Αρχική » » «ΒΕΡΥΚΙΑΔΑ»: Πώς φτάσαμε στη μείωση του 37% των εισοδημάτων των στρατιωτικών

«ΒΕΡΥΚΙΑΔΑ»: Πώς φτάσαμε στη μείωση του 37% των εισοδημάτων των στρατιωτικών



Οι 12 λόγοι για τους οποίους η ηγεσία των Ε.Δ. έχει τις ευθύνες της για την κατασπατάληση πόρων εδώ και χρόνια

Η βίαιη απώλεια του 37% του εισοδήματος των στρατιωτικών, όπως και των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών είναι αναμενόμενο να προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στα πάλαι ποτέ «ρετιρέ» όπως ήταν το... Σώμα των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Δικαστικών.

Ένας εν ενεργεία Ταγματάρχης προχτές έγραψε επωνύμως στο διαδίκτυο: «Το σχέδιο ολοκληρωτικής εξαθλίωσης και φτωχοποίησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε πλήρη εξέλιξη και η μέρα D (ημερομηνία γενικής προσβολής) πλησιάζει. Οι τροϊκανοί με τους συμμάχους τους αφού επί μήνες άσκησαν με απόλυτη επιτυχία ψυχολογικές επιχειρήσεις και υπονόμευση ετοιμάζονται για τη γενική επίθεση και την εξάλειψη κάθε αντίστασης».

«ΟΛΟΙ ΜΑΧΙΜΟΙ»;

Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα από τη διαρροή του υπουργείου Οικονομικών, ότι στο ειδικό μισθολόγιο θα παραμείνουν μόνον οι μάχιμοι στρατιωτικοί (πιλότοι, υποβρύχιοι και κομάντος) έσπευσε να γράψει στο Twitter «Μάχιμοι είναι όλοι οι ένστολοι».

Ας προσεγγίσουμε όμως με νηφαλιότητα τη σκληρή πραγματικότητα, όπως αυτή διαγράφεται ειδικότερα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ποιοι ευθύνονται για την επερχόμενη «φτωχοποίηση» των στρατιωτικών; Ποιοι ευθύνονται στο επόμενο διάστημα με τις υλοποιημένες (37%) αλλά και τις εξαγγελθείσες (6,5% από 1ης Ιουλίου του 2012 και 12,5% από 1ης Ιανουαρίου του 2013) μειώσεις και με την κατάργηση των οδοιπορικών εξόδων;

Πλέον ελάχιστοι στρατιωτικοί θα αμείβονται με πάνω από 1.000 ευρώ και οι απαντήσεις στα παραπάνω καίρια ερωτήματα είναι ιδιαιτέρως σκληρές. Αποτελούν «γροθιά» στο ίδιο το σύστημα. Ευθύνονται λοιπόν εκείνοι που:

 Διατηρούν χωρίς ουσιαστικό επιχειρησιακό ρόλο πάνω από 280 στρατόπεδα στην ενδοχώρα, ενώ ξέρουν πως η διατήρηση μιας Ταξιαρχίας ετησίως κοστίζει 21.000.000 ευρώ και η διατήρηση ενός τάγματος 2.000.000 ευρώ!
 Ανοιγοκλείνουν κέντρα εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων φτάνοντάς τα στα 35. Το κάθε ένα έχει ετήσιο κόστος 750.000 ευρώ.
 Ενδιαφέρονται συνεχώς για νέα οπλικά συστήματα (π.χ. άρματα Abrams) χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη συντήρηση και λειτουργικότητα των υφισταμένων.
 Δεν τολμούν να περικόψουν πλασματικά επιδόματα στελεχών που δεν υπηρετούν σε θέσεις που πραγματικά δικαιούνται. Πιλότοι και αλεξιπτωτιστές απολαμβάνουν πτητικά και συντηρήσεις από θέσεις γραφείου.
 Δεν τολμούν να περικόψουν, τουλάχιστον από χιλιάδες στελέχη ελαφράς υπηρεσίας ή υπηρεσίας γραφείου, το επίδομα διοικήσεως-διευθύνσεως από τη στιγμή που δεν ασκούν διοίκηση, είναι αμετάθετοι και εργάζονται ώρες γραφείου.
 Δεν τολμούν να περικόψουν τους δεύτερους μισθούς εσωτερικού από τους υπηρετούντες σε εξωτερικό και Κύπρο, εξοικονομώντας 100.000.000 ευρώ/έτος.
 Καταστρατήγησαν τη χορήγηση του επιδόματος Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας επεκτείνοντας το μέτρο σε υπηρετούντες σε συγκεκριμένες επιτελικές θέσεις (γραφεία υπουργών, αρχηγών).
 Πολέμησαν (κύρια οι απόστρατοι) κάθε απόπειρα συνδικαλισμού με πρόφαση τη διατήρηση της πειθαρχίας αλλά και με προφανή σκοπό να κινούν οι ίδιοι τα νήματα, όντας απόστρατοι.
 Διέλυσαν με την κακοδιαχείριση τα μετοχικά ταμεία των Ε.Δ. και παραμένουν στο απυρόβλητο.
 Επέτρεψαν να «δικαιώνονται» απόστρατοι λαμβάνοντας πλασματικούς βαθμούς στρατηγού (πάνω από 3.000 άτομα την τελευταία πενταετία) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μετοχικά ταμεία.
 Διατηρούσαν σε κάθε πόλη και ένα παράρτημα Ενώσεως Αποστράτων με χρήματα που πλήρωναν οι εν ενεργεία συνάδελφοι τους χωρίς ποτέ να απολογηθούν για τα πεπραγμένα των ενώσεων.
 Συνεχίζουν να έχουν ανεκμετάλλευτη την ακίνητη περιουσία του υπουργείου Άμυνας αγνοώντας πολλές φορές πού βρίσκεται ή χαρίζοντάς την σε δήμους.

«Μάχιμοι» λοιπόν δεν είναι όλοι όσοι υπηρετούν στο σημερινό υδροκέφαλο «χακί» σύστημα, όσοι λουφάρουν και λαμβάνουν επιδόματα που δεν τα δικαιούνται.

(ΗΜΕΡΗΣΙΑ 08/09/2012 – ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ)
__________________________

Δείτε επίσης παρακάτω και το σχετικό βίντεο (παρέα με τον «Λαγό» Αυτιά ο οποίος τώρα κάνει τον ανήξερο για την οικονομική πολιτική της κατοχικής κυβέρνησης ΓΑΠ και ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ενώ αυτός «προετοίμαζε το έδαφος» τα 2,5 αυτά χρόνια από την πρωινή εκπομπή του, με τη βοήθεια κάποιου «μαϊντανού» οικονομολόγου από την Θεσσαλονίκη ονόματι Σωπασή. Επίσης αυτός έκανε και Υπουργό τον πανελίστα «Φονιά» των Συνταξιούχων Κουτρουμάνη).Τα συμπεράσματα δικά σας:




staratalogia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger