Αρχική » » Αλέξης Τσίπρας. Η μετάταξη στο Ναυτικό «με βύσμα Πασόκο» και η λούφα στο Πεντάγωνο επί υπουργίας Γιάννου

Αλέξης Τσίπρας. Η μετάταξη στο Ναυτικό «με βύσμα Πασόκο» και η λούφα στο Πεντάγωνο επί υπουργίας Γιάννου



ΤΗΝ ΩΡΑ που ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομά­δας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται προστά­της των φτωχών και καταγγέλλει τη διαπλοκή, προσπαθώντας να πείσει την κοινωνία ότι είναι κι αυτός ένας «θνητός», ο ίδιος έκανε τη στρατιωτική του θη­τεία στα...
σύνορα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας ως «βύσμα» τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα όλο το χρονικό της δύσκολης και επίπονης στρατιω­τικής θητείας του κατά τ' άλλα αριστερού κ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει (;) και να κυβερνήσει τη χώρα για να φέρει δήθεν νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου και να αλλάξει την κοινωνία. 

Ειδικότερα, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωνε τον Απρίλιο του 2008, λίγες ημέρες μετά αφού ο Αλέκος Αλαβάνος του έδωσε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της εφη­μερίδας «Τα Νέα» «Schooligans», ότι είχε βάλει ως «βύσμα» για να περάσει καλά στον Στρατό «έναν γνω­στό Πασόκο εκείνης της εποχής, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι κι αυτός τα έκανε χειρότε­ρα», ωστόσο φαίνεται ότι λέει (μόνο) τη μισή αλήθεια. 

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η στρατιωτική του θητεία ήταν άνετη, χωρίς προβλήμα­τα, καθώς μάλιστα υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, ένα Όπλο που παραδοσιακά φημίζεται για τη χαλαρότητά του, στο επίπεδο -εννοείται- των στρατεύσιμων. Γι' αυτό άλλωστε ακόμη και σήμερα η συντριπτική πλειο­νότητα των νέων βάζει «βύσμα» για να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό και όχι στον Στρατό Ξηράς, ακόμη και στην Πολεμική Αεροπορία. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Την άνοιξη του 2003 ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να υπη­ρετήσει τη στρατιωτι­κή του θητεία. Γνωρί­ζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύ­σκολα στον Στρατό Ξηράς, όπου και είχε επιλεγεί για να υπη­ρετήσει τη μαμά πα­τρίδα, βρήκε «βύσμα» και στήριξη στην τότε κυβέρνηση και κατά­φερε να κάνει μετάτα­ξη στο Πολεμικό Ναυ­τικό. Έκανε δηλαδή αυτό ακριβώς που σή­μερα σίγουρα κατηγο­ρεί. Την εποχή εκεί­νη υπουργός Εθνι­κής Άμυνας ήταν ο κ. Γιάννος Παπαντωνί­ου. Έτσι, αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους, αν και το επιθυ­μούν, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, να μεταταγούν δηλαδή στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε τη στρατιω­τική του θητεία τον Ιούλιο του 2003. 

Ο Αλέξης παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί αφού πέρασε τη… σκληρή εκπαί­δευση που προβλέπεται και μετά από πενήντα μέρες, περίπου, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επι­τελείου Ναυτικού, στην… απομακρυσμένη περιοχή της λεωφόρου Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Παρ' όλο, όμως, που σύμφωνα και με τα όσα δηλώνει ο ίδιος στο περιοδικό «Schooligans» «δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ' έπιανες από τη μύτη θα έσκαγα», δεν άντεξε και πολύ τη χαλαρότητα και τις ανέσεις που του προσέ­φερε το Πολεμικό Ναυτικό, βρήκε έναν νόμο του προ­φυλακισμένου σήμερα Άκη Τσοχατζόπουλου, «που έλεγε ότι αν είσαι στον στρατό και κατέβεις υποψήφι­ος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επα­νέρχεσαι μετά», κατέβηκε υποψήφιος και στη συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Όπλου μέσω του οποίου υπη­ρετούσε την πατρίδα. 

Στο μεταξύ η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κα­τά τρεις μήνες και έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εκεί που χρώσταγε έξι μήνες, χρώσταγε ξαφνικά τρεις. «Άσε», όπως επισημαίνει ο κ. Τοίπρας, «που είχε πέ­σει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από εκεί που με στέλνανε για αγγαρείες, μό­νο προσοχές δεν μου βαράγανε»! 

Η σεμνή τελετή της ολοκλήρωσης της στρατιωτι­κής θητείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώ­ρα στις 28 Ιουλίου 2004, έπειτα από μια πραγματικά σκληρή και επίπονη παρουσία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! 

ΜΑΚΑΡΙΟΣ.Β.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/5/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger