Αρχική » » Οι μειώσεις μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι μειώσεις μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις


Προσπάθειες να μη μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές των στρατιωτικών γίνεται από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έχει έτοιμες «αντισταθμιστικές» προτάσεις για τις συναντήσεις με την τρόικα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, σε περίπτωση που οι τροικανοί επιμείνουν στις μειώσεις και στις οριζόντιες περικοπές θα μπει βέτο για...
τα εισοδήματα κάτω των 1.300 ευρώ. «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία περικοπή, ειδικά σε όσους λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς», υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου, επισημαίνοντας τις συνέπειες στο ηθικό και την εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Από τη Λάρισα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να γίνει κρίση κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας. Κατά τις επισκέψεις του σε στρατόπεδα της περιοχής, εξέφρασε την κατανόηση για τα προβλήματα των στρατιωτικών, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για αποκατάσταση των μαθών, εξηγώντας ότι αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θεώρησε δε αυτονόητο άτι παρά τα προβλήματα, οι υπηρετούντες εκπληρώνουν με συνέπεια το καθήκον τους. «Οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τις δικές τους οικογένειες, δοκιμάζουν και αυτοί μία δύσκολη καθημερινότητα θεωρώ αυτονόητο, και το λέω με πλήρη βεβαιότητα, ότι έχουν αποσυνδέσει αυτά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις οριζόντιες περικοπές από την ανάγκη επιτέλεσης του καθήκοντος κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, διευκρινίζοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει αυτή η καθημερινότητα λιγότερο δύσκολη και ότι «από τη στιγμή που η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να βελτιώνεται θα προσφερθεί ό,τι γίνεται καλύτερο». 

Ο υπουργός επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς και στη συνέχεια το αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο των δυο σχηματισμών. 

(ΒΡΑΔΥΝΗ-03/7/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger