Αρχική » » Απίστευτο! Για κάθε εκατό ευρώ στη χώρα θα μείνουν τελικά μόλις τα δεκαεννέα.

Απίστευτο! Για κάθε εκατό ευρώ στη χώρα θα μείνουν τελικά μόλις τα δεκαεννέα.

Το γράφημα που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Ντάνιελ Χάναν 

ΜΟΛΙΣ τα 19 σεντς από κάθε ευρώ δανείου μέ­νουν στην Ελλάδα υπο­στηρίζει ο Βρετανός δη­μοσιογράφος και ευ­ρωβουλευτής Ντάνιελ Χάναν. Ο Χάναν, φανατικός εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνει μέσω του μπλογκ που διατηρεί στην εφημερί­δα «Telegraph» απάντη­ση σε όσους θεωρούν ότι η χώρα μας είναι πί­θος των Δαναΐδων, που... απορροφά δισεκατομ­μύρια ευρώ χωρίς να έχει καταφέρει να πε­ριορίσει την ύφεση της οικονομίας. 

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής παρουσιάζει μάλιστα και ένα γράφη­μα, από το οποίο προ­κύπτει ότι για κάθε ένα ευρώ δανείου 40 σεντς επιστρέφουν στις ξέ­νες τράπεζες (αποπλη­ρωμή παλαιότερου δα­νεισμού), 23 σεντς πά­νε στις ελληνικές τρά­πεζες (ή ασφαλιστικά ταμεία πού κατέχουν ελληνικά ομόλογα) και 18 σεντς επιστρέφουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). 

Στην Ελλάδα, λέει ο Χάναν, απομένουν μό­λις 19 σεντς, ώστε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, δηλαδή ψί­χουλα. «Τώρα δεν πρέ­πει να αναρωτιέστε για­τί η Ελλάδα είναι ανίκα­νη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προ­σφέρουν» επισημαίνει. 

Στην ουσία τα 81 σεντς για κάθε ευρώ νέου δανείου προορί­ζονται για την αποπλη­ρωμή του υφιστάμενου δανεισμού. 

«Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζι­τών και των ομολογιού­χων από τις συνέπειες των δικών τους άστο­χων επενδυτικών κι­νήσεων» γράφει ο Βρε­τανός ευρωβουλευτής και προσθέτει: «Για μια ακόμη φορά, οι φτωχοί διασώζουν τους πλου­σίους». 

Σύμφωνα με τον Χάναν, «όταν ο δυτικός κόσμος μπήκε σε αυτό το μονοπάτι πριν από τρία χρόνια, αυ­τό το μπλογκ προειδο­ποίησε ότι η διάσωση των τραπεζών θα είναι η αρχή των προβλημά­των μας και όχι το τέ­λος τους». Τώρα «απο­δεικνύεται ότι είχαμε δίκιο» και «τα κέρδη ιδι­ωτικοποιούνται, ενώ οι ζημιές κοινωνικοποιούνται» καταλήγει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger