Αρχική » , » «ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ούτε ένας στρατιωτικός»

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ούτε ένας στρατιωτικός»

  • Ενδέχεται όμως να περιοριστούν οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές 
  • ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 
Δεν θα απολυθεί ούτε ένας στρατιωτικός από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων κι αυτό θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, καθώς οι ομαδικές αποχωρήσεις αξιω­ματικών και υπαξιωματικών θα έθεταν...

σοβαρότατο θέμα εθνικής ασφάλειας. 

Σύμφωνα πάντα με αξιόπι­στες πηγές, δεν θα υπάρξει ούτε μείωση στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, καθώς οι συνθήκες εργασίας και οι υπάρχουσες αποδοχές δεν το επιτρέπουν. Ωστόσο ενδέχεται να περιοριστούν οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές και να μειωθεί ο αριθμός των αξιω­ματικών σε βάθος χρόνου εφόσον το επιτρέπει η νέα δομή δυνάμεων της χώρας. 

Περικοπές 

Οι περικοπές των τετρακο­σίων εκατομμυρίων που ζητείται να γίνουν από την Τρόικα στις Ένοπλες Δυνάμεις θα επιχειρηθεί να εφαρμοστούν στα εξοπλιστικά προγράμμα­τα. « Έχουμε δεσμευθεί να περικόψουμε τον προϋπολο­γισμό των εξοπλισμών κατά 400 εκ. ευρώ το 2013", δήλω­σε ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά σημείωσε ως αντιστάθμισμα: «Την προηγούμενη εβδομά­δα η χώρα μας εξασφάλισε από το ΝΑΤΟ, παρά τις αντι­δράσεις άλλων χωρών, 334 εκ. ευρώ, για τρία έργα κατα­σκευής ραντάρ και δεξαμε­νών καυσίμων». 

Σε συνεντεύξεις του στην  «Ισοτιμία»  και στην «Ημερησία» ο υπουργός κ Αβραμόπουλος είπε ότι η Ν.Δ θα επιδιώξει στις εκλογές την αυτο­δυναμία.  «Αυτό θα ήταν ένας ισχυρός σταθεροποιητικός παράγοντας για τις μετέπειτα εξελίξεις» . Ωστόσο, όπως επε­σήμανε, η αυτοδυναμία δεν αποκλείει τη συνεργασία. «Το αντίθετο. Την καθίστα ακόμα πιο ουσιαστική και χρήσιμη». 

Για ενδεχόμενο ανασχημα­τισμό είπε ότι «θα βοηθούσε, αν το κυβερνητικό σχήμα γι­νόταν πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό». Για την κατάσταση που επικρατεί και για τα νέα μέτρα που ζητούνται απάντησε: «Οι κοινωνικές αν­τοχές έχουν φτάσει πλέον στο όριο τους. Και τούτες ης ώρες, αυτή πρέπει να είναι η βασική μας προτεραιότητα. Δηλαδή η διατήρηση της κοι­νωνικής μας συνοχής σε συνδυασμό με μια πολιτική ανάπτυξης»... 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
(ΕΦ.ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ-06/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger