Αρχική » , » 99 λόγοι να ψηφίσω ΚΚΕ

99 λόγοι να ψηφίσω ΚΚΕ

Συνέπεια λόγων και έργων. Το κόμμα εφαρμόζει τους νόμους της κυβέρνησης για να δείξει πόσο άδικοι είναι! 

Θυμάσαι, τίμιε αναγνώστη, εκείνη την παράξενη ημέρα, όταν το θέρος μέριαζε για να διαβεί το φθινόπωρο; 31 Αυγούστου. Καιρός σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία στην Αθήνα κυμάνθηκε από 21 έως 33 βαθ­μούς Κελσίου. Είχαν ξεσπάσει φοιτη­τικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Βουλή συζητούσαν νομο­σχέδιο που αφορούσε και τον... πτωχευ­τικό κώδικα, με το περιβόητο άρθρο 99,το οποίο, φευ, δεν έσωσε τον Λάκη Γαβαλά από τις περιπέτειες με τον νό­μο. Το ΚΚΕ έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. 

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, ει­σηγητής του κόμματος, κατακεραύ­νωνε τις καπιταλιστικές μεθοδεύσεις: «Οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και η λογική αυτών των ρυθμίσεων είναι κοντά στις προσδοκίες και συμμερίζεται σχεδόν με τρυφε­ρότητα τις ανησυχίες και, βεβαίως, τις αξιώσεις των μεγιστάνων του κεφα­λαίου και της αντιλαϊκής συντεχνίας των βαθύπλουτων, των μεγαλομετό­χων των επιχειρηματικών ομίλων, των εκλεκτών, διακεκριμένων και έντιμων μεγαλοεπιχειρηματιών». Πες τα, χρυσόστομε! Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να γίνεται τέτοιο τσιμπούσι στην πλά­τη του φτωχού και του ανήμπορου. Δεν επιτρέπεται σε μια συντεταγμένη πολιτεία να ξαμολάει τα σκυλιά του μεγάλου κεφαλαίου εναντίον της ερ­γατικής τάξης. Στην αίθουσα της ολομέλειας ραγίσαν τα τσιμέντα από συ­γκίνηση. 

Στ΄ άρματα! 

Η σοφή μαρξιστική ανάλυση του ει­σηγητή του ΚΚΕ περιέλαβε και το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, με τη λεγόμενη προπτωχευτική διαδικα­σία: «Αφορά τις ρυθμίσεις για τους ηττημένους του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, τις συγκριτικά μικρό­τερων διαστάσεων ανώνυμες εταιρί­ες και εταιρίες περιορισμένης ευθύ­νης. [...] Είναι ελκυστικότερο για τον επενδυτή να ξεκινήσει την επένδυσή του με βάση μια υφιστάμενη επιχείρη­ση που χρειάζεται ρευστότητα παρά να ξεκινήσει από το μηδέν. 

Με τις ρυθμίσεις αυτές εισάγεται λοιπόν η προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης. Ποιος είναι ο πυρήνας αυτής της διαδικασίας; Είναι οι εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις. Μ' αυ­τές τις διατάξεις ισχυροποιείται ο ρό­λος του τραπεζιτικού κεφαλαίου στις εξαγορές, συγχωνεύσεις, μεταβιβάσεις επιχειρήσεων και αυτό είναι όλο το μυστικό για να γιγαντωθούν περαι­τέρω ντόπιοι ή και ξένοι επιχειρημα­τικοί όμιλοι, μόνοι τους ή σε ζεύξη με τους ντόπιους»

Και πάνω που είχαμε αποστηθίσει την εμπνευσμένη ομιλία του βουλευ­τή του ΚΚΕ και τη λέγαμε σε συγγε­νείς και φίλους ένεκα Λάκη Γαβαλά, τι μάθαμε; 
Ότι η Τυποεκδοτική ΑΕ., εκδοτική επιχείρηση συμφερόντων του ΚΚΕ, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα! 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger