Αρχική » » Έκλεισε η ΚΟΒΑ Λετσόβου

Έκλεισε η ΚΟΒΑ Λετσόβου


Δυστυχώς για το ΚΚΕ, ο καπιταλιστής χρόνος αντιπαλεύει το Κίνημα, επειδή απλώς περνάει αντί να σταθεί αγωνιστικά στο 1917. 

Παλαιότερα οι στρατολόγοι του ΚΚΕ είχαν εύ­κολη δουλειά. «Έψηναν» για ένταξη στο κόμμα ακόμα κι αδαείς βοσκούς, όπως ο αλησμόνητος Χαράλαμπος Τραμπάκουλας (Χάρρυ Κλυνν). Ο κομματικός διαφωτιστής (Κωνσταντίνος Τζούμας) πετυχαίνει στην ύπαιθρο τον Τραμπάκουλα (βο­σκούσε τα πρόβατα εδώ ε-παρά- πέρα) κι ακολουθεί ο διάλογος:...
Κομισάριος: «Γνωρίζετε δηλαδή ότι η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία σαμποτάρει την πρω­τοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησί­ας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός, που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην ανάπτυ­ξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσης της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά;» 
Τραμπάκουλας: «Ε, βέβαια, παιδά­κι μου. Τώρα που τα έκανες λιανά, τα έχω πιάσει όλα εξ υπό πρώτης. Όλα τα κατάλαβα. Στουπόχαρτο τα ΄χω πάρει. Όλα!» 
Κομισάριος: «Αααααρα, δέχεστε την ανάγκη δημιουργίας, ύπαρξης και λειτουργίας και στο Λέτσοβο μιας Κομματικής Οργάνωσης Βάσης».
Τραμπάκουλας: «Βεβαίως, ρε παι­δάκι μου. Πώς δεν δεχόμαστε; Τού­βλα είμαστε να μη δεχτούμε εμείς; Το συμφέρον μας δεν θέλουμε; Να πέσει να μας πλακώσει το σπί­τι μας». 

Αντιδραστικό έτος 2012 

Ο Χάρρυ Κλυνν στην ταινία «Αλα­λούμ» (πρώτη προβολή 1982), με­ταξύ άλλων, ήθελε να καυτηριάσει τα αφόρητα -και για τους πολλούς ακατανόητα- κλισέ που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη του ΚΚΕ. 
Σε αυτή τη μνημειώδη σκηνή, όμως, παρά την κομματική «κασέτα», ο αγνός Τραμπάκουλας-Κλυνν πείθεται σε τέτοιο βαθμό από τα λεγόμε­να του διαφωτιστή-Τζούμα,που βά­φει κόκκινα τα πρόβατά του. Τώρα βρισκόμαστε 30 έτη μακριά από το 1982 και ο Περισσός δείχνει να μην έχει διδαχτεί τίποτα από τις εξελί­ξεις. Διαβάστε απόσπασμα από από­φαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις εκλογές και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «Το εύρος και η αντοχή της εκλογικής δύναμης του κόμματος καθορίζεται από το επίπε­δο της ταξικής πάλης και αποτελεί δείκτη της. Το επίπεδο της ταξικής πάλης προκύπτει από την αλληλεπί­δραση της δράσης του υποκειμενι­κού παράγοντα με τους αντικειμε­νικούς, καθοριστικούς παράγοντες που είναι οι εξελίξεις στην καπιταλι­στική οικονομία, στην ταξική διάρ­θρωση κ.ά.» 
Με τούτα και με εκείνα έκλεισε η ΚΟΒΑ στο Λέτσοβο και ο Χαρά­λαμπος Τραμπάκουλας θα κουρέ­ψει τα γίδια και τα πρόβατά του, για να τα βάψει ροζ μόλις ξαναβγάλουν μαλλί... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/7/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger