Αρχική » , , » Οι βόμβες των WikiLeaks για τον πιο επικίνδυνο ισλαμιστή.

Οι βόμβες των WikiLeaks για τον πιο επικίνδυνο ισλαμιστή.

ο Τούρκος εθνικιστής κρατώντας το Κοράνι


Τι αποκαλύπτουν τα δελτία των πρακτόρων της ιδιωτικής αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τη δομή του κινήματος του, τους σκοτεινούς σκοπούς του και τις σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν (που δεν συμπαθεί).

Μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks σχε­τικά με την πραγμα­τική φύση και τις δραστηριότητες του κινήματος Γκιουλέν, βασισμένες σε τηλεγράφημα (του 2009) του Αμερικάνου πρέσβη στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρυ, δύο νέα έγγραφα (με αριθμό 1119571 και 98475), που έδωσε στη δη­μοσιότητα ο γνωστός ιστότοπος, δίνουν νέα στοιχεία για τη σκοτεινή δράση της εν λόγω τουρκικής ισλαμικής οργανώσεως. Πρόκειται για...
δύο δελ­τία πληροφοριών που συνέτα­ξαν στελέχη της γνωστής αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor, τα οποία έχουν όλα τα στοιχεία μίας «επαγγελματικής» δουλειάς, π.χ., περιγραφή της πηγής, αξι­οπιστία της πηγής, αξιοπιστία των αναφερόμενων πληροφο­ριών, χειριστή της πηγής, τρό­πο ασφαλούς μεταδόσεώς της κ.λπ., τα οποία προορίζονται για μία σειρά αναλύσεων για την Τουρκία εκ μέρους του Stratfor. 
Σημειώνεται ότι το κίνημα Γκιουλέν, από τον Μάρτιο του 2011, αποτελεί το αντικείμε­νο ειδικής έρευνας του FBI, το οποίο έχει ήδη λάβει καταθέσεις από γονείς μαθητών που φοιτούν στα περίφημα σχολεία του, που αποδεικνύουν, εκτός των άλλων (π.χ., παράνομες επιστροφές μέχρι και 60%, των μισθών του προσωπικού στο κί­νημα, κατάχρηση της ειδικής βίζας Η1Β σε Τούρκους που γνωρίζουν στοιχειωδώς την αγ­γλική προκειμένου να διδάξουν σε σχολεία του Γκιουλέν στις ΗΠΑ κ.ά.), τον κύριο σκοπό του κινήματος: τη δημιουργία, δη­λαδή, μίας φιλοτουρκικής ελίτ και την καλλιέργεια πολιτικής υποστηρίξεως της Τουρκίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, που -όπως αναφέρεται- ιδρύ­θηκε από τον ίδιο τον Γκιουλέν. 

Ιδεολογικά με Γκιουλ 

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο που αναφέρουν τα έγγραφα εί­ναι ότι το κίνημα Γκιουλέν στην ουσία δρα ως μυστική οργάνω­ση, με ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογή πληροφοριών μέ­σω ενός υπνώττοντος δικτύου οπαδών του που δεν ακολου­θούν σκοπίμως τον ισλαμικό τρόπο ζωής (πίνουν αλκοόλ, οι γυναίκες των οικογενειών αυ­τών ντύνονται μοντέρνα, χωρίς μαντίλα κ.λπ.) προς παραπλά­νηση των αντιπάλων τους. 
Ενδιαφέρον έχει επίσης η περιγραφή των σχέσεων Γκιου­λέν και ΑΚΡ, οι οποίες αναφέ­ρεται ότι συχνά είναι σε ένταση, με τον συντάκτη της εκθέσεως να αναφέρει ότι ο Γκιουλέν δεν συμπαθεί τον Ερντογάν και ότι ιδεολογικώς πρόσκειται περισ­σότερο προς τον Γκιουλ και τον Νταβούτογλου. Ο ίδιος αναφέ­ρει παρακάτω ότι την τελευταία φορά που το ΑΚΡ αντιμετώπισε τον κίνδυνο να τεθεί υπό απα­γόρευση (πριν από την τελική του επικράτηση επί των στρα­τιωτικών), ο Γκιουλέν το υπο­στήριξε με κάθε τρόπο. Αμέσως μετά, όμως, όταν ο κίνδυνος αυτός αποσοβήθηκε, έδωσε εντο­λή στα ελεγχόμενα από τον ίδιο μέσα ενημερώσεως να επιτε­θούν στον Ερντογάν. 
Στη συνέχεια το δελτίο ανα­φέρει τον τρόπο που το κίνη­μα Γκιουλέν απέκτησε ένα τε­ράστιο πλεονέκτημα στη συλ­λογή πληροφοριών, μέσω της μαζικής διεισδύσεώς του στην Αστυνομία, της οποίας την άνο­δο διέγνωσε έγκαιρα ο Γκιου­λέν, τοποθετώντας ανθρώπους του σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας. Ήταν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αστυνομίας οι οποίες διεξήγαγαν όλες τις έρευνες για την αποκάλυψη της υποθέσεως Εργκενεκόν, τονίζεται στο δελτίο, επισημαίνοντας ότι τε­λικά απεδείχθη ένα πολιτικό εργαλείο και μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ίδιο δελτίο για τη διαφαι­νόμενη πρόθεση της Τουρκίας στις αρχές του 2010 να προσφύ­γει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που ο συντάκτης του εκτίμησε τότε ότι το καθεστώς της Τουρκίας δεν θα έκα­νε ποτέ. Ο λόγος της προβλεφθείσης τότε αρνητικής στάσεως της Τουρκίας -αν και παρέτεινε τις συνομιλίες με το ΔΝΤ ως εφεδρεία σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης- ήταν ότι το τε­λευταίο έθετε ως απαράβατο όρο για τη χορήγηση δανείου τη δημιουργία ενός ανεξάρτη­του συστήματος φορολογικού ελέγχου. Τούτο, όμως, σημειώ­νεται, η Τουρκία του Ερντογάν δεν ήταν επ' ουδενί διατεθει­μένη να δεχθεί διότι οι φορο­λογικοί έλεγχοι ήταν το όπλο για την εξουδετέρωση των επι­χειρηματικών συμφερόντων και των μέσων μαζικής ενημερώσεως που ήταν ενάντια στην κυβέρνηση! 
Μία ενδιαφέρουσα αναφο­ρά υπάρχει ακόμη στις περιοχές όπου το κίνημα Γκιουλέν είναι ιδιαίτερα ισχυρό, όπως στην Αστυνομία, στο υπουργείο Εξωτερικών, στους κατώτερους δικαστικούς και στα πρόσφατα ιδρυθέντα πανεπιστήμια. 
Ο συντάκτης της εκθέσεως σημειώνει ότι μπορεί ο Γκιου­λέν να μην έχει την υποστήρι­ξη των μεγάλων επιχειρημα­τικών οικογενειών της Τουρ­κίας, π.χ., όμιλος Σαμπαντζί, Κοτς, Ντογάν κ,ά., οι οποίοι εί­ναι οπαδοί του κοσμικού κράτους, αλλά έχει την υποστή­ριξη των επιχειρηματικών οι­κογενειών των μικρών και με­σαίων επιχειρήσεων, οι οποίες όλες μαζί αποτελούν μία τερά­στια δύναμη, όσο για τα πανε­πιστήμια, αναφέρει χαρακτηριστικώς, αυτά από 70 αυξήθηκαν μέσα σε επτά χρόνια σε 140, όλα χρηματοδοτηθέντα με ιδιωτικά κεφάλαια από επιχειρηματίες που πρόσκεινται στο κίνημα.
Ο Γκιουλέν υποστηρίζει συ­στηματικά τους Επιχειρηματίες οπαδούς του, όχι μόνο εντός της χώρας, με την εξασφάλιση συμ­βολαίων, χορήγηση οικοπέδων κ.λ.π., αλλά και σε ξένες χώρες, ιδίως στην Αφρική. Η κυβέρνη­ση του ΑΚΡ σε συνεργασία με το κίνημα διοργανώνουν διά­φορα επιχειρηματικά φόρουμ, με την υποστήριξη του υπουρ­γείου Εξωτερικών και της τουρκικής ενώσεως βιομηχάνων και επιχειρηματιών TUSKON (επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον Γκιουλέν), διευκολύνοντας τους Τούρκους επιχειρηματίες να εισέλθουν σε μία χώ­ρα, με αντάλλαγμα μία μεγάλη δωρεά για την ίδρυση σχολείων του κινήματος στη συγκεκριμέ­νη χώρα. 
Πού μας αφορούν όλα αυτά; 
Πρώτον, παρά τις αποκαλύψεις για την πραγματική δράση και σχέδια του κινήματός Γκιου­λέν (βλ. και πρόσφατο βιβλίο του συντάκτη του παρόντος για τη «Μυστική Δράση των Τούρ­κων στην Ελλάδα και τη Σύγ­χρονη ΜΙΤ»), τα παρασχολεία του (για την ώρα υπό το κάλυμ­μα των φροντιστηρίων) τόσο στη Θράκη όσο και στην Αθή­να λειτουργούν ανενόχλητα. 
Δεύτερον, άρχισαν να κυκλο­φορούν στην Ελλάδα τα πρώ­τα βιβλία με τα διδάγματα του Γκιουλέν (εκτός από αυτά που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 29 Ιανου­αρίου) και ενός άλλου που εμ­φανίζεται ως μυθιστόρημα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ετοιμάζεται ένα ακόμη. Ση­μειώνεται ότι κεντρικό ρόλο σε όλες αυτές τις κινήσεις εξοικειώσεως και προετοιμασίας του εδάφους για την εξάπλωση του κινήματός Γκιουλέν στην Ελ­λάδα, αναφέρεται από πηγές του χώρου ότι είναι ο εδώ ανταποκριτής των ελεγχόμενων από το κίνημα Γκιουλέν εφημερίδας «Ζαμάν» και του τηλεοπτι­κού σταθμού του ίδιου «Σαμανγιολού» κ. Χασάν Χατζή. Σ.σ.: Η στήλη, που δεν μπορεί να επι­βεβαιώσει την πληροφορία αυ­τή, δεν την υποστηρίζει και τη δημοσιεύει με κάθε επιφύλα­ξη, θα δημοσίευε ευχαρίστως μία σχετική διάψευση των φη­μών αυτών από τον ίδιο. 
Τρίτον, στη Θράκη άρχισαν να παρατηρούνται φαινόμενα μικροεπιχειρηματιών και καταστηματαρχών που παρουσιά­ζουν μία ξαφνική και ανεξήγη­τη οικονομική άνοδο, με άγνω­στη την προέλευση των χρη­μάτων αυτών, που παραπέμπει στην τακτική του Γκιουλέν να ενισχύει και να προσεταιρί­ζεται μικρομεσαίες επιχειρή­σεις. Στη Θράκη επίσης έχουν αναφερθεί πρόσφατα διαδο­χικά περιστατικά συλλήψεως ατόμων μεταφέροντα από την Τουρκία μεγάλα ποσά σε βαλίτσες. 

Η TUSKON 

Τέλος, η προσκείμενη στον Γκιουλέν TUSKON άρχισε ήδη να δημιουργεί σχέσεις με μουσουλμάνους επιχειρηματίες της μειονότητας και τόσο η ίδια όσο και το Προξενείο και η περίφημη Ζιραάτ Μπανκασί πρωτοστατούν στις προσπάθειες προωθήσεως της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, ιδίως στο πλαίσιο της περίφημης πρωτοβουλίας του γνωστού Φόρουμ της Θράκης για τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης στη ζωτική αυτή περιοχή της Ελλάδας. 
Ερώτηση: Στο ΥΠΕΞ και γε­νικότερα στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανείς που να διαβά­ζει τις αλλεπάλληλες εκθέσεις και αναφορές των ελλη­νικών υπηρεσιών πληροφορι­ών και ασφαλείας; 

ΜΑΝΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger