Αρχική » » Άρχοντες του κόσμου τούτου

Άρχοντες του κόσμου τούτου

  • Ο Κύριος όταν είδε εμπόρους, στον ναό, πήρε τον βούρδουλα και τους έδιωξε. Δεν διαπραγματεύτηκε ισοδύναμα μέτρα. 
Η κοινωνία μας δεν είναι ιδανική από την εποχή που γίνονταν οι πρώτες δοκιμές του τροχού - κα­λή εφεύρεση που διευκόλυνε τους υπουργούς να μετακινούνται με τις λιμουζινάρες τους. Το γεγονός ότι κου­μάντο στις κοινωνίες κάνει ένας κερατούκλης με ουρά και σαδιστικές δια­θέσεις είναι γνωστό έκπαλαι. Αν δεν το έχετε συγκρατήσει, πρέπει να...

θυμη­θείτε τι έγραφε ο Ιωάννης στην Καινή Διαθήκη: «Νυν κρίσις εστί του κό­σμου τούτου, νυν ο άρχων του κό­σμου τούτου εκβληθήσεται έξω» (κεφ. 12,παρ. 31). 

Στα νέα ελληνικά σημαίνει: «Τώρα είναι πλέον η ώρα της κρίσης του κό­σμου τούτου. Τώρα ο άρχοντας αυτού του κόσμου θα πεταχτεί έξω». Για να το εμπεδώσουμε, ο Ιωάννης επανέ­λαβε σε άλλο σημείο του Ευαγγελίου ποιος είναι εκείνος που κερδοσκοπεί με τα CDS και τι πρόκειται να πάθει: «Περί δε κρίσεως, ότι ο άρχων του κό­σμου τούτου κέκριται» (κεφ. 16, παρ.11). Δηλαδή, στο μέγα ειδικό δικαστή­ριο, τη Δευτέρα Παρουσία, ο διαβο­λάκος την έχει βαμμένη. Μέχρι τότε, όμως, εμείς ένεκα ενστίκτου θα κά­νουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε

Μαστίγιο! 

Οι Έλληνες, στη συντριπτική πλειονότητά μας, είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Ως τέτοιοι, γνωρίζουμε καλά τη διδαχή που λέει ότι όταν μας χτυ­πήσουν στο ένα μάγουλο, γυρνάμε και το άλλο: «Τω τύπτοντί σε επί την σιαγόνα πάρεχε και την άλλην» (Κα­τά Λουκάν, κεφ. 6, παρ. 29). Αμέσως παρακάτω ο Κύριος λέει ότι αν μας πάνε στα δικαστήρια για να μας πά­ρουν το πουκάμισο, πρέπει να τους αφήνουμε και το σακάκι! Ήδη τα έχουμε κάνει όλα αυτά και με το πα­ραπάνω. 

Με τα Μνημόνια δεν έχουμε φάει μόνο μια σφαλιάρα, αλλά μας τουλούμιασαν στο ξύλο. Πουκάμισο και σακάκι αποτελούν παρελθόν και η τρόικα έβαλε πλώρη να μας πάρει τα σώβρακα. Τώρα οι έμποροι του τρόμου έχουν εισέλθει στα άδυτα των αδύτων του κράτους. Άρα επιβάλλεται να ανατρέξουμε στην αντίδραση του Χριστού όταν είδε τους εμπόρους να ασχημονούν στον ναό. Έφτιαξε βούρ­δουλα και τον χρησιμοποίησε κιόλας: «Και ποιήσας φραγέλλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού, τα τε πρόβατα και τους βόας, και των κολλυβιστών εξέχεεν το κέρμα και τας τραπέζας ανέστρεψε» (Κατά Ιωάννην κεφ. 2, παρ. 14-16). Έτσι αποβάλ­λονται οι σαράφηδες. Με μαστίγιο. Βοήθειά μας. 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/2/2012)

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger