Αρχική » , » Νοικιάστε τον Γιακουμάτο!

Νοικιάστε τον Γιακουμάτο!


• Τέτοιος νους είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητος. Μια τοιαύτη πολιτική περσόνα ανήκει στην ανθρωπότητα. Βίβα, Τζέρι! 

Εχθές το εναρκτήριο τσι­τάτο της στήλης ανήκε στον Γκαίτε («αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, καλύτερα να ανάψεις ένα κερί»). Σή­μερα, ο λόγος πάλι σε έναν κολοσσό της ευρωπαϊκής σκέψης, τον Γεράσιμο Γιακουμάτο: «Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέ­ση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλλίες;» είπε ...
στο «Βήμα» ο Έλλην Ταλεϊράνδος. Έλα μου ντε. Και να τη νοικιάσουμε την ηλικιωμένη Ακρόπολη σε κάνα κορόιδο... γραιοθέτη* δεν πρόκειται να κουνηθεί από τη θέση της. 

Στην πάροδο των χιλιετιών, όταν ο Ελληνισμός πήγαινε στα τυφλά δίχως Γεράσιμο Γιακουμάτο, η καλή μας η Ακρόπολη έχασε το «πι» της και δεν μπορεί να ξεκουβαλήσει από το πό­στο της - αδυνατεί να κάνει έστω μια βόλτα μέχρι το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγί­του για να πιει ένα τίλιο. Αφού λοιπόν δεν μπορεί να κουνηθεί η Ακρόπολις, ας της κολλήσουμε το «ενοικιάζεται – for rent – to let» στο κούτελο κι ας περι­μένουμε τον μεγαλύτερο πλειοδότη. 

Κατακυρώθηκε 

Ο κ. Γιακουμάτος, αναμφίβολα, είναι διορατικός. Ήδη από τις 15 Ιουλίου του 1998 είχε διαγνώσει το μείζον πρόβλη­μα της εγκληματικότητας, όταν άγνω­στοι την προηγουμένη είχαν διαρρή­ξει την οικία του. Γι' αυτό κι εκείνος γράπωσε μια κουμπούρα. Περιφερό­ταν -σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα ρεπορτάζ της εποχής- στον χώρο του Κοινοβουλίου με το σιδερικό να...φου­σκώνει μέσα από το σακάκι του. Μά­χιμος, δηλαδή. Στη συνέχεια, επειδή τυγχάνει κύριος, λεβέντης, μπερκέτης και αναγνωρίζει τα λάθη του, ζήτησε συγγνώμη για τη χειρονομία, τσάκωσε μια προσωρινή διαγραφή από το κόμ­μα και επανέκαμψε γεμάτος ιδέες. Μια εξ αυτών είναι να νοικιάσει την Ακρό­πολη. Στις σχετικές δηλώσεις του στο «Βήμα» μάς θάμπωσε και η ακόλου­θη: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας». Σα­φέστατα συμφωνούμε με τον χαρακτηρισμό «ψυχάκηδες», που ταιριάζει γά­ντι στους εχθρούς της εκμίσθωσης Δελ­φών, Ακροπόλεως, Δήλου, Κνωσού, Βεργίνας και λοιπών αρχαιολογικών χώρων. Ευτυχώς τούτοι οι «ψυχάκηδες», για την ώρα, τυγχάνουν άοπλοι... 

*«Γραιοθέτες» αποκαλούνται συνή­θως εκείνοι που συχνάζουν σε νοσο­κομεία και γηροκομεία και ψάχνουν να βρουν άκληρους ηλικιωμένους για να κληρονομήσουν. Καλοσύνη και συντροφιά με το αζημίωτο. Λογικά πράγματα. 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger