Αρχική » , , » Είστε ικανοποιημένοι;

Είστε ικανοποιημένοι;


Τα περίεργα γκάλοπ και οι απαντήσεις από την Εκάλη.

Το πλέον περίεργο από τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι εκείνο που απαντά στην ερώτηση «είστε ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση Παπαδήμου;» Δηλαδή, τι θέλει να πει ο ποιητής; Πόθεν ορμώμε­νος ο δημοσκόπος εντάσσει στο ερωτηματολόγιό του το ως άνω ερώτημα; Πώς μπορεί δηλαδή να είναι ένας...

Έλληνας ικανοποιημένος από την κυβέρνη­ση της οποίας ηγείται ένας άνθρωπος «που ομιλεί ελληνικά, αλλά είναι από τη δική μας πλευρά», όπως έχουν πει οι... της άλλης πλευράς;

Και μόνο που βλέπουμε αυτό το ερώτημα και τις όποιες θετικές απαντήσεις δίπλα του, έχουμε κάθε δικαίω­μα να αμφιβάλλουμε για τη γνησιότητα των μετρή­σεων. Για ποιον λόγο μπο­ρεί ένας Έλληνας να εί­ναι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση Παπανδρέου... με άλλο όνομα; Δυστυχώς, από την κυβέρνηση Παπαδήμου η χώρα μπορεί να περιμέ­νει μόνον νέες δεσμευτικές υπογραφές, νέες εξαρτήσεις από τους δανειστές και από τους εκπροσώπους των αγορών.
Το καλύτερο που μπορεί να περιμέ­νει η χώρα από την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι... να φύγει! Να τελειώσει τη δουλειά της, να τσιμεντώσει δηλαδή την ταφόπλακα της οικονομίας, και να μας αφήσει ήσυχους, μήπως και βρούμε κάποιον ο οποίος «θα ομιλεί ελληνικά, αλλά θα είναι με τη δική μας πλευρά». Η παγωμένη όψη και η ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο τραπεζίτης πρωθυπουργός στη Βουλή, μιλώντας πε­ρί μισθών και επιδομάτων, μας έπει­σαν ότι ο κύριος αυτός, που τοποθετήθηκε από τους πρώην συνεργάτες του στην πρωθυπουργία, ήρθε να τελειώ­σει τη δουλειά την οποία άρχισε προ δι­ετίας ο προκάτοχος του. Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, υποθήκευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ξεπούλη­μα των ασημικών και των επίπλων, υπο­γραφές πού μάλλον θα κρατήσουν τη χώρα στο κοινό νόμισμα, αλλά θα την κρατήσουν και μακριά από την κοινή τύχη με τις εύπορες χώρες της Ε.Ε.
Πώς, λοιπόν, με ποια λογική μπορεί να είναι κάποιος ικανοποιημένος από μια κυβέρνηση που δεν υπηρετεί τα συμφέροντά του; Εκτός εάν οι ερωτή­σεις υποβάλλονται απο­κλειστικά σε κατοίκους της Εκάλης, της Πολιτεί­ας, της Ηρώδου Αττικού και της Στησιχόρου.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι επιλογή του ελληνικού λαού και γι' αυτό είναι ντροπή να τη στηρίζουν μετά μανίας πρόσωπα και ΜΜΕ, τα οποία οφείλουν την παρουσία και την περιου­σία τους στον απλό Έλληνα πολίτη, τον ελληνικό λαό. Ο λαός αυτός, λοιπόν, δεν ψήφισε κανέναν Παπαδήμο, δεν συγκατατέθηκε στο να τον κυβερνή­σει ο εκπρόσωπος των τραπεζών, ο άνθρωπος που συνεργάστηκε με την κυ­βέρνηση Σημίτη και υπήρξε σύμβουλος του ολετήρα της χώρας ΓΑΠ. Έτσι, για να ξέρουμε τι μας ρωτάνε και πώς πρέ­πει να απαντάμε.

Η ΑΚΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger