Αρχική » , , , » Το πραξικόπημα και η πηγή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το πραξικόπημα και η πηγή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις


  • ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 
  • «ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks δημοσιεύουν αποκλειστικά για την Ελλάδα τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί ως «σκιώδης CIA».
  • Η αμερικανική «εταιρεία» έχει πληροφοριοδότη που εργάζεται στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 
«Υπάρχει ένα, όχι πολύ αστείο, ανέκδοτο που κυ­κλοφορεί αυτήν την εποχή στις αγορές: ότι η πραγματική λύση για το ελληνική πρόβλημα θα ήταν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Αντί να βάζει χρήματα η Γερμανία για το χρέος της Ελλάδος καλύτερα θα ήταν να χρηματοδοτήσει ένα πραξικόπημα και να λύσει έτσι το θέμα». Είναι αργά το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2011 και «οι Βρυξέλλες βουίζουν» από το...

ξήλωμα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα. Οι αναλυτές της Stratfor προσπαθούν χρησιμοποιώντας τις πηγές τους να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη, καθώς μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες έχει γίνει λόγος για την πιθανότητα ενός πρα­ξικοπήματος. Είναι η ημέρα που ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΕΕΑ με μόνο θέμα την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ένας από τους αναλυτές, ο οποίος φαίνεται να είναι και χειριστής πη­γής από την Ελλάδα, διαπιστώνει «με πίκρα, το παραδέχομαι, ότι το πρα­ξικόπημα θα μπορούσε να είναι μια λύση μια και οι Έλληνες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσουν να αποπληρώσουν το χρέος της χώρας και έτσι είναι βέβαιο ότι θα χρεοκοπή­σουν». Τα επόμενα συμπεράσματα του πάντως είναι πιο ενδιαφέροντα: «Το γεγονός ότι είμαστε αναγκασμένοι να αστειευόμαστε για τόσο φοβερά πράγ­ματα όπως ένα στρατιωτικό πραξικό­πημα δείχνει πόσο δυσλειτουργική έχει γίνει η ευρωπαϊκή πολιτική». Οι αναλυτές αναφέρονται πάντως στη «μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο στράτευμα για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Ενδιαφέρον πάντως έχει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες η Stratfor δέχεται αιτήματα από ξένες τράπεζες και επενδυτικούς ομίλους για να στείλει τις εκτιμήσεις των ειδικών της σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους για ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα! 

Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ.

Ένας Έλληνας που εργάζεται ως «ερευνητής στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσε το ενδιαφέρον των ανα­λυτών της Stratfor, καθώς διατηρεί επαφή μαζί τους και τους ενημερώνει κατά καιρούς για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ». Σε μια περίπτωση μάλιστα, αμέσως έπειτα από μια συνεδρίαση του συμβουλίου στέλνει λεπτομερείς πληροφορίες «για τις προτεραιότητες των νέων προγραμμάτων που αποφασίστηκαν»: όλα τα όπλα που ελήφθη απόφαση να αγοραστούν, από φρεγάτες έως ελικόπτερα. Ο Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor, ο οποίος περιγράφεται ως «αξιόπι­στος», αναφέρει πως «το πρόβλημα με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι η ποιότητα των όπλων ούτε οι ικανότητες του προσωπικού, αλλά η έλλειψη ενός μακροπρόθεσμου στρα­τηγικού οράματος και ο φόβος για τις αντιδράσεις της αντιμιλιταριστικής κοινής γνώμης που δεν της αρέσει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συγκρούσεις. Μάλλον είμαστε πολύ φιλειρηνικοί για την γειτονιά στην οποία ζούμε», γράφει. Περιγράφει πως η ακαδημαϊκή ελίτ έχει απόψεις που βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, καθώς υποστηρίζει τη μεγαλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών. Παρατηρεί πως το μόνο αμερικανικό προπύργιο στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι η αεροπορία δίνοντας λεπτομέρειες για τα όπλα που θα αντικατασταθούν και τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές εται­ρείες κερδίζουν όλο και περισσότερα συμβόλαια γιο εξοπλισμούς. «Το ίδιο συμβαίνει και με τη Ρωσία» προσθέτει για να καταλήξει: «Εκείνο που γνωρί­ζω είναι ότι στο Βερολίνο, το Παρίσι, τη Στοκχόλμη και τη Μόσχα κάνουν πάρτι όλα αυτά τα χρόνια όταν η Ελ­λάδα αγοράζει αμυντικά συστήματα». 

Θύελλα στην Τουρκία για την υγεία του Ερντογάν 

ΣΑΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ στην Τουρ­κία οι χθεσινές αποκαλύψεις από τα e-mails της Stratfor για τις δηλώσεις του επικεφαλής της ιατρι­κής ομάδας που χειρούργησε τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διατύπωνε την εκτίμηση ότι έχει ακόμα δύο χρόνια ζωής επειδή πάσχει από μεταστατικό καρκίνο. Οι γιατροί του Ερντογάν διέψευσαν όσα αναφέρονταν στα ηλεκτρονικό μηνύματα της Stratfor «Είναι όλα κουτσομπολιά, εγώ δεν είπα τέτοια πράγματα», δηλώνει ο γιατρός Ντουροούν Μπουγρά, επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που χειρούργησαν τον τούρκο Πρωθυπουργό στις 26 Νοεμβρίου. Ο Μπουγρά μιλώντας στην εφημερίδα «Ταράφ» επισήμανε ότι δεν έχει δικαίωμα να δώσει τέτοιες πληροφορίες για έναν ασθενή. «Όλες οι δηλώσεις για την υγεία του Πρωθυπουργού δεν έγιναν από εμένα αλλά από επίσημα κα­νάλια». είπε ο γιατρός. Ο χειρουρ­γός Χασάν Ταστσί που συμμετείχε ως παρατηρητής στην εγχείρηση του Πρωθυπουργού, διέψευσε ότι ο Ερντογάν πάσχει από καρκίνο. «Δεν μπορεί να γίνει τέτοια αξι­ολόγηση για την υγεία του Πρω­θυπουργού», είπε. «Δεν υπάρχει καρκίνος. Δεν υπάρχει όγκος για να πεις κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Ταστσί. Πάντως, μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας τον περασμένο Νο­έμβριο, είναι η πρώτη φορά που μιλάνε οι θεράποντες ιατροί του. Μέχρι σήμερα η σιωπή τους προ­καλούσε ερωτήματα και ενίσχυε τις φήμες ότι ο Πρωθυπουργός πάσχει από καρκίνο. 

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ 
(ΤΑ ΝΕΑ-07/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger