Αρχική » , » Η σινιέ Αριστερά

Η σινιέ Αριστερά

Παρά την κρίση, οι Έλληνες επιμένουμε στην αγορά των επώνυμων προϊόντων. Και στην ούγια να γράφει Ρεπούση! 

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πνευματικός πατήρ του όρου «σινιέ Αριστερά», δεν φημίζεται για τον βε­λούδινο λόγο, τα «μας κακομαθαίνε­τε, κύριε πρέσβη», τις φιλοφρονήσεις και την αποφυγή εντάσεων. Αυτό κα­θίσταται αναπόφευκτο από τη στιγμή που έχει υιοθετήσει μια συνήθεια που δεν προτείνεται στα βιβλία του σαβουάρ βιβρ:... να γράφει -και στη «δημο­κρατία»- ό,τι θεωρεί αληθές. Να λέει όσα θεωρεί ορθά. Ωστόσο, κάπου πρέ­πει να βάλει ένα φρένο, διότι έχει στε­νοχωρήσει πολλούς καλούς ανθρώ­πους, που σίγουρα είναι καλοί. Έτσι τουλάχιστον λένε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, που έχουν πάντοτε δίκιο. Ακόμα κι όταν δεν λένε την αλήθεια. 

Που λέτε, ο Φαήλος στην «κυρια­κάτικη δημοκρατία» έγραψε ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη δεν είναι τό­σο εθνοσωτήριο όσο του φαίνεται δι­ότι «ο Λόχος Ψυχολογικού Πολέμου του συστήματος σε όλες τις δοκιμασί­ες του, όταν το φρόνημα κι η λογική του λαού ήταν απέναντι στα απίστευτα που έχουμε δει από τη νύχτα των Ιμίων ως σήμερα, τώρα δίνει πρωινή αναφορά στη Δημοκρατική Αριστε­ρά. Μαζί και κάτι οπαδοί του σμυρναίικου συνωστισμού, ποιητές εκ του προχείρου, ντεμέκ λόγιοι ραδιοφωνατζήδες και άλλα εξωτικά πουλιά». 

Συνωστισμός 

Η φράση-κλειδί, την οποία ουδείς δύ­ναται να αγνοήσει, είναι ο «σμυρναίικος συνωστισμός». Ο συνωστισμός, ειδικά αν λαμβάνει χώρα στην προ­κυμαία της Σμύρνης όπου συρρέουν Έλληνες για να αποφύγουν το βαθύ ξύρισμα που προκύπτει έπειτα από επαφή με τουρκική χαντζάρα, είναι επινόηση της Μαρίας Ρεπούση. Η κυ­ρία Ρεπούση είναι αναπληρώτρια κα­θηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκ­παίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανε­πιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έγραψε τα περί «συνωστισμού» στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, με απο­τέλεσμα αγενείς και καχύποπτοι άν­θρωποι όπως ο Φαήλος να δυσφορή­σουν και να την υποπτευτούν επί ανθελληνισμώ. Ευτυχώς, όμως, εκτός από τους Φαήλους υπάρχουν και οι Κουβέληδες για να της δώσουν αυτό που της αξίζει: την ευθύνη για τον ευ­αίσθητο τομέα της Παιδείας στη Δη­μοκρατική Αριστερά. Ούτως ή άλ­λως, δεν είναι ορθό να δίνουμε βάση σε θεωρίες συνωμοσίας και υπερπα­τριωτικές υστερίες. Ουδέποτε πάθα­με, ως Έλληνες, κάτι από τους Τούρ­κους. Το έχει δηλώσει και η κυρία Ρε­πούση σε παρουσίαση του βιβλίου της στη Δράμα: «Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο Ελληνισμός, γενικότερα, ήταν θύμα. Δεν το πιστεύουμε αυτό. Και δεν το πιστεύει και η επίσημη Ιστορία μας». Οι σφαγμένοι, μάλλον, ανήκουν στην ανεπίσημη Ιστορία... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger