Αρχική » , » Τα «εφόδια» για τις Στρατιωτικές

Τα «εφόδια» για τις Στρατιωτικές


 Τα προσόντα και οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές.
 Δημοσιοποιήθηκε χθες από το υπ. Εθνικής Άμυνας η προ­κήρυξη. Μέχρι τις 30 Μαρτίου η προθεσμία για την κατάθε­ση των δικαιολογητικών. Ποιοι περιορισμοί ισχύουν για τις ηλικίες των υποψηφίων. 
 Μειωμένος αναμένεται σε ορισμένα τμήματα ο αριθμός των εισακτέων, γεγονός που θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον «πήχη» για την εισαγωγή των υποψηφίων. 
 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για να γίνουν δεκτοί στις Στρατιωτικές Σχολές θα πρέπει να έχουν κριθεί«κατάλληλοι» στις Ψυχιατρικές, Υγειονομικές και Αθλητικές εξετάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στη σχετική προκήρυξη που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές θα πρέπει να...
υποβάλουν απευθείας ή με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι 30 Μαρτίου 2012 μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών στη σχολή πρώτης προτίμησης τους ή στη ΔΑΕ αν αυτή είναι σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Οι υποψήφιοι της ειδι­κής κατηγορίας Έλληνες-ϊδες του εξωτερικού υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι 4 Μαΐου. 

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει καθορισθεί ακόμη και θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Άμυνας, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο αριθμός σε ορισμένα τμήματα αναμένεται να είναι μειωμένος με αποτέλεσμα να αυ­ξηθεί ακόμη περισσότερο ο ανταγωνισμός. 

Η επιλογή των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές που μετέχουν στις εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει επιπλέον να έχουν κριθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις «Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» (Ψυχομετρικές, Υγειονομικές, Αθλητικές) του υπουργείου εθνικής Άμυνας. Πάντως, η τελική επιλογή και η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων για κάθε Στρατιωτική Σχολή γίνεται από το υπουργείο Παιδείας. 

Όσον αφορά τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, αναφέρονται τα εξής: 
Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι-ες ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, με την εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ. 
Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση. 
Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.
Η αναγραφομένη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον ΚΟΣΜΙΑ. 

Σχετικά με τους ηλικιακούς πε­ριορισμούς (υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στην εγκύκλιο), οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 
Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1991.
 Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1992.
 Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. 

Για τις προκαταρκτικές εξετάσεις, που είναι υποχρεωτικές για όλους, οι υποψήφιοι που θα γί­νουν δεκτοί μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα ενημερωθούν σχετικά την 17η Μαΐου και οι Έλληνες του εξωτερικού στις 25 του ίδιου μήνα. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
(ΕΦ.ΕΘΝΟΣ-15/3/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger