Αρχική » , » Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση

Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση


• Tagesspiegel: «Καμία άλλη δυτική χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση». 
• Zeit online: Για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από Γερμανία και Γαλλία οι δόσεις που παίρνει η Ελλάδα!

Ακόμη και οι Γερ­μανοί, οι οποίοι ζητούσαν τη σκληρή τιμωρία των «αμαρτωλών» Ελλήνων, πα­ραδέχονται σήμερα ότι καμία δυτικοευ­ρωπαϊκή χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βά­ναυσα στην εξαθλίω­ση. Σύμφωνα με άρ­θρο της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel, όλες οι μεταρρυθμίσεις...

που έχουν δρομολογηθεί στην Ελλάδα, είναι σωστές, ωστόσο επιδεινώνουν την ύφεση.
Είναι σωστό οι αποθα­νόντες να μη λαμβάνουν πλέον σύνταξη. Οι απόγο­νοι τους έχουν όμως τώρα μικρότερο εισόδημα. Είναι σωστό να μειώνεις τον κρατικό μηχανισμό. Αλλά πολλοί Έλληνες χάνουν έτσι το μισθό και τη θέση τους. Είναι σωστό να κλεί­νεις ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις. Αλλά και αυ­τό κοστίζει θέσεις εργα­σίας. Στο τέλος δεν απο­κλείεται να παραμείνει μό­νον ο τουρισμός, ο οποίος όμως δεν μπορεί να θρέψει όλους τους Έλληνες. Η χώ­ρα θα γνωρίσει εκείνη τη μαζική φτώχεια, η οποία όφειλε να έχει ξεπεραστεί με το ευρώ. Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση. Ποτέ άλλοτε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βά­ναυσα στην εξαθλίωση. Ήρθε ο καιρός να ασχολη­θεί κανείς -πέρα από τα χρέη του παρελθόντος- και με το μέλλον της Ελλάδας, τονίζει η γερμανική εφημε­ρίδα.
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί δημο­σίευμα της γερμανικής Zeit online, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δαπανά τις δόσεις του πακέτου διάσω­σης στην αγορά στρατιωτι­κού εξοπλισμού! 
Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλείται ανώτατη κυ­βερνητική πηγή, η οποία φέρεται να δηλώνει: «Εάν η Ελλάδα λάβει την επόμενη δόση του δανείου τον ερ­χόμενο Μάρτιο, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να ολο­κληρώσει τα νέα εξοπλιστι­κά συμβόλαια». «Φρεγάτες, τανκς και υποβρύχια: ελλη­νικός στρατός μέσω του πακέτου διάσωσης», ανα­φέρει το γερμανικό δημοσίευμα. 
Σύμφωνα με την Zeit online, αυτό που συμβαί­νει είναι πράγματι απίστευτο, όταν την ερχόμενη άνοιξη, συνεχίζει το δημο­σίευμα, θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα είναι σε θέση να επιβιώσει εντός της Ευρωζώνης ή αν θα αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή. Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά σε πρόσφατα στοιχεία που καταδει­κνύουν ότι μετά τους Πορ­τογάλους, οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές του γερμανικού στρατιωτικού εξοπλισμού. 
Στη συνέχεια το δημοσί­ευμα επισημαίνει ότι αν και δεν επιβεβαιώνε­ται από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, στην τελευ­ταία συνάντηση που είχε ο τέως πρωθυπουργός με τους Merkel και Sarkozy, του ζητήθηκε να προχωρή­σει σε νέες στρατιωτικές συμφωνίες..

(ΕΦ.ΝΙΚΗ-11/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger