Αρχική » » Αρμαγεδδών με νέους φόρους 3 δισ. ευρώ!

Αρμαγεδδών με νέους φόρους 3 δισ. ευρώ!


Νέα καταιγίδα φόρων έρχεται από το 2013 και μετά, με προοπτική να αποδίδει ετησίως πρόσθετα έσοδα της τάξης των 3 δισ. ευρώ. Θα πλήξει 3.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και 2.500.000 μικρομεσαίους επιτηδευματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες...

Οι νέοι φόροι πάνε παράλληλα με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ύφεση στην ελληνική οικονομία, η οποία, όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, θα καταγράψει ύφεση 25% για το διάστημα 2008-2014...

Το φορολογικό πακέτο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του αφορολογήτου των 5.000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα χάσουν και τα αφορολόγητα των παιδιών τους. Προβλέπεται ακόμα κατάργηση πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά των μισθωτών και εφαρμογή συντελεστή 35% για όλα τα εισοδήματα πάνω από 16.000 ευρώ που προέρχονται από μισθούς και συντάξεις, Επιπλέον, έρχεται αύξηση των φόρων στις αμοιβές των ναυτικών κατά 66%, αύξηση στο 15% του φόρου επί του τόκου των καταθέσεων, αλλά και αύξηση της τιμής στα «φθηνά» τσιγάρα.

Ειδικότερα το πακέτο προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

-Αύξηση της φορολόγησης των τόκων στις τραπεζικές καταθέσεις από 10% στο 15%. Οι τράπεζες θεωρούν ότι το μέτρο αυτό θα προκαλέσει νέο κύμα φυγής καταθέσεων.

-Κατάργηση του αφορολογήτου που υπάρχει για μισθωτούς με παιδιά. Σήμερα οι μισθωτοί που έχουν από ένα έως δύο παιδιά έχουν πρόσθετο αφορολόγητο 2.000 ευρώ για καθένα παιδί και 3.000 ευρώ από το τρίτο παιδί και πάνω.

-Αλλάζει η φορολογική κλίμακα. Στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων που αποκτούν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, οι συντελεστές φόρου 25%, 35%, 38%, 40% και 45%, οι οποίοι αντιστοιχούν στα φορολογικά κλιμάκια από τα 16.000 ευρώ και πάνω, αντικαθίστανται από έναν ενιαίο συντελεστή 35%.

-Θεσπίζεται νέα κλίμακα με αφορολόγητο όριο στις 5.000 ευρώ και τρία ακόμη κλιμάκια:

από 5.000 έως 12.000 ευρώ με συντελεστή 10%,
από 12.000 έως 16.000 ευρώ με συντελεστή 18%,
από 16.000 ευρώ και πάνω με συντελεστή 35%.

Με τη σημερινή κλίμακα τα εισοδήματα από 16.000 έως και 40.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 25%, οπότε με τη νέα ρύθμιση θα υπάρχει σημαντική επιβάρυνση.

-Τελειώνει το αφορολόγητο για τους επαγγελματίες, με φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 35%. Για τους ίδιους θα αυξηθεί επίσης και η προκαταβολή φόρου από το 50% στο 55%.

-Κατάργηση των φοροαπαλλαγών και χορήγηση έκπτωσης φόρου έπειτα από προσκόμιση αποδείξεων.

-Επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, ο οποίος θα κυμαίνεται μεταξύ 0,1%-2%, με το αφορολόγητο στα 100.000.

-Επιβολή φόρου σε φωτοβολταϊκά και αγροτεμάχια.

-Αύξηση της παρακράτησης φόρου στο 25%-30% στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.

-Φορολόγηση αγροτών με λογιστικό τρόπο (τήρηση βιβλίων).

-Φόρος στα τσιγάρα. Αυξάνεται στα 80 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα ο πάγιος φόρος κατανάλωσης, μειώνεται στο 20% ο αναλογικός φόρος και αυξάνεται στα 115 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει ότι τα «φθηνά» τσιγάρα θα γίνουν ακριβά, ενώ θα πέσουν οι τιμές των ακριβών.

-Εξίσωση (που ανακοινώθηκε ήδη) του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης * Αύξηση του ορίου εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους νέους ασφαλισμένους.

-Θα γίνει εξομοίωση των ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου. Στόχος, να «πιάσει» και όσους μετατρέπουν τα αυτοκίνητά τους από βενζινοκίνητα σε υγραεριοκίνητα.

-Θα εισαχθεί φόρος στα «μηχανάκια» του ΟΠΑΠ ενώ θα μειωθεί ο ΦΠΑ των αγροτών στο 6% αλλά και ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης δεν θα είναι τόσο αθώα, καθώς θα συνοδευτεί από καθιέρωση ειδικού τέλους στα εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα.

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger