Αρχική » » Θα … βρέξει φιλότιμο!

Θα … βρέξει φιλότιμο!

Οι ισχυροί της χώρας, με σημαντική χρονοκαθυστέρηση, καταλαβαίνουν ότι έχουμε πρόβλημα. Έρχεται και η παρέλαση, βλέπετε... 

Προχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε τον μισθό του στο κράτος. Προαιρετική ήταν η κίνησή του. Ουδείς του το επέβαλε. Έπραξε άριστα, αν και εισπράττει κλί­μα δυσφορίας από εκείνους που δεν επιθυμούν να γίνει μόδα η εκχώρηση πολιτικών «κεκτημένων». Αναμενό­μενο. Στην Ελλάδα έτσι γίνεται με τους υψηλότατα υψηλόμισθους των...
εξουσιαστικών υψιπέδων. Νομοθε­τούν ή συνυπογράφουν τη διά ροπά­λου προσγείωση των χαμηλότατων μι­σθών του χαμηλότατου βιοτικού επιπέδου-δαπέδου, που σέρνεται και έρ­πει και γονατίζει και ικετεύει εκεί γύρω στα 500 ευρώ. 

Η μπούφλα στον φτωχό, εκ προοι­μίου έκπαλαι, ολούθε, ανυπερθέτως και πανταχόθεν είναι υποχρεωτική. Η -κάπως- δυναμική θωπεία στο παχυλό πορτοφόλι πρέπει οπωσδήποτε να έχει τη συναίνεση εκείνου που διαθέτει το πορτοφόλι. Είναι αγένεια να πληρώ­νουν οι πλούσιοι, οι ισχυροί, οι «πέραν του καλού και του κακού», όπως λέ­ει ο Φρειδερίκος Νίτσε. Δεν προβλέ­πεται από το σαβουάρ βιβρ. Μόνο φιλανθρωπίες επιτρέπεται να κάνουν. Το κράτος είναι σαν κουμπαράς. Όσοι δύνανται ρίχνουν ό,τι θέλουν και τον σπάνε όποτε χρειάζεται. Ο νόμος που τηρείται ευλαβικά για τον περιορισμό της μερίδας στη φασολάδα του πένη­τα, για τους πλουσίους και τους έχο­ντες εξουσία δεν ισχύει. 

Personal trainer 

Η καλή καρδιά των μπρούκληδων είναι πάνω απ' όλα. Όποτε τους καπνίσει, αν θέλουν, όσο μπορούν, αν κεφάρουν και βολεύονται, πετούν και κάνα ξεροκόμματο στον λιγούρη. Μετά ανακουφίζονται από τη συναισθημα­τική πίεση και αποδίδουν καλύτερα στο Power Plate (μηχάνημα προσωπι­κής εκγύμνασης). Σύγχρονες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συναισθηματική ανάταση ενισχύει τα αποτελέσματα της σωματικής άσκησης. 

Το να νιώθεις καλός άνθρωπος, χωρίς όμως να το παρακάνεις και να καταντάς κορόιδο, αυξάνει τις καύσεις στον οργανισμό και καίει περισσότε­ρες θερμίδες από μισή ώρα στον δι­άδρομο! Η φτωχολογιά, δηλαδή, εί­ναι ωφέλιμη και ως προσωπικός γυ­μναστής (Personal trainer στην αγγλική που καταλαβαίνει ο ΓΑΠ). Η κίνηση του κ. Παπούλια από αρκετούς έχει θε­ωρηθεί επικίνδυνη. «Λες τώρα να μας ζητήσουν ή να σκεφτούν ότι οφείλου­με να κάνουμε το ίδιο;» αναρωτιούνται με αγωνία. Για να μη δαπανούν χρό­νο -πολυτιμότερο αγαθό από το χρή­μα-, απαντούμε απερίφραστα: Ναι! Οι λαοί όλου του κόσμου είναι κατά γε­νική ομολογία αχάριστοι και υλιστές. Δεν αρκούνται στον συναισθηματικό φόρτο που σηκώνουν οι σωτήρες τους. Θέλουν εμπράγματες εγγυήσεις... 

ΥΓ.: Η ορθή απάντηση στο χθεσι­νό φωτοκουίζ: Άδωνις Γεωργιάδης (καλλιτεχνικό: Μπουμπούκος). 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-18/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger