Αρχική » , , » Τρομοκρατία από Βενιζέλο!

Τρομοκρατία από Βενιζέλο!

Πώς «εκβιάζει» τους πολίτες για να εξοφλήσουν το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Χάος στις πληρωμές με το χαράτσι της ΔΕΗ προκαλούν οι αντιφα­τικές τοποθετήσεις των αρμοδίων. Προχθές, τη Δευτέρα, ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος εμφανιζό­ταν γαλαντόμος και σημείωνε ότι έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα, «εφό­σον για λόγους αδυναμίας ένας άν­θρωπος δεν καταβάλλει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων». Από την άλλη, ήταν οι δηλώ­σεις του εκπροσώπου επικοινωνί­ας της ΔΕΗ σε... τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με το ότι η επιχείρηση «απεμπλέκεται» από την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και μπορούν οι καταναλωτές να πληρώ­νουν μόνο τους λογαριασμούς χω­ρίς το χαράτσι... Κάτι τέτοιο όμως αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει, με συ­νέπεια να σχηματιστούν ουρές πολιτών έξω από υποκαταστήματα της ΔΕΗ, αλλά και στις εφορίες, που σε αλλόφρονα κατάσταση έψελναν τα εξ αμάξης στους κήνσορες αρμο­δίους. 

Μετά το χάος που δημιούρ­γησαν οι ίδιοι, εδέησε τελικά το υπουργείο Οικονομικών χθες βρά­δυ να εκδώσει διευκρινιστική ανα­κοίνωση, προσπαθώντας να δικαιο­λογήσει τον εαυτό του. Ανέφερε χα­ρακτηριστικά ότι το Τέλος που δεν πληρώθηκε εξοφλείται στον επό­μενο λογαριασμό της ΔΕΗ. Η ανα­κοίνωση «καρφώνει» τη ΔΕΗ, επιρ­ρίπτοντας ευθύνες στην επιχείρη­ση για το αλαλούμ που δημιουργή­θηκε στους πολίτες, σε «εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας», με το να προσκαλούν τους καταναλωτές να πληρώσουν τον λογαριασμό χωρίς το χαράτσι. Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνε­ται ότι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων «συνεισπράττεται με τους λογαρια­σμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ». 

Εξαιρούνται, όπως διευκρινί­ζεται, από την καταβολή του ειδι­κού τέλους μόνο ειδικές κατηγορί­ες νοικοκυριών και καταναλωτών (π.χ. ανάπηροι με ποσοστό αναπη­ρίας άνω του 80%) και αφού πρώτα υποβληθεί σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. 

Παρέμβαση για το θέμα πραγ­ματοποίησε χθες και η Ν.Δ, διά του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται σε ατελείωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ και στις εφο­ρίες, χωρίς να βρίσκει καθαρή απά­ντηση ως προς το τι πρέπει να γί­νει. «Αποδεικνύεται τελικά ότι τόσο για τον κ. Βενιζέλο όσο και για τον κ. Παπακωνσταντίνου το αυτονόητο είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν μπο­ρεί να συνεχίζεται. Απαιτείται υπεύ­θυνη και ξεκάθαρη λύση. Το κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δυνάστης, αλλά είναι υποχρεωμένο να σέβεται και να διευκολύνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομά­δες» τονίζει ο κ. Μιχελάκης. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-07/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger