Αρχική » » Τουρκία: Ο «χωροφύλακας» της Μεσογείου

Τουρκία: Ο «χωροφύλακας» της Μεσογείου

♦ Εναντίον όλων των γειτόνων της, προς άγραν εντυπώσεων για το Αιγαίο! 

♦ Στο Πεντάγωνο εξετάζουν πιθανές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο η Τουρκία να επιχειρήσει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο. 

Στην κήρυξη «ψυχρού πολέμου» εναντίον όλων σχεδόν των γειτονικών της χωρών προχωρεί η Τουρκία, σε μια προσπάθεια αφενός να επαναβεβαιώσει τον ρόλο του «περιφερειακού χωροφύλακα» στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου και αφετέρου να ...
δημιουργήσει εντυπώσεις ως προς τις διεκδικήσεις που προβάλλει από το Αιγαίο έως και το ιρακινό Κουρδιστάν και από τη Μαύρη θάλασσα έως και την Κύπρο! 

Χαρακτηριστική προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η προχθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με την οποία η πολιτική της χώρας του με τη λογική «μηδέν πρόβλημα με τους γείτονες» δεν ισχύει. 

Ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά το μορατόριουμ πτήσεων που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κατά τους θερινούς μήνες, τα τουρκι­κά μαχητικά προβαίνουν -καθημερινά σχεδόν- σε συντονισμέ­νες παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου στο Αιγαίο, με τη συμμετοχή και αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου. 

Εξαιτίας της επιθετικής στάσης της Άγκυρας, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο, στο Πεντάγωνο εξετάζουν πιθανούς τρόπους αντίδρασης στο ενδεχόμενο η Τουρκία να επιχειρήσει να προκαλέσει κάποιο θερ­μό επεισόδιο στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, εκμεταλλευόμενη την αναμπουμπούλα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. 

Σε ετοιμότητα 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια στιγμή το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας επιχειρεί να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα ως προς τις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας αλλά και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη Ν.Α Μεσόγειο, μέσα από την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, άλλωστε, τόσο οι πρόσφα­τες ασκήσεις ετοιμότητας της ελληνικής αεράμυνας και της αεροπορικής μας μηχανής όσο και οι στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά που διεξάγει σήμερα το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό στα ανοιχτά της Μήλου. 

Του Γιώργου Διονυσόπουλου
( Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-18/7/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger