Αρχική » , , , , » Νέες άγριες περικοπές έως 20% σε γιατρούς, Στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας, Δικαστικούς, Καθηγητές και Διπλωμάτες.

Νέες άγριες περικοπές έως 20% σε γιατρούς, Στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας, Δικαστικούς, Καθηγητές και Διπλωμάτες.


ME ΔΕΔΟΜΕΝΑ τα σχέδια για την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων, που θα προέλθει από τη νέα δομή που θα αποκτήσει η Δημόσια Διοίκηση, και κάτω από την πίεση της τρόικας, η κυβέρνηση έχει «στοχοποιήσει» πλέον τους μισθούς 195.000 εργαζομένων του Δημοσίου, που ανήκουν στα λεγό­μενα «ειδικά μισθολόγια», με στόχο...
την προσαρμογή τους «προς τα κάτω».
Οι περικοπές στο σύστη­μα αμοιβών 15 ειδικών μι­σθολογίων θα γίνουν στη φιλοσοφία του ενιαίου μι­σθολογίου - βαθμολογίου. Η γενική κατεύθυνση πάντως είναι να εξισωθούν οι μισθοί με εκείνους των λοιπών δη­μοσίων υπαλλήλων, γεγονός που θα οδηγήσει σε κατάρ­γηση επιδομάτων και μειώ­σεις που θα κυμανθούν γύ­ρω στο 10%, χωρίς να απο­κλείεται να φτάσουν και το 20% στα υψηλά κλιμάκια, προκειμένου να εξοικονο­μηθούν 114.000.000 ευρώ το 2012 και 226.000.000 ευ­ρώ το 2013.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν πραγματοποιηθεί οι αλλαγές έως το τέ­λος του καλοκαιριού, ωστόσο το νέο πλαίσιο αμοιβών να ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιουλίου, κάτι που αποτελεί απαίτηση και των δανειστών μας. Έτσι στο στόχαστρο των μισθολογικών αλλαγών βρί­σκονται 22.245 γιατροί του ΕΣΥ με μέσες μηνιαίες απο­δοχές που κυμαίνονται στα 3.000 ευρώ, 156.282 μόνι­μα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των  Σωμάτων Ασφαλείας (λαμβάνουν κατά μέσο όρο 2.000 ευρώ), πε­ρίπου 4.000 δικαστικοί λει­τουργοί (3.000 ευρώ), 885 διπλωμάτες, 11.920 καθηγητές σε ΑΕΙ και TΕI (3.358 ευ­ρώ), μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες και ερευνητές (ΚΕΠΕ), προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστι­τούτου, 88 αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας. Το κόστος των ειδι­κών μισθολογίων ανέρχεται σε 5.9 δισ. ευρώ και φτάνει το ένα τρίτο του συνολικού μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.
Εν τω μεταξύ, η τάση που φαίνεται να κυριαρχεί στους σχεδιασμούς της κυβέρνη­σης είναι να διατηρηθούν ορισμένα από τα κλαδικά επι­δόματα όπως το θέσης ευθύ­νης και νοσοκομειακής απα­σχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ ή το επίδομα κινδύ­νου και αυξημένης επιχει­ρησιακής ετοιμότητας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε μία τέτοια περίπτω­ση, τις μεγαλύτερες απώλει­ες θα υποστούν όσοι κατέχουν υψηλές θέσεις ή έχουν πολυετή υπηρεσία (με βαθμό πάνω από συνταγματάρχη) καθώς τόσο το επίδομα χρό­νου υπηρεσίας όσο και εκεί­νο της θέσης ευθύνης, που ανέβαζαν κατακόρυφα τις αποδοχές τους, θα «ψαλιδι­στούν» αρκετά. Στους κυβερ­νητικούς σχεδιασμούς είναι να καταβάλλεται στους ανώ­τατους αξιωματικούς επίδομα ευθύνης 560 ευρώ, στους χαμηλότερους βαθμούς γύ­ρω στα 150 ευρώ και στους υπαξιωματικούς 130 ευρώ.
Επιπλέον, στους σχεδια­σμούς της κυβέρνησης είναι να αναθεωρηθεί το νέο σύστημα προαγωγών έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αύξηση του μισθολογικού κόστους. Επίσης, θα πρέπει να αποχωρήσουν υποχρεωτικά μέσω της εφεδρείας 15.000 υπάλληλοι έως το τέ­λος του έτους.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/3/2012)

2 σχόλια:

  1. Ρε παλληκάρια πού ανακαλύψατε ότι ο μέσος μισθός στις ΕΔ είναι 2000 ευρώ;Μας δουλεύετε ή νομίζετε πως όλοι έχουμε απολαβές Αρχηγού ΓΕΕΘΑ;Πριν γράψετε κάτι, ψάξτε το γιατί εκτίθεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Yποσμηναγος [περιπου 6-7χρονια]παιρνει περιπου1300 ευρω.Ο αντιστοιχος σε δεκο, υπουργειο, ξεπερνα τις 2000 ευρω.αυτα για τις αμοιβες.Τωρα για τις παραγωγικες σχολες των ΕΔ.Εαν μοιωθει ο αριθμος των εισακτεων μοιωνεται ο συντελεστης επανδρωσης.Να λαβουνε υποψιν τους ειδικα για τους ιπταμενους αποφοιτουν 50-60 ατομα,Απο αυτους στα μαχητικα σταδιοδρομουν ενα 15-20% και αν.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΙΑΚΗ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ.Αλλα που ειναι οι στρατηγοι να αντιδρασουν!!.Βλεπεται ο στρατηγος ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger