Αρχική » , , » 0Ι «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ

0Ι «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ

  • Δεν γνωρίζω αν αποφύγαμε τις ελλείψεις σε καύσιμα τρόφιμα και φάρμακα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πολλοί Έλληνες ζουν ήδη με... δελτίο. 
Δυστυχώς ή ευτυχώς η Ιστορία δεν γράφεται με «αν». Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα ήταν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, αν ο Κώ­στας Καραμανλής έκανε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές το 2004 και άλλαζε ταυτόχρονα τον εκλογικό νόμο. 

Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν... ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμ­φωνούσε στον σχηματισμό της κυ­βέρνησης Παπαδήμου και επέμενε στο «εκλογές εδώ και τώρα». 

Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα γινόταν αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταψήφι­ζε το Μνημόνιο 2. 

Η ζωή και η Ιστορία δεν γράφο­νται ούτε με «αν» ούτε με υποθετικές ερωτήσεις και απαντήσεις. Η ζωή γράφεται με όσα συμβαίνουν και γίνονται πράξη. Τα αποτελέσματα κάθε κίνησης τα ζούμε όλοι. Γι' αυ­τό δεν χρειάζονται ούτε αναθέματα ούτε θεωρίες συνωμοσίας. 
Χρειάζεται απλά η αλή­θεια. Και αυτή δεν ει­πώθηκε στη Βουλή. Δεν γίναμε σοφότεροι. Δεν γνωρίζω αν αποφύγαμε το δελ­τίο σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρ­μακα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πολλοί Έλληνες ζουν, έτσι και αλ­λιώς, εδώ και καιρό με δελτίο και δεν έχουν χρήματα να ψωνίζουν ού­τε τα απαραίτητα. 

Και το χειρότερο είναι ότι αυτό που θα βιώνουμε από εδώ και πέρα ως πολίτες με το Μνημόνιο 2 αλλά και με το 3 και με τα άλλα που θα ακολουθήσουν θα είναι κι άλλα δά­κρυα κι άλλος πόνος κι άλλο αίμα. Αν κάποιος διαβάσει το Μνημόνιο 2, θα διαπιστώσει ότι έρχεται καται­γίδα. Ότι απλώς οι δάνειες δυνάμεις αντικαθιστούν τις Ένοπλες Δυνά­μεις Κατοχής με τον Στρατό Κατο­χής με τα λάπτοπ. Τα αντικείμενα και οι μέθοδοι αλλάζουν. Ο σκοπός είναι ο ίδιος: «Επιβολή και υποδού­λωση». Γι' αυτό παρά τα 199 «ναι» θα βρουν νέα προσκόμματα για να μη μας βοηθήσουν. 

Θα ζητήσουν και άλλα. Γιατί, πολύ απλά, όπως οι τοκογλύφοι, δεν χορταίνουν με όσα παίρνουν. Θέλουν και άλλα και άλλα. 

Και όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής με ένα ανίκανο και παράλυτο κράτος, με έναν αποτυ­χημένο με ό,τι καταπιάστηκε υπουρ­γό Δημόσιας Τάξης, αποτελούν μια προσομοίωση των όσων επιχειρούν κάποιοι. 

Από τη μία η τρομοκρατία της πτώχευσης και από την άλλη η τρο­μοκρατία των δρόμων. Ο τρόμος και η καταστολή σε πλήρη εξέλιξη και σε συνδυασμό με την ανικανότητα δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. 

Εξάλλου, η πρόβα είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2008, με δήθεν αγα­νακτισμένους τις φυλές των... πρα­κτόρων που ζουν στην Αθήνα. Οι ίδιοι άνθρωποι έκαψαν και λεηλά­τησαν και τότε την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις, όπως σήμερα. 

Όλα αλλάζουν με βίαιο τρόπο. Και όσο αργούν οι εκλογές, ώστε να ξεθυμάνει ο λαός, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Όσο για τις δά­νειες δυνάμεις, αυτό που ήθελαν το κατάφεραν. 

Με τον έναν ή τον άλλον τρό­πο συρρίκνωσαν τα κόμματα εξου­σίας, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και κατέλυσαν το κοινω­νικό κράτος. 

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/2/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger