Αρχική » » Συνάντηση προετοιμασίας για το ΚΥΣΕΑ

Συνάντηση προετοιμασίας για το ΚΥΣΕΑ


■ Σαμαράς - Παναγιωτόπουλος: Στο τραπέζι οι μισθοί των Ε.Δ, οι κρίσεις και οι εξελίξεις στη Συρία 

Η δωρεάν αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, το νέο ψαλίδισμα κατά 12% στις αποδοχές των στρατιωτικών, οι επικείμενες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου λόγω των εξελίξεων στην Συρία, έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Επί της ουσίας, επρόκειτο για μια...
συνάντηση προετοιμασίας για το ΚΥΣΕΑ, η σύγκληση του οποίου δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης, προκειμένου να συζητηθούν αλ­λά και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για όλα τα παραπάνω θέματα. 

Σε ό,τι αφορά τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών στις Ε.Δ., αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν είτε το ερχόμενο Σάββατο είτε, το αργότερο, την ερχό­μενη Δευτέρα. Σε γενικές γραμμές, δεν αναμένεται να γίνουν αλλαγές σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, χωρίς πάντως να αποκλείεται ολοκληρωτικά το ενδεχόμενο της αποστρατείας ενός εξ αυτών. Επίσης, σε ό,τι αφορά την περικοπή κατά 12% στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, είναι εξαιρετικά πιθανό τελικά αυτή να μην υλοποιηθεί, δεδομένου ότι ήδη το υπουργείο - όπως αποκαλύψαμε χθες- έχει έτοιμο εναλ­λακτικό σχέδιο που θέλει τα χρήματα να εξοικονομούνται μέσω αντίστοιχης μείωσης δαπανών στο εξοπλιστικό.  « Η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι σε πολύ υψηλό βαθμό, δεν έχει επηρεαστεί από τις περικοπές και όλοι όσοι υπηρετούν εκεί, άνδρες και γυναίκες, επιτελούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή τους και φέρνουν σε πέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καθήκον τους. Όπως όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται δίπλα στον ελληνικό λαό, είναι καθήκον και δικό μας να σταθούμε δίπλα τους, να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά τους και να κοιτάμε ηώς θα τους διευκολύνουμε στην καθημερινή τους αποστολή», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσθέτον­τας παράλληλα πως με τον πρωθυπουργό έχει τακτικότατες συναντήσεις για θέματα της αρμοδιότητάς του. «Όπως αντιλαμβάνεστε, στις συναντήσεις αυτές τα συζητούμε όλα. Δόθηκαν συγκεκριμένες εντολές, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε θέματα της δικής μας αρμοδιότητος», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-11/7/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger