισχύει έως σήμερα είναι ότι οι επίστρατοι που προέρχονται (που είχαν υπηρετήσει) από το Π.Ν. και την ΠΑ και οι οποίοι ανήκουν πλέον στον Στρατό Ξηράς (Σ.Ξ.) υπολείπονται προκεχωρημένης εκπαίδευσης σε σχέση με αυτούς του Σ.Ξ. και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ανάλογα. Η επέκταση και σε αυτούς της εν λόγω εξειδικευμένης εκπαίδευσης ανατρέπει τη μέχρι σήμερα πρακτική, επιτρέποντας έτσι στους επιστράτους που προέρχονται από το Π.Ν. ή την ΠΑ να χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχες θέσεις με τους επιστράτους του Σ.Ξ. και όχι μόνο σε καθή­κοντα που δεν απαιτούν εξειδίκευ­ση (οδηγοί οχημάτων, τραυματιοφο­ρείς, τυφεκιοφόροι κ.λπ.). Το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης του Π.Ν. και της Π.Α. αναπροσαρμόζε­ται και εμπλουτίζεται με αντικείμενα που προβλέ­πονται στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευ­σης Νεοσύλλεκτων (ΣΠΕΝ) του Σ.Ξ. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμ­βάνει μεταξύ άλλων ρίψη χειροβομβί­δων, κίνηση στο πεδίο μάχης, ατομική και ομαδική αντιμετώπιση πυρών Πυ­ροβολικού κ.λπ., ώστε να αποδοθούν ικανοί ατομικοί μαχητές.
Σκοπός της επέκτασης του παρα­πάνω σχολείου σε ΓΕΝ και ΓΕΑ είναι η απόδοση ατομικών μαχητών με βάση τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Σ.Ξ. και η δημιουργία αξιόμαχης εφεδρείας.
Στο Π.Ν. και στην Π.Α. μέρος των αντικειμένων του ΣΠΕΝ καλύπτονται σήμερα στη βασική εκπαίδευση. Στην Π.Α και στο Π.Ν. δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή εξειδικευμένοι εκπαιδευ­τές και υποδομές για να καλύψουν τα επιπρόσθετα αντικείμενα του ΣΠΕΝ, με αποτέλεσμα να απαιτείται η συνδρομή του Σ.Ξ. προς κάλυψη αυτού του κενού. Γι' αυτό τον λόγο το ΓΕΣ επιφορτίζεται με την ευθύνη κατάρτισης των αντικει­μένων εκπαίδευσης του ΣΠΕΝ, καθώς και με τη διάθεση των απαιτούμενων εκπαιδευτών και υποδομών, για την υλοποίηση του θεσμού σε Π.Ν. και Π.Α.
Πέραν της βασικής εκπαίδευσης δημιουργείται μια επιπρόσθετη εκπαί­δευση διάρκειας δύο εβδομάδων, για να καλυφθούν πλήρως τα αντικείμε­να του ΣΠΕΝ που δεν συμπεριλαμ­βάνονται στο υφιστάμενο πρόγραμμα του Π.Ν. και της Π.Α. Η εφαρμογή του θεσμού του ΣΠΕΝ σε ΓΕΝ και ΓΕΑ θα υλοποιηθεί από την πρώτη σειρά κατά­ταξης στρατευσίμων του 2012.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/1/2012)

3 σχόλια:

  1. Parte dromo re mas feratai tous oik kai tous katadromeis na mas baloun "foumo" nero me lasph dld sthn mourh kladia skhnous kai pournaria.. mesa sthn broxh 10 h wra thn nuxta k erping xamw.. kai sta kapakia to prwi ta idia 7 h wra.. hr8ane h stratokaloi sto nautiko kai nomizoun oti 8a ginoume idikodunamhtes re paaarte dromo limouressss oystt karagkiozhdes..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger