Υφυπουργικό Vertigo

Βρείτε τον εικονιζόμενο αλεξιπτωτιστή και κερδίστε ένα υφυπουργείο στον επόμενο ανασχηματισμό της εθνικής κυβέρνησης Σόιμπλε. 

Αν μη τι άλλο, ο πολιτικός παράγων που αναζητείται σήμερα στο φωτο-κουίζ είναι συνεπής. Είπε προ μηνών (τον Οκτώβριο του 2011) σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία παρουσιάζει προϊόντα (βιβλία) δικής του παραγωγής: «Ο φίλος μου ο Γρηγόρης είναι καλό παιδί, ανόητο - υπό την έννοια ότι δεν έχει καταλάβει πώς βγαίνουν τα λεφτά. Γιατί όποιος έχει καταλάβει πώς βγαίνουν τα λεφτά δεν μπορεί να λέει αντιμνημόνιο. Τη λέξη "αντιμνημόνιο", όταν την ακούτε, θα λέτε: αντιμνημόνιο = βλάξ». Ε, βέ­βαια. Η λέξη «αντιμνημόνιο» ανήκει...
στους βλάκες που το ανέχονται. 

Το σκέτο μνημόνιο ταιριάζει στους έξυπνους που το επινόησαν. Λογικό επιχείρημα που αρμόζει σε Έλληνες γεννήτορες του ορθού λόγου. Είναι νομιμόφρων και ένας από τους ελάχι­στους Έλληνες που δοκίμασαν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης 0 που πά­λιωσε απελπιστικά. Απεχθάνεται την έκθεση στα ΜΜΕ και για να το ξεπε­ράσει εφαρμόζει την ομοιοπαθητική. Σπανίως θα κάνετε ζάπινγκ σε τηλεό­ραση, ραδιοφωνικό σταθμό ή θα ξε­φυλλίσετε περιοδικό και εφημερίδα χωρίς να τον πετύχετε. 

Απόλυτη σταθερότητα 

Πέρα από το χαμηλό προφίλ που κρα­τάει με νύχια και με δόντια, ο φέρελπις πολιτικός (τα εν οίκω μη εν δήμω και όλα τα σχετικά) είναι και απαρασάλευτα προσηλωμένος στο κόμμα του. Ουδέποτε έχει αλλάξει κόμμα, βάζο­ντας όπως διάφοροι συνάδελφοι του σημαίες ευκαιρίας στην πλώρη του. Άλλαξε κόμμα ο Μπρέζνιεφ; Ο Στά­λιν; Ο Μπέρια; Άλλο τόσο έχει αλλά­ξει κι ο δικός μας. Μια ζωή ματώνει μια κομματική φανέλα. Ανέκαθεν κά­τω από την ίδια παντιέρα πολιτεύεται. Παρ' όλα αυτά, ουδέποτε θ' ακούσεις από το στόμα του βαριές, ανοίκειες εκφράσεις για πολιτικό αντίπαλο. 

Εκφράζεται με αβρότητα και λέξεις διαλεγμένες μία μία από τις καλύτερες εκδόσεις των βιβλίων που αναφέρονται στο σαβουάρ βιβρ. Ο εικονιζόμενος διακρίνεται για τη μετριοπάθεια και το συναινετικό πνεύμα που χα­ρακτηρίζει τη στάση του απέναντι στους ανθρώπους. Ποτέ δεν διακό­πτει συνομιλητή του. Ποτέ δεν έχει προκαλέσει τη μάνητα των συμπολι­τών του. Αληθινό τεφαρίκι για τους υπερτυχερούς ηγήτορες, που ίσως θελήσουν στο μέλλον να προσθέ­σουν τα βέλη του στις πολιτικές φαρέτρες τους. 

* Vertigo είναι η απώλεια προσανατο­λισμού που παθαίνουν οι πιλότοι. Η συγκεκριμένη λέξη ίσως σας βοηθή­σει να βρείτε το πρόσωπο της ημέρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger