Αρχική » , » Επανάσταση και από τους αστυνομικούς!

Επανάσταση και από τους αστυνομικούς!

  • «θα συλλάβουμε την τρόικα και δεν θα χτυπήσουμε τους γονείς, τα αδέλφια και τα παιδιά μας, που διαμαρτύρονται» 
Αν έως πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία ήταν ένα καζάνι που έβραζε, πλέον γίνεται ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση, και μάλιστα σε τόνο δραματικό, ότι το καπάκι εκτοξεύ­τηκε πλέον από τους ατμούς! Χθες οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., αφού πρώτα ζήτησαν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά των ...
εκπροσώπων της τρόι­κας, στη συνέχεια (και με αφορ­μή τις κινητοποιήσεις που ξεκι­νούν από σήμερα και θα κορυφω­θούν την Κυριακή) ξεκαθάρισαν ότι αρνούνται να βρεθούν «απέναντι» στους γονείς, στα αδέλφια και στα παιδιά τους, αλλά και σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας! 

Ανακοίνωση 

«Διαπιστώνουμε για άλλη μια φο­ρά ότι συνεχίζετε την ίδια κατα­στροφική για όλους μας πολιτι­κή, θέλουμε να σας δηλώσου­με κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας» αναφέρει σε μια σκληρή ανακοίνωσή της η Πα­νελλήνια Ομοσπονδία Αστυνο­μικών Υπαλλήλων, η οποία υπο­γραμμίζει ότι θα απαιτήσει να εκ­δοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλ­ληψης για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφω­να με ειδικές διατάξεις του ελ­ληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμ­μένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνι­κής κυριαρχίας, η προσβολή άλ­λων ουσιωδών έννομων αγαθών του ελληνικού λαού κ.λπ. ενα­ντίον των εκπροσώπων της τρόι­κας στην Ελλάδα Σερβάς Ντερούζ (Ε.Ε.), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)! 

Της ανακοίνωσης είχε προη­γηθεί ένστολη πορεία διαμαρτυ­ρίας, που ξεκίνησε από τη ΓΑΔΑ κατ κατέληξε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λεω­φόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με ενδι­άμεσο σταθμό το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου διαμένουν οι αξιωμα­τούχοι της τρόικας. 

Το κλίμα, ωστόσο, που επικρα­τεί στις τάξεις των ενστόλων είχε καταγραφεί με τον πλέον γλαφυ­ρό τρόπο στο διήμερο διευρυ­μένο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ στη ΓΑΔΑ με θέμα «Απερ­γία ενστόλων. Δικαίωμα; Ταμπού; Αναγκαιότητα»! Εκεί τα πνεύμα­τα οξύνθηκαν επικίνδυνα όταν ο γενικός γραμματέας Δημόσι­ας Τάξης (και πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.) Ελευθέριος Οικονό­μου κάλεσε τους αστυνομικούς να επιδείξουν υπομονή και να μειώ­σουν τις προσδοκίες τους. 

«Το διακύβευμα δεν είναι πλέον αν θα κατοχυρωθεί το δι­καίωμα απεργίας στον αστυνομι­κό, αν θα απασχοληθούν και πό­σοι αστυνομικοί στα μέτρα τάξης. Το διακύβευμα είναι αν θα πτω­χεύσουμε ή όχι. Αν θα παραμεί­νουμε στη χορεία των ευρωπαϊ­κών κρατών ή αν θα γίνουμε οι παρίες των Βαλκανίων» τόνισε σε γλώσσα... πολιτική ο κ. Οικονό­μου, για να λάβει την απάντηση από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Νίκο Καραδήμα, ο οποί­ος τον χαρακτήρισε «βασιλικότερο του βασιλέως»! 

Από την πλευρά του ο νυν αρ­χηγός του Σώματος, αντιστράτη­γος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, τόνισε ότι έχουν καταβληθεί και εξακολουθούν να καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμο­γής να περιοριστούν για το έν­στολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στον μικρότερο δυ­νατό βαθμό. 

Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε και ο υφυπουργός Ναυτι­λίας Άδωνις Γεώργιάδης, ο οποί­ος, όταν ανέφερε ότι είναι αντίθε­τος στην προοπτική της «λευκής απεργίας», δέχτηκε λεκτική επίθε­ση από παρευρισκόμενους αστυ­νομικούς, κάποιοι εκ των οποίων τον αποκάλεσαν «μπουμπούκο» και του ζήτησαν να φύγει! 

ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΙΣΙΩΤΗΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/2/2012)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger