Αρχική » » Γιατί εσύ κ.Σαμαρά μπορείς "να κάνεις διαπραγμάτευση";;;;;;;

Γιατί εσύ κ.Σαμαρά μπορείς "να κάνεις διαπραγμάτευση";;;;;;;


Μας βομβαρδίζουν από τα κανάλια τους ότι η θέση του Τσίπρα για «καταγγελία του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ» είναι ανέφικτη. Γιατί η θέση των μνημονιακών ότι ο Σαμαράς (και ο Βενιζέλος) «θα κάνει διαπραγμάτευση» είναι εφικτή;;;;;; Άσχετα από ιδεολογικές τοποθετήσεις υπάρχουν 4 αντικειμενικοί λόγοι που μας δείχνουν ότι... ο Σαμαράς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο:

1) Όταν πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση και εξαρχής δηλώνεις ότι η θέση σου είναι "παραμονή στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος" τι διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις; Ουσιαστικά λες στους απέναντι βαλτέ μου οποιοδήποτε όρο κι αν μου πείτε ότι μόνο έτσι θα μείνω στο ευρώ εγώ θα τον ακολουθήσω. Μπορεί να γίνει έτσι διαπραγμάτευση;;
Και ποια χώρα, ποιος λαός παγκοσμίως πηγαίνει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων και λέει ότι εγώ δέχομαι οποιονδήποτε ορό αρκεί να παραμείνω σε μια νομισματική ένωση;
Δηλαδή ακόμη και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, με κατηργημένο το σύνταγμα, διαλυμένο το κοινοβούλιο, διοικούμενη από τυχάρπαστους υπάλληλους ποιος ξέρει ποιων αφεντικών εσείς τη δεχεστε...Ειναι αυτό διαπραγμάτευση;;;;;;;

2) Όταν πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση και ο απέναντι σε έχει στο χέρι και υπό εκβιασμό μπορείς να διεκδικήσεις;
Τα λέγαμε εδώ και δυο χρόνια για τον ΓΑΠ και το Πάσοκ τα ίδια ισχύουν και για το Σαμαρά και τη ΝΔ (κυριως και με την επιστροφή της Ντόρας). 
Όταν εκπροσωπείς ένα κόμμα που φημολογείται ότι τα μισά σου στελέχη τα παίρνανε από τη Siemens και λοιπές γερμανικές εταιρείες.
Όταν νταβατζήδες τραπεζίτες αγορές διαπλεκόμενοι έχουν μια στοίβα από σκάνδαλα και υποθέσεις για τα πολιτικά σου στελέχη σε προσωπικό επίπεδο απειλώντας και εκβιάζοντας.
Όταν μιλάμε για πρόσωπα πολιτικά φθαρμένα από τις συναλλαγές τους κατά την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας την τελευταία και πιο αμαρτωλη δεκαετία της μεταπολίτευσης. Πως να κάνεις διαπραγμάτευση;;;;
Ποια εταιρεία ποια επιχείρηση θα είχε για εκπρόσωπο ένα δικηγόρο που θα τα παίρνε «μαύρα» από τον αντίδικο της και θα προσδοκούσε αίσιο αποτέλεσμα σε κάποια υπόθεση της;

3) Ο κ Σαμαράς και ο κ.Βενιζελος έκαναν διαπραγμάτευση το Φεβρουάριο και μας φερανε το Μνημόνιο 2. Μάλιστα με προσωπική τους επιστολή δεσμεύτηκαν για την τήρηση της συμφωνίας.
Το Φεβρουάριο ο Σαμαράς άσκησε τις διαπραγματευτικές του ικανότητες και εφάρμοσε τη διαπραγματευτική του τακτική «της παραμονής στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος» με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.
Μας έφερε ένα Μνημόνιο πολύ χειρότερο από το πρώτο που κατεδάφιζε το εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (που εννοείται ότι δεν είναι όπως κατηγορούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι υπεύθυνοι για τα ελλείμματα του δημόσιου) με δραματικές επιπτώσεις για την ύφεση της οικονομίας αλλά και τα δημοσιοοικονομικά από την μείωση της φοροδοτικής ικανότητας και των ασφαλιστικών κρατήσεων αυξάνοντας τα ελλειματα!
Τώρα λένε ότι φταίει ο ΣΕΒ και οι παρεμβάσεις του στη Τρόικα. Αν εσείς δεν μπορείτε λόγω του βρώμικου πρότερου βίου σας να αντισταθείτε στους επιχειρηματίες -χρηματοδότες σας, σε νταβατζήδες που συναλλάσσονταν μαζί σας με αντάλλαγμα επικοινωνιακή στήριξη και τραπεζίτες που σας έχουν στο χέρι με «θαλασσοδάνεια».Πως θα κάνετε διαπραγμάτευση;;;;;;;;;;
Και γιατί η διαπραγματευτικη τακτική της "παραμονής στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος" που απέτυχε το Φεβρουάριο θα πετύχει τώρα; Δεν θα πρεπε να είχε αλλάξει εφοσον έφερε καταστροφικά αποτελέσματα;;;;;; 

4) Η πανστρατιά της «κολοτούμπας» τι μήνυμα αξιόπιστης διαπραγμάτευσης δίνει στην ελληνική κοινωνία; 
Εκτός από τον εαυτό του που από αντιμνημονιακος εγινε μνημονιακός, ζητούσε επαναληπτικές εκλογές και τώρα τρέμει την παρατεταμένη ακυβερνησία, παρακαλούσε το Τσίπρα να γίνει κυβέρνηση με την ανοχή του και βλέπει ξαφνικά στο πρόσωπο του τον απολυτό καταστροφέα της χώρας και πληθώρας άλλων πολιτικών σαλτιμπαγκισμων. 
Έφερε πίσω τη Ντόρα που μας είπε ότι αν δεν εκλέγει θα πάει σπίτι της και επέστρεψε όντως.. "σπίτι" της και σε στάνταρ εκλόγιμη θέση (αχ καλέ παρανόηση εγώ όταν έλεγα σπίτι εννοούσα τη ΝΔ - εμείς πάλι γιατί όταν ακούγαμε σπίτι εννοούσαμε σπίτι το χώρο που φοράει τις πυzzzzzzαμες της;;;;;; ) 
Mάζεψε όλη τη Σάρα -της «κολοτουμπας» του Λαος (πρωταθλητες από διετίας)- και τη Μάρα νεοφανών ταλέντων στο εν λογω άθλημα από τους Ανεξαρτήτους Έλληνες (ανθρώπους που βρίζανε το Σαμαρά προδότη σε τηλεοπτικά μακελειά). Στέλνοντας προφανώς το μήνυμα της σταθερής και αξιόπιστης διαπραγμάτευσης;;;;;;;;;;
Χειρότερη μορφή δημαγωγίας από την νομιμοποίηση της «κολοτούμπας» ως πολιτική πρακτική και διεκδίκησης της ως δικαίωμα υπάρχει;;;;;;;
Έτσι διαπραγμάτευση δεν γίνεται ούτε και οι ψηφοφόροι που θα τους επιβραβεύσουν έχουν λόγο να την αναμένουν. Αλλά λένε τα λόγια κι αλλά οι πράξεις τους. Ως εκ τούτου ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει καμία διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο.
Αυτό που μπορούν να κάνουν Σαμαράς (και Βενιζέλος) είναι να εμφανίζουν ως εθνική επιτυχία και σχέδιο σωτηρίας τις όποιες αποφάσεις της Μέρκελ (φτάνοντας να πανηγυρίζουν ακόμη και για το PSI δηλαδή την χρεοκοπία της χώρας) και να κρύβουν την διαπραγματευτική τους γύμνια πίσω από την μη διαπραγματευτική θέση "παραμονή στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος"

ΥΓ: Η χώρα σήμερα γενικά εκβιάζεται αλλά ο εκβιασμός που υφίσταται ο δεξιός ψηφοφόρος δεν έχει προηγούμενο. 
Να πρέπει στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας», «της παραμονής στο ευρώ», «του κίνδυνου από το Τσίπρα» να αποδεχτεί όλα τα μετρά του Μνημονίου 2 και όλα τα φθαρμένα υλικά, τα πολιτικά «μπάζα» της δεξιάς μεταπολιτευτικής πολυκατοικίας, που μόλις την 6 Μαιου κατεδάφισε, να βλέπει να μεταφέρονται πάλι εκβιαστικά και αρον-αρον από τους τρομοκρατημένους εργολάβους-νταβατζήδες στην πανστρατιά της «κολοτουμπας», που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί και να αλλάξει τίποτα, αυτό είναι όντως εξωφρενικό!
Σε αυτή τη χώρα Αριστερά και Δεξιά θα υπάρχει πάντα άσχετα από τις κομματικές τους εκφράσεις!
Κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει με το ευρώ ή τη θέση της χώρας ( και λίγα πράγματα προφανώς μπορούν να αποφασιστούν στην Αθήνα) αυτό όμως που έχουμε χρέος όλοι να γίνει, Δεξιοί και Αριστεροί, είναι να στείλουμε στον αγύριστο κόμματα που έχουν ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο και πολιτικά πρόσωπα τόσο βουτηγμένα στις αμαρτίες τους που δεν μπορούν να διαπραγματευτούν ούτε την προσωπική τους σωτηρία! Κι ούτε κατά διάνοια βεβαία εκείνη της χώρας!
Δεξιοί και Αριστεροί μην υποκύψετε στείλτε τα πολιτικά «πτώματα» τους «ελέφαντες» και τους «δεινοσαύρους» της συντελεσμένης πια χρεοκοπίας στη θέση που τους αξίζει..... στα νεκροταφεία της Ιστορίας και της Προϊστορίας! -

Νικολόπουλος Βασίλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger