Αρχική » » Στρατιωτικοί σε απόγνωση...

Στρατιωτικοί σε απόγνωση...

  • ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ - ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ. 
  • Σε τεράστιο πονοκέφαλο για την ηγεσία των Ενόπλων Δυ­νάμεων, και κυρίως του Στρα­τού Ξηράς, λόγω του ότι μετακινεί τα στελέχη του κάθε δύο με τρία χρόνια, εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση των στελεχών εν όψει των ετήσιων μεταθέσεων. 
  • Τα οικονομικά προβλήματα των στελεχών δημιουργούν ζητήματα και στις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Και αυτό γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των στελεχών –που, σύμφωνα με πληροφορίες, ξε­περνάει το 50%, δηλαδή ένας στους δυο- έχει ζητήσει να μη μετακινηθεί, του­λάχιστον για έναν ακόμη χρόνο, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. 

Τα δεδομένα αυτά, που σε κάθε... περί­πτωση ενδέχεται να δημιουργήσουν και επιχειρησιακά προβλήματα, είναι σε γνώση τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Ε­θνικής Άμυνας, αν και η πρώτη υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο δεν φρόντισε α­πό τον περασμένο Νοέμβριο να κάνει το παραμικρό για να τα αντιμετωπίσει. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί εντολή να πραγ­ματοποιηθούν οι «απολύτως απαραίτη­τες» μεταθέσεις στο στρατιωτικό προ­σωπικό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την α­πόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος είναι βα­θύς γνώστης των προβλημάτων των στε­λεχών καθώς συνομιλεί καθημερινά μαζί τους, πλέον στις μεταθέσεις θα λαμβάνο­νται υπόψη η προσωπική και η οικογενει­ακή κατάσταση του αξιωματικού, ώστε να μπορούν να αποτελούν την κύρια αιτία μετάθεσης. Με το ίδιο σκεπτικό, σε άλλες περιπτώσεις, ακόμη και εάν κάποιος ήδη έχει συμπληρώσει δύο ή τρία χρόνια υ­πηρεσίας στην ίδια μονάδα, αλλά οικονο­μικά ή οικογενειακά προβλήματα καθι­στούν δύσκολη τη μετακίνησή του, θα μπορεί να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον ένα χρόνο. 

Πάντως, όπως αναφέρουν τα αρμόδια στελέχη, το στοίχημα είναι κατά πόσο, πέ­ραν των προθέσεων και των διαταγών, μπορούν να ισορροπήσουν στις αποφά­σεις μεταξύ των «υπηρεσιακών αναγκών» και των οικογενειακών προβλημάτων, που θέτει το προσωπικό. Οι περιπτώσεις θα εξεταστούν «μία προς μία», υπόσχο­νται στο «Πεντάγωνο». Για το λόγο αυτόν κατά προτεραιότητα θα εξεταστούν οι δη­λώσεις όσων ζητούν να μη μετακινηθούν. Όσοι δεν έχουν υποβάλει αναφορές για να πάνε αλλού, εάν δεν υφίσταται σοβαρός λόγος μετακίνησης, θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ όσοι συμπληρώνουν μό­νο ένα χρόνο διοίκησης, θα παραμείνουν για τουλάχιστον άλλον έναν. 

Αλλαγές στη διαδικασία 

Την ίδια στιγμή ριζικές αλ­λαγές προωθούνται στη δια­δικασία των μεταθέσεων. Σύμφωνα με αυτές, θα δημο­σιοποιούνται με «Προκήρυξη» μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ε­κάστου έτους στους στρα­τιωτικούς οι κενές θέσεις και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται οι δηλώσεις-επιθυμίες των στρατιωτικών. 

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα κοινοποιούνται σε όλους ό­σοι συμμετείχαν στη διαδι­κασία επιλογής τα αποτελέ­σματα και θα τους παρέχεται η δυνατότητα ένστασης, που συζητείται εντός πέντε ημε­ρών. Οι μεταθέσεις θα υλο­ποιούνται μέχρι 5 Σεπτεμ­βρίου. Ακόμη τίθεται περιο­ρισμός στις μεταθέσεις των στελεχών, ο οποίος προβλέ­πει ανώτερο αριθμό τις έξι στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Μετά την παρέλευση 25ε­τούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος θα μπορεί να με­τατίθεται στον τόπο προτί­μησης του και, εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, θα μετατίθεται σε μονάδα ή υπηρεσία του οικείου ή άλλου κλάδου των Ε.Δ, που απέχει το ανώτερο 80 χιλιόμετρα από αυτόν εντός της περιφερειακής ενό­τητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους. 

(ΕΦ.ΚΑΡΦΙ-28/4/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger