Αρχική » , » Ο βασιλιάς των πισινών

Ο βασιλιάς των πισινών


Είναι επείγον. Πρέπει να εξεταστεί ο τέως πρωθυπουργός από ομάδα ανθρωπολόγων και ιχθυολόγων. Φημολογείται ότι διαθέτει και βράγχια! 

Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις τον άνθρωπο(;), στη θάλασσα θα πλατσουρίζει. Μια με το κα­νό, μια με το κολύμπι, τις απλωτές του θα τις ρίξει. Δεν τον συναπαντάς τον λεβέντη μας στο απέραντο γαλάζιο; Σε πισίνα θα τον τρακάρεις, σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία «Κάτι κουρασμένα παλληκάρια», όπου δοκίμαζε τα μακροβούτια του σε πισί­να ξενοδοχείου της... Ρόδου για να εντυπωσιάσει τη Νόρα Βαλσάμη, το θεσπέσιο κοράσιον, το οποίο ζαχάρω­νε (ως γερομπισμπίκης). 

Στην ταινία, η ατάκα που έμει­νε αλησμόνητη ήταν το «χούφτωσ' την» που έλεγε με γουρλωμένα μά­τια ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος - μια προτροπή που ηχεί από τα βάθη των αιώνων σαν πυθαγόρειο «Χρυσό Έπος» για τους αποκαμωμένους μεσήλικες. Στην πασοκάρα, της οποίας ηγείτο ο εργώδης αποδομητής, το σύνθημα που έμεινε δι­αχρονικό ήταν «χούφτωσ' τα» και αναφερόταν στα χρήματα του Δη­μοσίου. Και από την πισίνα να λείπει η χάρη του, πάλι κάτι σε θάλασσα (ή θαλασσινό) θα παίζει στα μερόνυχτά του. Είτε θα χλαπακιάζει σούσι στα Λονδίνα και στα βόρεια προά­στια των Αθηνών είτε θα τσιμπολο­γάει ψαρομεζέδες σ' όλα τα πλάτη και τα μήκη της επικράτειας. 

Ατλαντίδα 

Στο βιογραφικό του ο Γιώργος Πα­πανδρέου, μάλλον από σεμνότητα, στα πολλά μέρη απ' όπου κατάγεται (Σκοτία, ΗΠΑ, Σουηδία, Πολωνία, Ελλάδα) δεν έχει προσθέσει τη χαμέ­νη ήπειρο: την Ατλαντίδα· τον μυθικό τόπο που αναφέρει ο Πλάτων στους σωκρατικούς διάλογους «Τίμαι­ος» και «Κριτίας», τον οποίο τίμησε η αμερικανική τηλεοπτική βιομηχανία με το σπουδαίο σίριαλ «Ο άνθρω­πος από την Ατλαντίδα» (πρωταγωνι­στούσαν ο Πάτρικ Ντάφι και η Μπελίντα Μοντγκόμερι). Η σειρά άρχισε να προβάλλεται στην ελληνική τηλεόρα­ση το 1977, στην ΥΕΝΕΔ. 

Ο Γιώργος μας τότε μόλις είχε συμπληρώσει τα 25 του (μπόμπιρας σωστός) και η ευαίσθητη παιδική ψυχούλα του επηρεάστηκε από τον κάτοικο της Ατλαντίδας, που μπο­ρούσε να μένει για ώρες ατέλειωτες κάτω από το νερό δίχως μπουκάλες οξυγόνου. Η κολύμβηση και η αί­σθηση του νερού έγιναν αναπόσπα­στα στοιχεία της καθημερινότητας και της προσωπικότητάς του. 
Γι' αυ­τό, μόλις ανέλαβε τα ηνία της κυβέρ­νησης της πατρίδος μας, θέλησε να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ατλαντί­δα, βυθίζοντάς μας ολοσούμπιτους στα άπατα νερά της τρόικας. Εξ ου και το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζου­με». Το εισόδημα των Ελλήνων κα­τέστη ψαρομεζές για τους καρχαρί­ες της οικονομίας, της τοκογλυφίας και του παγκόσμιου χρηματοπιστω­τικού συστήματος. Κι από τότε τρα­βάμε κουπί... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/4/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger