Αρχική » , » «Τελευταίοι των τελευταίων είναι οι στρατιωτικοί»

«Τελευταίοι των τελευταίων είναι οι στρατιωτικοί»


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σε σχετική ερώτηση βουλευτού, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορικά με τους δημόσιους λειτουργούς που λαμβάνουν μικτές μηνιαίες αποδοχές άνω των 5.000,00 ευρώ. 

Αντικρίσαμε να μνημονεύονται... οι υπουργοί, οι Αναπληρωτές υπουργοί, οι Υφυπουργοί, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, οι Δικαστικοί Λειτουργοί, οι ιατροί του ΕΣΥ, τα μέλη ΔΕΠ πανεπιστημίων κ.λ.π. Αυτοί, δηλαδή, που εμπεριέχονται στα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια. Ωστόσο, από τη λίστα απουσίαζαν, κάποιοι άλλοι που εμπεριέχονται στα «ειδικά» μισθολόγια, οι μονίμως απόντες αυτών, οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι θα υποστούν περαιτέρω οριζόντιες μειώσεις στα εισοδήματά τους, κατά διαταγή των τροικανών. Αξίζει στο σημείο αυτό να δούμε, όμως, ποιος ,είναι ο βασικός μισθός ενός εκάστου των «ειδικών» μισθολογίων και σε ποια θέση βρίσκεται ο βασικός μισθός των Ελλήνων στρατιωτικών. 

Ο μηνιαίος βασικός μισθός αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση, κατά περίπτωση, των βασικών μισθών όλων των βαθμών της ιεραρχίας των Δικαστικών Λειτουργών, των Μονίμων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του κυρίου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), των Ιατροδικαστών, των Μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ και Ε.Π, των ΤΕΙ, των Ερευνητών, των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων (ΕΛΕ), των Συμβούλων και Παρέδρων Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.), του Ερευνητικού Προσωπικού του Κέντρου Προγραμματισμού και δικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), των Καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), των Διπλωματικών Υπαλλήλων και λοιπών συναφών κατηγοριών του Υπουργείου Εξωτερικών, των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), των μελών του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού των Κρατικών Ορχηστρών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκη­νής, των Μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), των Μελών ΔΕΠ των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Σχολών (ΑΕΙ) και του προσωπικού της Ελλη­νικής Αγροφυλακής. 

Βασικός Μισθός 

α. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ 

Ο μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας των δι­καστικών λειτουργών του Συμβου­λίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.). των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, ίου Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ.). των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων (ΤΔΔ) και της Γενικής Επίτροπε ιος αυτών, καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του βαθμού του Πρωτοδίκη ο οποίος ορί­ζεται στο 2.067.00 ευρώ. 

β. ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

0 μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του βαθμού του Δικαστικού Αντι­προσώπου, ο οποίος ορίζεται στα 2.067.00 ευρώ. 

γ. ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ

0 μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας των Ια­τροδικαστών του Υπουργείου Δι­καιοσύνης καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του βαθμού Ιατροδι­καστή Δ΄ Τάξεως, ο οποίος ορίζεται στο 1.087.00 ευρώ. 

δ. ΜΕΛΗ ΔΕΠ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 

0 βασικός μηνιαίος μισθός όλων των βαθμίδων των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων με πλήρη απασχόληση, των Επιμελητών, Βοηθών και Επιστημονικών Συνεργατών καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του Λέκτορα, ο οποίος ορίζεται στα 1.094.00 ευρώ. 

ε. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ο βασικός μηνιαίος μισθός των Ερευνητών που υπηρετούν σε Εθνικό Ερευνητικά Κέντρα και ανεξάρτητα Ερευνητικά Ινστιτούτα, τα οποίο διέπονται από τις διατάξεις του Ν. 1514/1985 (ΦΕΚ13 Α'), καθώς και σε κέντρα έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό της βαθμίδος του Ερευνητή Δ', ο οποίος ορίζεται στα 1.046.00 ευρώ. 

στ. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

0 βασικός μηνιαίος μισθός των τακτικών καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) ορίζεται σε 1.466.00 ευρώ. 

ζ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Ο βασικός μηνιαίος μισθός των συμβούλων και των παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.) καθορίζεται με βάση το βασικό μηνιαίο μισθό του Παρέδρου με θητεία, ο οποίος ορίζεται στα 1.129.00 ευρώ. 

η. ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ

Οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί όλων των βαθμών της ιεραρχίας του κλάδου των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) ορίζονται στα παρακάτω ποσά: 

α. Συντονιστής Διευθυντής 2.055.00 ευρώ. 

β. Διευθυντής 2.054.00 ευρώ. 

γ. Επιμελητής Α' 1.759,00 ευρώ. 

δ. Επιμελητής β' 1.468.00 ευρώ και 

ε. Ειδικευόμενος 1.027.00 ευρώ. 

θ. ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

Ο μηνιαίος βασικός μισθός των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του Τιτουλάριου Επισκόπου και Βοηθού Επισκόπου, ο οποίος ορίζεται στο 1.106,00 ευρώ. 

ια. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ο μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας των υπαλλήλων του διπλωματικού κλάδου ταυ υπουργείου Εξωτερικών, του επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικός Υπηρεσίας, της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και των υπαλλήλων του κλάδου Εμπειρογνωμόνων του ίδιου υπουργείου, καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του Ακολούθου Πρεσβείας, ο οποίος ορίζεται στο 1.117,00 ευρώ. Και να, κάπου εκεί προς το τέ­λος, οι περήφανοι Έλληνες στρα­τιωτικοί, αυτοί που υπερασπίζονται την εθνικά ανεξαρτησία και κυριαρχία, την ειρήνη και τη σταθερότητα, αυτοί που νυχθημερόν, μακριά από οικογένεια και φιλικά πρόσωπα, από χαρές και λύπες, 24 ώρες το 24ωρο από στεριά, θάλασσα και αέρα φυλάττουν Θερμοπύλες, προκειμένου ο νομοθέτης, ανεξάρτητος και αμερόληπτος, κλεισμένος ασφαλής στα όμορφα κλειστά τείχη του ναού της Δημοκρατίας, να αποφασίσει πως ο Έλληνας πολί­της πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω (ό,τι του απέμεινε δηλαδή) προκειμένου αυτή η χώρα να ξεπεράσει τα δεινά που μόνο οι πολίτες δεν δημιούργησαν. 

ιβ. ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

0 μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της κλίμακας της ιεραρχίας των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβε­στικού και του Λιμενικού Σώματος καθορίζεται με βάση το βασικό μι­σθό του βαθμού του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, ο οποίος ορίζεται στα 899.00 ευρώ. Τα συμπεράσματα και η κρίση δική σας. 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ,
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ), 
πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ 
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13/ΕΝΣΤΟΛΟΣ-23/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger