Αρχική » » Στο μυαλό του Γιώργου

Στο μυαλό του Γιώργου


 Τα ταξίδια, το κόμμα, οι εκλογές και στο βάθος, «ακαδημία πολιτικής»! 
 O Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένει στο... ακουστικό του την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με την περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει υποψήφιος, και δεν αποκλείεται αυτή να είναι η Θράκη.
 O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του τις κομματικές... σκοτούρες και επιλέγει να ταξιδεύει συχνά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά σημαντικών επαφών. 

«Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς πρώην πρωθυπουργός»! Με αυτό τον τίτλο ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράφει επιστολές, αναφορές, σημειώματα, δηλώσεις ακόμη και ευχετή­ριες κάρτες και...,
αυτόγραφα αν χρειαστεί προς τους απανταχού Έλληνες εντός και εκτός της χώρας. Μια από τις βασικότερες πλέον, ασχολίες του, μαζί με τα ταξί­δια όπου συνδυάζει εργασία με ψυχαγωγία, αλλά και τις σκέψεις για το ρόλο του στις επόμενες εκλογές με πιθανότερη την κάθοδό του στη Θράκη. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μένει στο παρελθόν, είναι πολίτης του κόσμου και, σαν τέτοιος δεν στέκεται στα «μικρά και ασήμαντα». Δεν τον απασχολεί όταν τον κατηγο­ρούν ότι κατέστρεψε την Ελλάδα, βάζοντας τη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν τον ενδιαφέρει αν δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ως ελεύθερος άνθρωπος στους δρόμους στα καταστήματα, οπουδήποτε, παρά μόνο κάτω από αυστηρή προστασία και ασφάλεια. Δεν τον ενοχλεί που δεν μιλά σε άνθρωπο, παρά μόνο σε όσους τον ξέρουν και από ευγένεια δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς Το αίσθημα που ο ίδιος έχει είναι ότι έκανε το καθήκον του. 
Πρόσφατα ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με συνομιλητές του, έλεγε ότι ο ίδιος έχει προσφέρει στην πατρίδα, την οποία έσω­σε από τη χρεοκοπία, και πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν μονόδρομος για τη... σωτηρία του έθνους. Αυτή την εντύπωση έχει, γι'αυτό και δεν... χολοσκάει από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις ως προς το πρόσωπό του. Άλλωστε, ο ΓΑΠ έχει μάθει τόσα χρόνια στα δύσκολα, λένε όσοι τον γνωρίζουν. Τα δύσκολα βέβαια, για τον ίδιο δεν είναι ό,τι και για τους κοινούς θνητούς δηλαδή να μην έχουν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους να μην μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους το δάνειο, τις υποχρεώσεις τους. Τα δύσκολα για τον Γιώργο είναι να μην μπορεί να κάνει ελεύθερος ποδήλατο, μπάνιο στη θάλασσα, κανό, να χορεύει ζεϊμπέκικο, να ταξιδεύει μακριά από τη χωρά του. 

Η παραίτηση και τα ταξίδια 

Από την παραίτησή του και μετά, στις 18 Μαρτίου, οπότε ψήφισε στη Νέα Ερυθραία για την αλλαγή στην προεδρία του κόμ­ματος το έχει ρίξει στα ταξίδια. Πήγε στο Στρασβούργο για δύο ημέρες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες και μετά στην Κωνσταντινούπολη, για να επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δώσει συνεντεύξεις Τύπου στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης -αυτά αρέσουν στον Γιώργο- και να κάνει βόλτες στο Βόσπο­ρο μαζί με τη σύζυγό του, Άντα. Σεμνή και θεοσεβούμενη, όπως πάντα η Άντα Παπανδρέου άναψε κερί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο Γιώργος πάλι, είχε υψηλού επιπέδου συζητή­σεις στο πλαίσιο της συνάντησής του με ξένους αξιωματούχους ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Προγραμματίζει, μάλιστα κι άλλα ταξίδια μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε και αναμένεται η επανεκλογή του. Ο νους του, πάντως είναι συνεχώς., στο φευγιό! Άλλωστε, και όταν ήταν πρωθυπουργός στη σκέψη του είχε το πότε θα μπει στο αεροπλάνο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να ταξιδέψει πάνω απ' τα σύννεφα. 
Η πολιτική για τον Γιώργο Παπανδρέου πάντα έτσι ήταν. Είχε πάντοτε ότι ήθελε χωρίς δυσκολία πάντοτε με ήρεμο τρόπο, ασφαλή και «στον αφρό». Δίχως ρίσκο η οτιδήποτε άλλο που δεν θα του διασφάλι­ζε δημοσιότητα. 

Στο τραπέζι και η έδρα 

Η συζήτηση που έκανε με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, αφορούσε, μεταξύ άλλων, και στην εκλογική του έδρα. Ως πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης για να επανεκλεγεί. Ακόμα και σ' αυτό το θέμα ο Γιώργος τα έχει λυ­μένα! Επομένως αυτό που συζητήθηκε ήταν σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος και σε μια τέτοια περί­πτωση αναμένεται να καταλάβει τη θέση άλλου βουλευτή. Σκέψη του είναι να επι­λέξει την Αχαΐα για συμβολικούς λόγους ή κάποια εκλογική έδρα στην περιφέρεια της Θράκης αυτή τη φορά για... ευνόητους λόγους. Υπήρξε ακόμα η πρόταση να είναι υποψήφιος και στο νομό Ηρακλείου Κρήτης επειδή ο συγκεκριμένος νομός είχε εκλέξει εφτά βουλευτές και τώρα που το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα είναι δεύτερο κόμμα θα εκλέξει λιγότερους ως εκ τού­του θα πάρει τη θέση ενός βουλευτή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από τον ίδιο, κι έτσι το θέμα προς το παρόν παραμένει σε εκκρεμότητα, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να αναμένει στο... ακουστικό του για το πότε θα επιλέξει ο ίδιος το νομό στον οποίο θα είναι βουλευτής. Οι μόνοι σίγουροι βουλευτές είναι ο Παπανδρέου και ο Βενιζέ­λος σύμφωνα με το Σύνταγμα... 

Σκέψεις για το μέλλον 

Ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί γρα­φείο στη Βουλή δίπλα από εκεί που ήταν το γραφείο της Ρεγγίνας Βάρτζελη. Και... χωροταξικά επήλθαν αλλαγές καθώς ο κ Παπανδρέου ανακαίνισε το γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχου, ο οποίος μετακόμισε στους επάνω ορόφους της Βουλής. Βουλευτικό γραφείο δεν δια­θέτει, το έκλεισε και αναγκαστικά τώρα όταν βρίσκεται στην Ελλάδα θα κινείται μεταξύ Βουλής και Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου επίσης φτιάχνει νέο γραφείο. 
Ανάμεσα στους γενικότερους στόχους του είναι και η δημιουργία «ακαδημί­ας πολιτικής», πράγμα που ανακοίνωσε πρόσφατα, δίχως όμως να είναι σε θέση να πει κάτι παραπάνω, γιατί δεν τον έχει απασχολήσει περαιτέρω. Συνεργάτες του λένε, πάντως ως προς την περίφημη αυτή ακαδημία ότι τίποτα δεν είναι ακόμη συ­γκεκριμένο· υπάρχουν σκέψεις μόνο για το πώς θα πορευτεί από δω και πέρα. Το βέβαιο είναι ότι θα παραχωρεί συνεντεύ­ξεις σε ξένα ΜΜΕ, θα κάνει ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ σε ό,τι αφορά στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο εφιάλτης του Βενιζέλου είναι μην τυχόν και ο Γιώργος ζητήσει να βγουν κάπου μαζί, στο ίδιο προεκλογικό μπαλκόνι. «Εκεί την κάτσαμε τη βάρκα», λένε αυτοί που γνωρίζουν τα πραγματικά αισθήματα του ενός έναντι στον άλλο..
Παράλληλα, η ενασχόληση του με τις σύγχρονες τεχνολογίες δεν... αλλάζει, αφού ο οποιοσδήποτε ψηφιακός επι­σκέπτης μπει στην προσωπική του ιστοσελίδα θα δει αλλαγές. Σε πρώτο πλάνο φιγουράρουν το έμβλημα της Σοσια­λιστικής Διεθνούς το γνωστό κόκκινο γαρίφαλο, και ειδικές βινιέτες με ανα­φορές στο ποδήλατο! Διατίθενται ακόμα πληροφορίες για τη ζωή του γενικότερα, προσωπικό άλμπουμ με στιγμιότυπα από τις διάφορες επισκέψεις του, άρθρα, συ­νεντεύξεις χρήσιμες συμβουλές προτά­σεις για βιβλία κ.ά. 
Ένα μόνο δεν αλλάζει ο Γιώργος που θα είναι παντοτινό ό,τι και να γίνει: τον εαυτό του και τις συνήθειές του. Όποιος τις ξέρει ξέρει και να μένει μαζί του, διαφορε­τικά ένας ένας απομακρύνεται και, καθώς φαίνεται, το διάστημα αυτό πολλοί έχουν εξαφανιστεί από δίπλα του. Ακόμα κι απ' αυτούς που ευνόησε. Αλλά ο ΓΑΠ δεν κρατάει κακίες αφού ότι ισχύει για τους άλλους ισχύει και για τον ίδιο. Όπως συ­νηθίζει να λέει: «Δεν βαριέσαι; Έτσι είναι η ζωή». 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-29/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger