Φοβούνται το λαό

Ο Παπαδήμος εξακολουθεί να κραδαίνει το γιο γιο, δηλαδή την άγνωστη ημερομηνία των εκλογών. 

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Βενιζέλος τρέμει την ακυβερνησία-καλό είναι που εκδηλώνεται. Ξέρουμε τι τρέμει! Άρα θέλει συγκυβέρνηση. Η Φώφη Γεννηματά, που ανέλαβε καθήκοντα κομματικά (διότι ως υφυπουργός δεν νομίζω θα αφήσει πίσω της κάποιο έργο), βγαίνει κι επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά-άρα τι συγκυβέρνηση είναι αυτή που...
υπόσχεται στους Έλληνες πολίτες. Άρα, δεν πείθει. 
Ο Λουκάς Παπαδήμος εξακολου­θεί να κραδαίνει το γιο γιο, δηλα­δή την άγνωστη ημερομηνία των εκλογών, άρα κι αυτός δηλώνει ότι κάτι φοβάται. Τι φοβάται άρα­γε ο Λουκάς Παπαδήμος; Διότι αν δεν φοβόταν θα την είχε πει τη ρημάδα την ημερομηνία από καιρό. 
Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Σάββατο το βράδυ που πέρασα από κει, είχε διαχωριστικές μπάρες σαν μικρό τείχος απομόνωσης. Άρα κι αυτό κάτι φοβάται; Όχι, δεν φοβάται για λογαριασμό των Ευζώνων, κανείς δεν πείραξε ποτέ του τους Ευζώνους. Άρα κάτι άλλο φοβάται και σηκώνει τείχη προστασίας ενώ κάποιοι διαμαρτύρονταν για το Ισραήλ που θέλει τείχος διαχω­ρισμού από τους Παλαιστίνιους ή γιο το φράχτη στον Έβρο. 
Για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν άκουσα τίποτα, το είδα τυχαία περνώντας από εκεί. Να υποθέσουμε ότι φοβάται για λογαριασμό εκείνων που κόβουν συντάξεις και μισθούς λίγο παραμέσα; 
Η Άννα Διαμαντοπούλου ανεβοκατεβαίνει ασθμαίνουσα ορό­φους και γραφεία προσπαθώντας να έρθει σε συνεννόηση με την ανένδοτη ΠΝΟ και να αποτρέψει την απεργία της Μ. Τρίτης και της Μ. Τετάρτης. Άρα, κι αυτή φοβά­ται; Τι φοβάται; Τη δυσαρέσκεια του τουρίστα. Μα ο τουρίστας έρχεται στην Ελλάδα πληροφορημένος για το τι συμβαίνει αφού οι ίδιοι που προστατεύουν την αποτυχημένη υπουργό Παιδείας και νυν υπουργό Ανάπτυξης εί­ναι που μας λένε ότι η Ελλάδα γίνεται πρωτοσέλιδο με τα όσα συμβαίνουν. Άρα δεν φοβάται τον τουρίστα πως και καλά θα δυσαρεστηθεί, διότι ο τουρίστας ξέρει πού έρχεται. Πλην του ηλί­θιου τουρίστα – εννοείται. Άρα κι η Άννα Διαμαντοπούλου κάτι άλλο φοβάται. 
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ που φοβούνται κι ο Βενιζέλος κι η Γεννηματά κι ο Παπαδήμος κι οι του Άγνωστου Στρατιώτη (βλ. υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) κι η Διαμαντοπούλου είναι ένα και το αυτό; 

Ποιο; Το άτι πλέον δείχνουν ότι φοβούνται. Δηλώνουν με τις πράξεις τους ότι είναι απόλυτα ευάλωτοι. Δηλώνουν φόβο. Κι αυτός ο φόβος μάλλον έχει δύο αιτίες. Η μία είναι ο λαός. Η άλλη είναι οι έξω που τους ελέγχουν και τους κρατούν. Τώρα αρχίσαμε να ψυλλιαζόμαστε ότι αυτό με το οποίο μας φοβίζουν είναι ουσιαστικά η προβολή πάνω μας του δικού τους φόβου που δηλώνει αδυναμία. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Μέλος της European Film Academy
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-09/4/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger