Αρχική » » Στους δρόμους οι ένστολοι για τις περικοπές μισθών

Στους δρόμους οι ένστολοι για τις περικοπές μισθών


Στο πλευρό τους δύο βουλευτές της Ν.Δ, πρώην αστυνομικοί 

«το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν πάει άλλο. Πεθαίνουμε της πείνας»! Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ξεχειλίζουν από απόγνωση εν όψει των επικείμενων νέων περικοπών στους μισθούς τους. 

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν ήδη ...περιέλθει αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενι­κοί μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Αμαλία». Εκπρό­σωποι από έξι ομοσπονδίες του προσωπικού των Σωμάτων Ασφα­λείας αποφάσισαν ότι από σήμε­ρα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, ξεκινούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου, δηλώνοντας αποφασι­σμένοι να μη δεχθούν άλλες μειώσεις στους ήδη χαμηλούς μι­σθούς τους. 

Σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των τριών ομοσπονδιών, για να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν με πανελλαδική συγκέν­τρωση των ένστολων στο Καλλι­μάρμαρο. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για το «κυνήγι» στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο μάταια αναζητούν για να τους δι­ευκρινίσει τόσο για τις προθέσεις του όσο και για τις περικοπές που σκοπεύει να κάνει. 

«Αντάρτικο» 

Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των έξι Ομο­σπονδιών, ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης, πρώην αστυνομικός και συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ, με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, που στην κυριολεξία αφανίζουν τους αστυνομικούς. 

«Έχω σημαντικό προβληματισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κυριαζίδης, τονίζοντας ότι περιμένει να γίνουν γνωστά τα μέτρα για να τοποθετηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια θέση εκφράζει και ο επίσης πρώην αστυνομικός, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα Ηλίας Βλαχογιάννης. 

Αντίθετα, ο Θανάσης Νταβλούρος, βου­λευτής Αχαΐας και πρώην αξιωμα­τικός της ΕΛ.ΑΣ., απεύθυνε έκκληση στους πρώην συναδέλ­φους του «να κατανοήσουν την κρισιμότητα των καταστάσεων και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας στη σωτηρία της πατρίδας με την ίδια υπευθυνότητα και παρρησία που ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Και ας αναλογιστούν ότι, την ίδια ώρα, άλλοι συμπολίτες μας υποβάλλονται σε ακόμη πιο αιματη­ρές θυσίες, χωρίς να έχουν πρό­σβαση καν στο ιερό δικαίωμα της εργασίας». 

Του Γιώργου Φιλιππάκη
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-31/8/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger