Αρχική » » Στις 10 καλύτερες του κόσμου η Σχολή Ευελπίδων

Στις 10 καλύτερες του κόσμου η Σχολή Ευελπίδων


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 
Οι απόφοιτοι της ΣΣΕ δεν έχουν εξελιχθεί μόνο σε στρατιώτες που πολέμησαν σε σημαντικές μάχες αλλά και σε διακεκριμένους επιστήμονες, συγγραφείς, μηχανικούς και καθηγητές. 
«Μπορεί να μην είναι Σπαρτιάτες, λαμβάνουν όμως πολύ καλή εκπαίδευση» αναφέρεται στην ιστοσελίδα. 

Ανάμεσα στις 10 στρατιωτικές ακαδημίες με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο βρέθηκε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σύμφωνα με λίστα που δημοσιοποίησε η αμερικανική ιστοσελίδα Online College. «Μπορεί να μην είναι Σπαρτιάτες, λαμβάνουν όμως πολύ καλή εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά η ενημερωτική σε θέματα εκπαίδευσης ιστοσελίδα για τους αποφοίτους του ...
παλαιότερου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. 

Οι απόφοιτοι 

Η μακραίωνη στρατιωτική ιστορία της Ελλάδος αλλά και το γεγονός ότι οι απόφοιτοι της ΣΣΕ όλα αυτά το χρόνια δεν έχουν εξελιχθεί μόνο σε στρατιώτες που πολέμησαν σε σημαντικές μάχες αλλά και σε διακεκριμένους επιστήμονες, συγγραφείς, μηχανι­κούς και καθηγητές δεν αφήνουν περιθώ­ρια έκπληξης για την επιλογή της σχολής, σύμφωνα με τους συγγραφείς της λίστας, οι οποίοι τονίζουν ότι είναι λογικό η Ελλάδα να υπερηφανεύεται για τη στρατιωτική της δύναμη. 

Η διάκριση της Σχολής Ευελπίδων έρχεται σε μια περίοδο που τα περισσότερα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα χάνουν πόντους στις διεθνείς κατατάξεις ενώ στο εσωτερικό βιώνουν απαξίωση και οικονομικές δυσκολίες. Η αμερικανική ιστοσελίδα ειδικεύεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό και αναζητώντας τις πιο αυστηρές αλλά με υψηλό γόητρο στρατιωτικές σχολές ξεχώρισε την ΣΣΕ. Η επιλογή, μάλιστα, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε «ιστορικές» στρατιωτικές σχολές από όλο τον κόσμο. Η Αμερική βρίσκεται σε αυτή τη λίστα με δύο σχολές της, τη στρατιωτική ακαδημία «West Point» και τη ναυτική «Annapolis». Πολλοί από τους αποφοίτους των αμερικανικών σχολών έχουν τιμηθεί με το τιμητικό μετάλλιο, έχουν συμμετάσχει σε αποστολές στο Διάστημα, ενώ δύο από τη Ναυτική Σχολή «Annapolis» τιμήθηκαν με βραβεία Νόμπελ. Με δύο συμμετοχές τιμάται και το Ηνωμένο Βασίλειο, για τη Βασιλική Στρατιωτική Σχολή «Sandhurst», τα εκπαιδευτικά προγράμματα της οποίας είχε παρακολουθήσει και ο πρίγκιπας Χάρι και τη Βασιλική Σχολή Αεροπορίας «Cranwell». Τη λίστα συμπληρώνουν η Στρατιωτική Ακαδημία στο Πεκίνο της Κίνας, η φερόμενη ως «απάντηση» στη Σχολή «West Point» της Αμερικής, η Ειδική Στρατιωτική Σχολή «Saint-Cyr» στη Γαλλία, η Στρατιωτική Ακαδημία της Ρωσίας και η Ακαδημία Εθνικής Αμύνης της Ια­πωνίας. Η ελληνική στρατιωτική σχολή ιδρύθηκε το 1828 στο Ναύπλιο και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της με χιλιάδες στρατιωτικούς σε πολεμικές συγκρούσεις από το 1866 μέχρι και το 1974, μετρώντας εκατοντάδες πεσόντες. Επιπλέον, όπως υπενθυμίζει και η αμερικανική ιστοσελίδα, πολλοί απόφοιτοι της ΣΣΕ διακρί­θηκαν στον επιστημονικό και τον πολιτικό χώρο της Ελλάδος. 


ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-24/4/2012)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger