Αρχική » , , » Εξυγίανση και διάσωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Εξυγίανση και διάσωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού


Με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας εξυγιαίνεται και διασώζεται το Μετοχικό Ταμείο Στρατού 

Εξυγιαίνεται και διασώζεται το Μετο­χικό Ταμείο Στρατού. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών κατατίθεται άμε­σα προς ψήφιση διάταξη που διασφαλί­ζει τη βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμεί­ου Στρατού. 

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζεται ότι... «με τη διάταξη αυτή επιλύεται εκ­κρεμότητα μιας ολόκληρης δεκαετίας και εξαλείφεται έλλειμμα ποσού ύψους 137.000.000 ευρώ. Μέσα από την εξυ­γίανση του Ταμείου κατοχυρώνεται η απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων στους μετόχους του και θωρακίζεται το μέλλον του Ταμείου, που αποτελεί βασι­κή προτεραιότητα του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας»

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως το ΜΤΣ είναι πλέον σε θέση να απο­πληρώσει το χρέος προς το υπουργείο Οικονομικών των 137.000.000 ευρώ και παράλληλα να καταβάλει το μέρισμα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Θα υπάρ­ξει ρύθμιση ώστε το ΜΤΣ να δίνει για την αποπληρωμή του χρέους του πέντε εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμε­να πέντε χρόνια Στη συνέχεια θα δίνει ετησίως οκτώ εκατομμύρια ευρώ για κά­ποια χρόνια και μετά 15 εκατομμύρια ευρώ κάθε έτος μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος. Το ΜΤΣ απέκτησε σεβαστά έσοδα μετά την απόφαση η παρακράτηση στους εν ενεργεία αξιωματικούς να μην πηγαίνει υπέρ του ΟΑΕΔ αλλά υπέρ του ΜΤΣ. Ανάλογη παρακράτηση θα υπάρξει και στους αστυνομικούς καθώς στο ΜΤΣ υπάρχουν μερισματούχοι και αστυνομικοί. 

Επίσης, θα συζητηθεί και η ανακατα­νομή του ποσοστού (ο λεγόμενος κοινω­νικός πόρος) που δίδεται στα Μετοχικά Ταμεία από την υλοποίηση κάθε εξοπλι­στικού προγράμματος. Δηλαδή αν η Πολεμική Αεροπορία αγόραζε αεροσκάφη το 4% του κόστους πήγαινε στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπο­ρίας. Το αντίστοιχο γίνονταν για το Με­τοχικό Ταμείο Στρατού και για το Μετο­χικό Ταμείο του Ναυτικού. Τώρα το 4% που θα συγκεντρώνεται από τον κοινωνι­κό πόρο θα πηγαίνει σε ένα ενιαίο «κουμ­παρά» και στη συνέχεια θα μοιράζονται στα Μετοχικά Ταμεία και θα δίδεται ποσό αναλογικό με τα μερισματούχους που έχει κάθε Ταμείο. 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ 
(ΕΦ.ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ-22/2/2012)

1 σχόλια:

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΑΞΙΩΜ. ΕΛ.ΑΣ Ε.Α24 Νοεμβρίου 2012 στις 11:13 π.μ.

    1. Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα:
    α) ποσοστό 5% επί των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών,
    β) το ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων, ιδίως υλικών, εφοδίων, μηχανημάτων, παντός είδους τροχοφόρων και πλωτών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Τα ανωτέρω υλικά παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και ακολουθείται η ισχύουσα διαδικασία για την εκποίηση πολεμικού υλικού.

    2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του ν.663/1977 (Α' 215), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 24 του ν. 2145/ 1993 (Α' 88), αντικαθίσταται ως εξής:

    «1. Τα ποσά των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και τα ποσά που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών, προσαυξάνονται κατά την είσπραξη κατά ποσοστό ενενήντα επτά τοις εκατό (97%).»

    3. Η διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των πόρων των παραγράφων 1 και 2 στους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα ρυθμίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη.
    Ο λόγος της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, είναι ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ «δεν συμφώνησε με την υπογραφή τους ενόψει της επανεξέτασης της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων με κοινωνικούς πόρους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger