Αρχική » » Περίεργα παιχνίδια για το «κόμμα του κ. Λουκά»!

Περίεργα παιχνίδια για το «κόμμα του κ. Λουκά»!

▲ Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος πριν από το σαββατιάτικο υπουργικό συμβούλιο

Στις Βρυξέλλες από χθες ο Παπαδήμος αναζητώντας «δάφνες» που θα τον υψώσουν στα μάτια των Ελλήνων. 

Τα φώτα πάνω του επιχειρεί να στρέφει ο Λουκάς Παπαδήμος, που ελπίζει να επι­στρέφει στην Αθήνα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup με μια... επιτυ­χία στις αποσκευές του. 0 κ. Παπαδήμος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα τον αναβαθ­μίσει και στο εσωτερικό της χώρας, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των... διά­φορων εξωθεσμικών κέ­ντρων, εντός και εκτός Ελ­λάδας, όχι μόνο να τον επιβάλουν ως μεταβατικό πρωθυπουργό αλλά και να τον «κατασκευάσουν» ως πολιτικό αρχηγό που θα παίξει ρόλο και στο μέλλον. 

Δεν θεωρείται τυχαίο ότι σε αυτή τη συγκυρία εμφανίζονται και προβάλ­λονται δημοσκοπήσεις που δείχνουν το 20% να τάσσε­ται υπέρ του «κόμματος Παπαδήμου», αν και ως τώρα τα αρνητικά ποσοστά για την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά μεγαλώνουν από μέτρηση σε μέτρηση... 

Δικαιολογία 

Το ταξίδι του κ. Παπαδήμου στις Βρυξέλλες έγινε γνω­στό χθες το μεσημέρι με τη δικαιολογία ότι θα διεξα­χθούν πολλές παράλληλες διαβουλεύσεις και ότι μπο­ρεί να προκύψει η ανάγκη άμεσων σημαντικών απο­φάσεων και μιας τελικής συνάντησης με το IIF για το θέμα του «κουρέματος». 

Το Σάββατο ο κ. Πα­παδήμος συγκάλεσε έκτα­κτο υπουργικό συμβούλιο, όπου και εγκρίθηκαν όλα τα μέτρα που λογίζονται ως προαπαιτούμενες ενέργειες για να λάβει η χώρα το δάνειο, με τους δύο εφαρμοστικούς νόμους να κατατί­θενται σήμερα ή, το πολύ, αύριο στη Βουλή. 

Ο ένας εφαρμοστικός, που θα περιλαμβάνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα και τη μείωση των συντάξεων, θα εισαχθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, ενώ ο δεύτερος, που θα περιλαμβάνει διατάξεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης του υπουργείου Υγείας και τις ρυθμίσεις για την ενοποί­ηση των επικουρικών τα­μείων του υπουργείου Ερ­γασίας, θα κατατεθεί με τη μορφή του επείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. 

Στο υπουργικό συμβού­λιο, πέρα από το «κλείδω­μα» της μείωσης σε κύρι­ες και επικουρικές συντάξεις, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να τη χαρακτηρίζει αναπόφευκτη, συζητήθηκε και το θέμα της επιτροπεί­ας. «Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου» ισχυρίστηκε ο κ. Παπαδήμος. 

«Προβλέπονται ήδη και λειτουργούν μόνιμοι μη­χανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμ­ματος, οι οποίοι θα ενισχυ­θούν» συνέχισε, υπονοώ­ντας έναν μονιμότερο μη­χανισμό παρακολούθησης, με διευρυνση της τρόικας με παρουσία και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θε­σμών πέραν του ΔΝΤ στη χώρα μας για την παρα­κολούθηση του έργου. Για κλιμάκια τεχνικής βοήθειας στα υπουργεία μιλούσε αρ­γότερα ο Π. Καψής, αφήνο­ντας μάλιστα ανοιχτό το εν­δεχόμενο πράξης νομοθετι­κού περιεχομένου για κά­ποια θέματα του PSI. 

0 κ. Παπαδήμος πά­ντως εμφανίστηκε αισιό­δοξος για τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, καθώς και για την ενεργο­ποίηση ενός αναπτυξια­κού πακέτου σύντομα, στο πλαίσιο του οποίου αφιέ­ρωσε μεγάλη αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργεί­ου Περιβάλλοντος για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος».

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger