Αρχική » » Νέο κρούσμα «διαρροής» καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Νέο κρούσμα «διαρροής» καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΓΕΜΙΖΕ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ διαστάσεις λαμβάνει η κλοπή και ενδεχομένως η λαθρεμπορία πετρελαίου από μονάδες του Στρατού. Το δεύ­τερο κρούσμα σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών προκαλεί ...σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη διαχείριση των καυσίμων όσο και για την ασφάλεια των μονάδων και του υλικού τους. 

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΣ, στο Ομορφοχώρι Λάρισας, στρατιωτικό όχη­μα μεταφοράς καυσίμου της 1ης Διοίκησης Αποθηκών Καυσίμου εντοπίσθηκε να μεταγ­γίζει καύσιμο σε πλαστική δεξαμενή ιδιώτη, εκτός στρατιωτικής εγκατάστασης. 
Το περι­στατικό διαπιστώθηκε από προσωπικό του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της Λάρισας. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει συλλήψεις. Η έρευνα αυτή θα πρέπει να δώ­σει σαφείς απαντήσεις για το ποιος ευθύνεται που «χακί» πετρέλαιο κατέληξε σε δεξαμενές ιδιώτη, αν η «διαρροή» καυσίμων γινόταν κατ επανάληψη και ποιος ήταν αυτός που απολάμβανε τα οφέλη αυτής της κλοπής. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται αρκετά φθηνά τα καύσιμα και ίσως ανοίξει η όρεξη ορισμένων να εκμεταλλευτούν τη θέση τους στη μονάδα για ιδία οφέλη. Η ηγεσία του ΓΕΣ βρίσκεται σε συναγερμό, αφού πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό απώλειας καυσίμων από μονάδα του Στρα­τού σε λιγότερο οπό 20 ημέρες. Θα πρέπει, δε, να επιδείξει αυστηρότητα όταν αποδε­δειγμένα επρόκειτο για ζημιά σε βάρος του Στρατού και όχι να αρκείται σε δικαιολογίες της διοίκησης, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τους κανονισμούς λειτουργίας της μονάδας. 
Γιατί αυτό περίπου συνέβη στο πρώτο κρούσμα στο 95ο Τάγμα Μηχανικού στη Ρόδο. Όταν μετά από έφοδο ανδρών του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πως βυτίο ιδιώτη είχε μπει εντός της μονάδας και με την άδεια των στρατιωτικών γέμισε τη δεξαμενή του με δύο τόνους πετρέλαιο. 
Αξίζει να σημειωθεί πως για οποιαδήποτε μεταφορά καυσίμου από και προς τη μονάδα τηρούνται απαραιτήτως παραστατικά, όπως και για το πού ακριβώς διατέθηκε η ποσότητα καυσίμου. 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-22/5/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger