Αρχική » » ΑΞΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ (ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΙΒΑ).

ΑΞΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ (ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΙΒΑ).


ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ πονοκέφαλο για την ηγε­σία των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως του Στρατού Ξηράς, λόγω του ότι μετα­κινεί τα στελέχη του κάθε δυο τρία χρό­νια, εξελίσσεται η οικονομική κατάστασή τους εν όψει των ετήσιων μεταθέσε­ων. Και αυτό γιατί ένα πολύ μεγάλο πο­σοστό των...
στελεχών, που σύμφωνα με πληροφορίες ξε­περνά το 50%, δηλαδή ένας στους δύο, έχει ζητήσει να μη μετακινηθεί, τουλάχι­στον για έναν ακόμη χρόνο, λόγω σοβα­ρών οικονομικών προβλημάτων.
Τα δεδομένα αυτά, που σε κάθε πε­ρίπτωση ενδέχεται να δημιουργήσουν και επιχειρησιακά προβλήματα, είναι σε γνώση τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυ­τό έχει δοθεί εντολή να πραγματοποι­ηθούν οι «απολύτως απαραίτητες» με­ταθέσεις στο στρατιωτικό προσωπικό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχά­λη Κωσταράκου, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων των στελε­χών, καθώς συνομιλεί καθημερινά μαζί τους, πλέον στις μεταθέσεις θα λαμβά­νονται υπ΄ όψιν η προσωπική και η οικο­γενειακή κατάσταση του αξιωματικού, ώστε να αποτελούν πλέον την κύρια αι­τία μετάθεσης. Με το ίδιο σκεπτικό, σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και εάν κά­ποιος ήδη έχει συμπληρώσει δύο ή τρία χρόνια υπηρεσίας στην ίδια μονάδα, αλ­λά οικονομικά ή οικογενειακά προβλή­ματα καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση του, θα μπορεί να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον έναν χρόνο.
Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη, πάντως, το στοίχημα είναι κατά πόσον, πέραν των προθέσεων και των διατα­γών, μπορούν να ισορροπήσουν στις αποφάσεις μεταξύ των «υπηρεσιακών αναγκών» και των οικογενειακών προ­βλημάτων, που θέτει το προσωπικό. Οι περιπτώσεις θα εξεταστούν «μία προς μία», υπόσχονται στο Πεντάγωνο. Για τον λόγο αυτόν κατά προτεραιότητα θα εξεταστούν οι δηλώσεις όσων ζητούν να μη μετακινηθούν. Όσοι δεν έχουν υποβάλει αναφορές για να πάνε αλ­λού, εάν δεν υφίσταται σοβαρός λόγος μετακίνησης, θα παραμείνουν στις θέ­σεις τους, ενώ όσοι συμπληρώνουν μό­νο έναν χρόνο διοίκησης θα παραμεί­νουν τουλάχιστον άλλον έναν.
Την ίδια στιγμή, ριζικές αλλαγές προωθούνται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διαδικασία των μεταθέσεων. Σύμφωνα με αυτές, θα δημοσιοποιούνται με «προ­κήρυξη» ως τις 10 Νοεμβρίου εκάστου έτους στους στρατιωτικούς οι κενές θέ­σεις και ως τις 31 Ιανουαρίου θα πραγ­ματοποιούνται οι δηλώσεις-επιθυμίες των στρατιωτικών. Ως τις 31 Μαρτίου κοινοποιούνται σε όλους όσοι συμμε­τείχαν στη διαδικασία επιλογής τα απο­τελέσματα και τους παρέχεται η δυνα­τότητα ένστασης, που συζητείται εντός πέντε ημερών. Οι μεταθέσεις υλοποιού­νται ως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Ακόμη τίθεται περιορισμός στις με­ταθέσεις των στελεχών, ο οποίος προ­βλέπει ανώτερο αριθμό τις έξι μέσα στα 25 χρόνια υπηρεσίας.
Μετά την παρέλευση 25ετούς συ­νολικής υπηρεσίας το στέλεχος μπο­ρεί να μετατίθεται στον τόπο προτίμησής του, και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μετατίθεται σε μονάδα ή υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των Ε.Δ., που απέχει το ανώτερο 80 χιλιόμετρα από αυτόν εντός της περιφερειακής ενότη­τας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώ­της προτίμησης του στελέχους.
Επίσης καθιερώνεται η υποχρεωτι­κή για την υπηρεσία μετάθεση πέραν των κανονικών θέσεων όσων έχουν κοινωνικούς λόγους (πολύτεκνοι, γο­νείς μονογονεϊκών οικογενειών, πά­σχοντες από δυσίατα νοσήματα, ύπαρ­ξη τέκνων με αναπηρία κ Απ.), ενώ υπο­χρεωτική καθίσταται και η συνυπηρέτη­ση ένστολων συζύγων ή και ενστόλου με δημόσιο υπάλληλο ανεξαρτήτως μο­ρίων, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Ανάλογη ρύθμιση εξασφαλίζει ουσια­στικά μη μετάθεση ή μετάθεση σε κο­ντινή απόσταση (ως 100 χλμ.) ένστολου γονέα παιδιού που φοιτά στη Β' και τη Γ Λυκείου για να μην αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger