Αρχική » » Ιδεολογικά διαστρέμματα.

Ιδεολογικά διαστρέμματα.

  • Η Ιστορία δεν κλέβει ποτέ στο ζύγι. Το βάρος θα σου το μετρήσει στο ακέραιο και ουδέποτε σου χρεώνει κατιμά. 
Η χώρα ανακουφίστηκε. Ο Γιάννης Βούρος για μια ακόμη φορά ψήφισε υπέρ της σωτηρίας της πατρίδας (για τελευταία φορά, όπως πάντα). Ο εγνωσμένης αξίας ηθοποι­ός άφησε πίσω του οποιαδήποτε σκέ­ψη που θα μπορούσε να του προκαλέσει οίδημα (πρήξιμο) στο Εγώ του, έκανε την καρδιά του πέτρα, ίσως και μολύβι - γι' αυτό ήταν βαριά. Ένωσε δυνάμεις με... συστηματικούς, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση διασώστες της Ελλάδας: Γιώργος Πα­πανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παύλος Γερουλάνος, Βαγγέλης Βενιζέλος και άλλοι πολλοί (εν συνό­λω 199) συγκράτησαν τον σύντροφο Βούρο από τον ολισθηρό δρόμο της αντιμνημονιακής υστερίας, που είναι μεν πολυσύχναστος (ο δρόμος), αλλά οδηγεί στην καταστροφή, στην πείνα, στη λόρδα, στην ποδάγρα, στην τριχόπτωση και στις αρχές φαλάκρας. 
Με το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθε­σμο, τον Εφαρμοστικό Νόμο και τη Δανειακή Σύμβαση σώζονται οι τράπεζες, βελτιώνεται το φενγκ σούι του σπιτιού, τα ρούχα μοσχομυρίζουν λε­βάντα και -πάνω απ' όλα- περπατάς και πετάς! Δυστυχώς, παρά το ιδανι­κό της επιλογής του Γιάννη Βούρου, πάντοτε υφίσταται ένας μεγάλος κίνδυνος για όλους όσοι ακολουθούν τα χνάρια του. Υποχρέωσή μας να τον επισημάνουμε... 

Στον γύψο! 

Οι έχοντες κοινωνικές ευαισθησί­ες, πατριωτικές ανησυχίες που έχουν εντοπίσει στη συμπεριφορά τους συ­μπτώματα σεβασμού στο αόρατο (όπου αόρατο = ό,τι δεν μετριέται με χρήμα) πρέπει να προσέχουν να μην υποστούν ιδεολογικά διαστρέμματα.
Αυτού του είδους τα στραμπουλίσματα είναι ύπουλα. Πιο ύπουλα κι από πεινασμένη αλεπού, που έχει στήσει καραούλι έξω από κοτέτσι. Αν, χωρίς να το έχεις προσχεδιάσει, περδικλωθείς πάνω σε άρθρα, παραγράφους και όρους μνημονιακού χαρακτήρα, είναι πολύ πιθανό να κάνεις πιρουέτα τόσο πολύπλοκη, που δεν θα μπο­ρεί να απαθανατιστεί ούτε από τις πιο εξελιγμένες κάμερες. Ελάχιστοι την έχουν βγάλει καθαρή από τούτες τις αναποδιές της ζωής και τα τσαλίμια της Ιστορίας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν θέλεις να μάθεις τα μέτρα και τα σταθμά των ανθρώπων, πρέπει να «ψωνίσεις» ενη­μέρωση από την Ιστορία. Δεν κλέβει στο ζύγι. Ούτε παραπάνω σε χρεώνει ούτε και λιγότερο. Δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν υπόσχεται τίποτα - πα­ρόλο που συχνά πυκνά μερικοί ισχυ­ρίζονται ότι συνήψαν συμβόλαιο μα­ζί της. Θέλοντας και μη, άπαντες είναι καταδικασμένοι ή ευλογημένοι να πε­ράσουν από το κατάστημά της για να τους μετρήσει ακριβοδίκαια... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/2/2012)










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger