Αρχική » , , » Θέλουν εφεδρεία στον Στρατό και στην Αστυνομία!

Θέλουν εφεδρεία στον Στρατό και στην Αστυνομία!


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ μέρα με την ημέρα οι πι­έσεις των δανειστών μας για μείωση του αριθμού όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, φτάνοντας μάλιστα στην εξωφρενική πρόταση για μια μορφή εργασιακής εφεδρείας, έτσι ώστε να... υπάρξει σημαντική μείωση των υπηρετούντων, άρα και του μισθολογικού κόστους. 
Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουμε από κυβερνητική πηγή, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ανοίξει ξανά τα βιβλία και επεξεργάζονται πιο ακραία σενάρια, τα οποία πριν από έναν χρόνο δεν αποτελούσαν καν θέμα συζήτησης. Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, κατόπιν των πιέσεων της τρόικας, είναι να μειωθεί ο «υπερπλη­θυσμός» των ενστόλων, είτε αυτοί υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας είτε στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Για «υπερπληθυσμό» στις Ε.Δ και στα Σώματα Ασφαλείας κάνουν λόγο σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε επαφή τους οι τροικανοί! Κι αν στις πρώτες επαφές έβρισκαν απέναντί τους κάποιες αντιστάσεις, έστω για την τιμή των όπλων, όσο περνά ο καιρός και... σφίγγουν τα πράγματα βρίσκουν όλο και περισσότερο χώρο για να θέτουν θέμα μείωσης προσωπικού. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, οι κλάδοι αυτοί αριθ­μούν συνολικά 140.000 άτομα, αφού τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αριθ­μούν 90.000 άτομα και οι αστυνομικοί 55.000, και εξαιρέθηκαν το 2011 από το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαδικα­σίας και της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο κατ΄ομολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα έχει αποτύχει. 
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει αβίαστα είναι αν μπορεί να εφαρμοστεί εφεδρεία σ' αυτούς τους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους. Η απάντηση, υπό φυσιολογικές συνθήκες και χρησιμοποιώντας στοιχειώδη λογική, είναι ασφαλώς όχι! Οι τροικανοί μπορεί να το θέλουν και με τον τρόπο τους να το ζητούν, αλλά πρακτικά και νομικά δεν μπο­ρεί να γίνει τίποτα απ΄ όσα ζητάνε οι δα­νειστές «εδώ και καιρό». 
Αυτό πάντως που υπάρχει ως σκέψη από την πλευρά των προκλητικών δανειστών μας είναι να οδηγήσουν στην έξο­δο χιλιάδες στρατιωτικούς και αστυνομι­κούς, με όλο και σκληρότερα μέτρα, όλο και περισσότερες περικοπές και κυρίως όλο και μεγαλύτερη απαξίωση της θέσης και του ρόλου τους. Είτε με νέες μειώ­σεις μισθών, μέσω της κατάργησης του ειδικού μισθολογίου που απολαμβάνουν και αναμένεται να γίνει άμεσα, είτε με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger