Αρχική » , » Παρέμβαση Κομισιόν για το «σαλέ Πετσάλνικου» σε περιοχή Natura

Παρέμβαση Κομισιόν για το «σαλέ Πετσάλνικου» σε περιοχή Natura


ΕΚΘΕΤΗ έναντι της Κομισιόν είναι η ελληνική πλευρά για το επονομαζόμενο και ως «πάρ­κο Πετσάλνικου» στον Γράμμο, καθώς -όπως αποκαλύφθηκε χθες- μολονότι το κτίσμα βρίσκεται εντός περιοχής Natura, με σπάνια οικοσυστήματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει...
λάβει την παραμικρή ενημέρωση. O θό­ρυβος μάλιστα που ξέσπασε μετά την προκλητική απόφαση να δοθεί 1.500.000 ευρώ από το Ίδρυμα της Βουλής για ένα έργο που είχε παγώσει επί Ν.Δ έφτασε να προκαλέσει την παρέμβαση της Κομισιόν, η οποία τώρα ζητά εξηγήσεις για τη νομιμότητα του έργου αλ­λά και συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευ­ρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Μ. Τρεμόπουλου, ο αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Σλοβένος επίτροπος Γιάνεζ Πoτόκνικ ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το εν λόγω έρ­γο. «Η συγκεκριμένη περιοχή του δικτύου Natura 2000 ("Κορυφές όρους Γράμμος", (GR1320002) έχει χαρακτηριστεί από την Ελλάδα ως τόπος κοινοτικής σημασίας με βάση την οδηγία για τα ενδιαιτήματα και ως ζώνη ειδικής προστασίας για τα πτηνά» ανα­φέρει στην απάντησή του ο κ. Ποτόκνικ, προσθέ­τοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά για το αν το συγκεκριμένο κτίσμα είναι νόμιμο και αν πληροί τους όρους της ευρωπαϊκής νο­μοθεσίας για την προστασία της φύσης.
Σύμφωνα με τον ερωτώντα βουλευτή, η απά­ντηση του Σλοβένου επιτρόπου φανερώνει ότι στην Κομισιόν δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το Πάρ­κο Εθνικής Συμφιλίωσης που προωθεί ο κ. Πετσάλνικος μέσα στο καταπράσινο δάσος του Γράμμου. O κ. Τρεμόπουλος, πάντως, εμμένει και στο «προκλητικόν» της απόφασης Πετσάλνικου να δοθεί 1.500.000 ευρώ από το ταμείο της Βουλής.
«Η επιλογή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικο­νομικά συγκυρία, να δοθεί 1.500.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί ένα οικοδομικό έργο μέσα σε σπάνια οικοσυστήματα, που ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000 και για τη διαχείρισή τους έχει εκπονηθεί ειδική περιβαλλοντική μελέτη, είναι προκλητική και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα. 0 Γράμμος θα έπρεπε ήδη να έχει χαρακτηριστεί εθνικό πάρκο και να εκτελούνται προγράμματα προστασίας και οικοτουρισμού».

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger